Blog

Zárak forgalmazása – tudnivalók a telefonáláskor

Cégünk, a Zár Zorro Kft helyszíni zárszerviz szolgáltatás mellett, speciális zárak, biztonsági zárbetétek és kilincsek forgalmazásával is foglalkozik. Mivel észrevettük, hogy az olyan speciális zárakra, zárszerkezetekre, kilincsekre nagyon nagy igény mutatkozik, amit nem sok helyen lehet beszerezni. Általában speciális zárak, vagy különleges zárakhoz tartozó ajtóalkatrészek a barkácsáruházakban egyáltalán nem kaphatók, noha az emberek mindig ott keresik először.

Tovább olvasom

HiSec kilincs eladás, értékesítés

A legtöbbet eladott ajtók egyike Budapesten, Pest megyében, így az országban is, a HiSec és egyéb kínai bejárati ajtók. Ezek mind az olcsó kategóriát képviselik, így mondhatni, bőven van velük gond is. Mai írásunkban a gyenge gyári zárbetéten kívül, rugótörést emelnénk ki a kilincsben, vagy magát a kilincstörést a pajzson, a külső- vagy belső oldalon. Ennek orvoslására a kilincs-csere a javasolt, melyet ki-ki el tud végezni saját magának, de akár szakembert is hívhat hozzá, ha nem érez magában annyi affinitást.

Tovább olvasom

Kínai HiSec ajtó biztonságosabbá tétele

A gyári kínai HiSec, Secdoors és TerraSec ajtó nagyon messze áll a biztonságtól, hiába a többpontos záródás. A tökéletes, 100 százalékos védelem elérésére alsó- és felső zárbetétet kell cserélni bennük, ami megakadályozza, hogy bárki is illetéktelenül bejusson a lakásba. Azt kellene megértenie a tulajdonosoknak, hogy a kínai eredeti zárbetétek az ajtó nyitására/zárására vannak megalkotva, a biztonság szempontjából már semmilyen megoldással nincsnek ellátva. Ezt pedig ki is használják a betörők. Pár perc alatt, nyom, hang, zaj nélkül be tudnak jutni ezeken az ajtókon, hála a rossz kínai zárbetétnek!

Tovább olvasom

Sherlock zárszerkezet, bevésőzár csere

Budapesti zárszerviz vállalkozásunk különböző kivitelű, egy- vagy többirányú, cilindervezérlésű, azaz zárbetét-működtetésű Sherlock bevésőzárak helyszíni cseréjét vállalja, Budapesten kiszállási díj nélkül. Többfajta Sherlock zárat tartunk raktáron, így munkáink függvényében aznap, vagy legkésőbb másnapi cserével tudjuk biztosítani ezen zárak szerelését.

Tovább olvasom

Világítós kínai ajtókilincs csere

Budapest mind a 23 kerületében a kínai bejárati ajtók száma igen jelentős nagyságrendű. Sajnos ennek meg is van a hátránya, hiszen rengeteg velük a probléma. Itt ki is emelnénk a kilincstörést, rugótörést, melynek elég fontos szerepe van a zár tökéletes működésében. A kínai kilincsek letörése az ajtókon a rossz anyagminőség, a szakszerűtlen beépítés és az anyagfáradás miatt következik be.

Tovább olvasom

Védekezzünk profi zárbetéttel!

Mai blog írásunkat egy megtörtént eset ihlette. Miért is fontosabbak a biztonságos ajtózárak, mint a riasztó? Nagyon sokan használnak manapság lakásriasztót, a baj csupán az, hogy amelyik nincs bekötve egy biztonsági szolgálathoz vagy akár közvetlenül a rendőrségre, azok nem sokat érnek. Ezeknek csupán lélektani szempontból van jelentősége, olyanok mint a régi ajtózárak. Jó, hogy van az ajtón, jó, hogy van belőlük több darab, de igazából arra már az emberek nem veszik a fáradságot, hogy utánanézzenek a valódi értékének, biztonsági fokozatának.

Tovább olvasom

Hogyan előzhetjük meg a betörést?

Bármennyire is van elterjedve a köztudatban, hogy a betörők minden zárat kinyitnak, mindenen keresztül bemennek, és ahová be akarnak menni, oda be is jutnak, ez csak részben igaz. Az a része igaz, hogy minden zárat ki lehet nyitni. Azonban a betörők szempontjából nagyon fontos faktor az idő! Márpedig ha egy zár kinyitása hosszú időbe telik, akkor bizony az az ajtó számukra nem nyitható. Az alábbiakban írunk pár olyan tényezőről, amellyel a fent említett idő meghosszabbítható, így a betörő biztosan nem az ön ajtaját fogja választani, hanem inkább a szomszédét!

Tovább olvasom