Blog

Hogyan előzhető meg a kizáródás a lakásból?

Először is soha nem szabad belül kulcsot hagyni a zárbetétben, illetve minden esetben kell nálunk legyen egy lakáskulcs a kizáródás elkerülése érdekében. Ha van olyan megbízható, ismerős, barát, szomszéd, akinél el tudunk helyezni tartalék kulcsot, akkor biztos, hogy nem kell zárszerviz céget hívni egy becsapódott ajtónyitásra.

Tovább olvasom

Helyszíni zárszerviz szolgáltatás Budapesten

Mielőtt a kedves ügyfelek megkérdezik tőlünk, hogy mennyibe kerül a zárcsere, pár kérdést tisztáznunk kell. Első és legfontosabb a helyszín, mi Budapesten és Pest megyében dolgozunk, ha valaki pl. Komáromból telefonál, akkor felesleges belemenni a részletekbe, mert nem fogunk tudni neki segíteni.

Tovább olvasom

Felhúzókilincses műanyag ajtó zárbetét kicserélése

A műanyag ajtókban, pláne az újonnan beszereltekben, egy egyszerű, ún. fogazott zárbetét van. Erre azért nem szabad lakásvédelmet bízni, mert egy zárfésűvel vagy zártörő szerszámmal elég könnyedén ki lehet nyitni, fel lehet törni. A tolvajok tudják, melyik zárbetéthez, milyen tolvajkulcsot vagy eszközt kell használni a könnyű és gyors bejutás érdekében.

Tovább olvasom

Trezorzáras ajtók biztonsági fokozatának és zárcsere árának összehasonlítása

Az olasz biztonsági trezorzáras bejárati ajtók különböző gyártmányú zárszerkezetekkel vannak felszerelve. Ezek a zárszerkezetek három irányú mozgást végeznek, előre, felfelé és lefelé reteszelnek, három vagy négy kijövő zártüskével rendelkeznek, melyek négy félfordulatos kulcsráfordítással zárják bejárati ajtót.

Tovább olvasom

Zárszerviz szolgáltatást melyik kerületekben vállalunk?

Budapest minden kerületébe kimegyünk nyitni, cserélni, állítani, javítani. Habár a javítás már nem jellemző, mert semmihez nem biztosítanak pótalkatrészeket. Sokszor kérdezik, hogy honnan megyünk, aminek nem látjuk fontosságát, mert Budapesten minden szolgáltatás fix áron van, bárhonnan érkezzen is a szerelő. Pl. egy becsapódott ajtónyitás az I. kerületben ugyanannyiba kerül, mint a XVIII. kerületben, illetve egy postaládazárcsere is ugyanannyiba kerül Óbudán, mint Csepelen. Árainkról és a kiérkezési időpontokról telefonban tudunk egyeztetni, ez emailben nem lehetséges. Ott csak árajánlatot adunk és zár-beazonosítást végzünk.

Tovább olvasom

Speciális olasz biztonsági trezorzárak zárcseréje

Hazánkban a magasabb biztonsági fokozatú ajtók mind ilyen típusú zárral rendelkeznek. Mivel 9-10 különböző fajta is van ezekből, így gyakran belekeverednek az emberek, és senki nincs tisztában azzal, hogy neki milyen típusú biztonsági zár van az ajtajában. Főleg, ha a kulcsok is másolatok, és arról sem lehet információt leolvasni.

Tovább olvasom

Miért nem jó, ha a zárbetét túl hosszú?

Nemcsak esztétikailag csúnya, ha kilóg egy zárbetét az ajtó vagy kilincscímke síkjából, akár kifelé vagy befelé, de a biztonsági szintet is csökkenti, mert vannak olyan zártörő eszközök, aminek a formája ugyanolyan fordított körteforma, mint a zárbetét alakja. Ezt ráteszik a zárbetétre és mivel a betét rézből készül (könnyűfém), gyors jobbra-balra forgatással a betét már el is törött. Ezután a zárbetét külső, letörött felét kipiszkálják az ajtóból és a zárszerkezetet egy csavarhúzóval ki lehet már nyitni. Lásd az alsó két képen.

Tovább olvasom

Műanyag ajtó vasalat csere garanciával

Ha már régi a bejárati ajtó zárszerkezete (vasalata), azaz zárcserére kerül a sor, akkor olyan szerkezetet szerelünk be a régi helyére, ami minőségi terméknek számít, illetve hosszútávon üzembiztosan használható. Ezek a vasalatok bár drágábbak, de csak így tudunk rájuk garanciát vállalni, ami általában egy évig terjed. Szervizautóinkban a legáltalánosabb görgős vasalatoktól kezdve, a duplacsapos, kéttáskás, széles előlapos vasalatokig bezárólag, széles spektrumot tudunk lefedni, így nem kell fölösleges köröket futnunk a zárcserekor, megkímélve az ügyfél pénztárcáját.

Tovább olvasom

Dierre zárak, zárbetétek cseréje új lakóparkokban

Pár szóban jellemeznénk a Dierre bejárati ajtókat elsőként. A Dierre ajtók acélból készültek, igen masszívak, faborítással vannak ellátva, a zsanér felől leemelésgátlók találhatók. Az ajtó éléből a trezorzár szerkezet háromirányú záródást biztosít, ami lehet tollas kulcsos vagy cilinderes. Az ajtót befeszíteni vagy betörni nem lehet, a zár fúrása hosszadalmas és hangos, így mondhatni 100% védelmet nyújt. Az ára kb. 300 ezer Ft.

Tovább olvasom