Blog

Sherlock zárszerkezet, bevésőzár csere

Budapesti zárszerviz vállalkozásunk különböző kivitelű, egy- vagy többirányú, cilindervezérlésű, azaz zárbetét-működtetésű Sherlock bevésőzárak helyszíni cseréjét vállalja, Budapesten kiszállási díj nélkül. Többfajta Sherlock zárat tartunk raktáron, így munkáink függvényében aznap, vagy legkésőbb másnapi cserével tudjuk biztosítani ezen zárak szerelését.

Tovább olvasom

Világítós kínai ajtókilincs csere

Budapest mind a 23 kerületében a kínai bejárati ajtók száma igen jelentős nagyságrendű. Sajnos ennek meg is van a hátránya, hiszen rengeteg velük a probléma. Itt ki is emelnénk a kilincstörést, rugótörést, melynek elég fontos szerepe van a zár tökéletes működésében. A kínai kilincsek letörése az ajtókon a rossz anyagminőség, a szakszerűtlen beépítés és az anyagfáradás miatt következik be.

Tovább olvasom

Védekezzünk profi zárbetéttel!

Mai blog írásunkat egy megtörtént eset ihlette. Miért is fontosabbak a biztonságos ajtózárak, mint a riasztó? Nagyon sokan használnak manapság lakásriasztót, a baj csupán az, hogy amelyik nincs bekötve egy biztonsági szolgálathoz vagy akár közvetlenül a rendőrségre, azok nem sokat érnek. Ezeknek csupán lélektani szempontból van jelentősége, olyanok mint a régi ajtózárak. Jó, hogy van az ajtón, jó, hogy van belőlük több darab, de igazából arra már az emberek nem veszik a fáradságot, hogy utánanézzenek a valódi értékének, biztonsági fokozatának.

Tovább olvasom

Hogyan előzhetjük meg a betörést?

Bármennyire is van elterjedve a köztudatban, hogy a betörők minden zárat kinyitnak, mindenen keresztül bemennek, és ahová be akarnak menni, oda be is jutnak, ez csak részben igaz. Az a része igaz, hogy minden zárat ki lehet nyitni. Azonban a betörők szempontjából nagyon fontos faktor az idő! Márpedig ha egy zár kinyitása hosszú időbe telik, akkor bizony az az ajtó számukra nem nyitható. Az alábbiakban írunk pár olyan tényezőről, amellyel a fent említett idő meghosszabbítható, így a betörő biztosan nem az ön ajtaját fogja választani, hanem inkább a szomszédét!

Tovább olvasom

Mi a különbség a HiSec és Secdoors kínai ajtók között?

A magyarországi bejárati ajtók kapcsán elmondható, hogy a legnépszerűbbek a kínai ajtók. Sajnos a magyar emberek nagy többségére jellemző, hogy kizárólag az ár alapján választanak terméket, ez igaz a bejárati ajtókra is. Ám mivel a bejárati ajtó védi a lakásunkat, családunkat, értékeinket, itt fontos lenne, hogy a biztonságot helyezzük előtérbe, ne pedig az árat.

Tovább olvasom

Lakásvásárlás után kell-e zárat cserélni?

Egy új lakás megvásárlása és utána a költözés sok feladattal jár. Sokszor hajlamosak vagyunk bizonyos dolgokról eközben megfeledkezni. Többek között ilyen a lakás biztonsága, az ajtó és a család megfelelő védelme. Ez pedig egyértelmű, hogy csakis gyors, megfizethető szolgáltató kivitelezésével történő zárcserével orvosolható.

Tovább olvasom

Hevederzár kontra Potent másodzár

A hevederzár egyre jobban kimegy a divatból, nem tud hová tovább fejlődni. A régi, elavult konstrukciókat nem érdemes javíttatni. Ahhoz, hogy kellő és megfelelő védelmet nyújtsanak, legalább kb. 30.000 Ft-ot kellene áldozni a bennük lévő zárbetét cseréjére, de ilyenkor még mindig marad a régi zárszerkezet, amelynek egyes elemei időzített bombák a meghibásodás szempontjából.

Tovább olvasom

Hogyan tudjuk növelni a biztonságot a kínai ajtón?

A kínai ajtókon már egy jó minőségű, interaktív csapos zárbetét cserével elérhető a finomnyitással történő betörés megakadályozása. Ha még ennél is biztosabbra akar menni, akkor másodzár felszerelésben kell gondolkozni. Ezzel egy zárszerviz céget kell megbízni. Különböző másodzárak, plusz zárak vannak a piacon, de egyik sem olyan hatásos, mint a Zár Zorro Kft által forgalmazott és szerviz formájában telepített, olasz Potent rászegző, masszív, robosztus zárszerkezet.

Tovább olvasom