Blog

Hogyan előzhetjük meg a betörést?

Bármennyire is van elterjedve a köztudatban, hogy a betörők minden zárat kinyitnak, mindenen keresztül bemennek, és ahová be akarnak menni, oda be is jutnak, ez csak részben igaz. Az a része igaz, hogy minden zárat ki lehet nyitni. Azonban a betörők szempontjából nagyon fontos faktor az idő! Márpedig ha egy zár kinyitása hosszú időbe telik, akkor bizony az az ajtó számukra nem nyitható. Az alábbiakban írunk pár olyan tényezőről, amellyel a fent említett idő meghosszabbítható, így a betörő biztosan nem az ön ajtaját fogja választani, hanem inkább a szomszédét!

Tovább olvasom

Mi a különbség a HiSec és Secdoors kínai ajtók között?

A magyarországi bejárati ajtók kapcsán elmondható, hogy a legnépszerűbbek a kínai ajtók. Sajnos a magyar emberek nagy többségére jellemző, hogy kizárólag az ár alapján választanak terméket, ez igaz a bejárati ajtókra is. Ám mivel a bejárati ajtó védi a lakásunkat, családunkat, értékeinket, itt fontos lenne, hogy a biztonságot helyezzük előtérbe, ne pedig az árat.

Tovább olvasom

Lakásvásárlás után kell-e zárat cserélni?

Egy új lakás megvásárlása és utána a költözés sok feladattal jár. Sokszor hajlamosak vagyunk bizonyos dolgokról eközben megfeledkezni. Többek között ilyen a lakás biztonsága, az ajtó és a család megfelelő védelme. Ez pedig egyértelmű, hogy csakis gyors, megfizethető szolgáltató kivitelezésével történő zárcserével orvosolható.

Tovább olvasom

Hevederzár kontra Potent másodzár

A hevederzár egyre jobban kimegy a divatból, nem tud hová tovább fejlődni. A régi, elavult konstrukciókat nem érdemes javíttatni. Ahhoz, hogy kellő és megfelelő védelmet nyújtsanak, legalább kb. 30.000 Ft-ot kellene áldozni a bennük lévő zárbetét cseréjére, de ilyenkor még mindig marad a régi zárszerkezet, amelynek egyes elemei időzített bombák a meghibásodás szempontjából.

Tovább olvasom

Hogyan tudjuk növelni a biztonságot a kínai ajtón?

A kínai ajtókon már egy jó minőségű, interaktív csapos zárbetét cserével elérhető a finomnyitással történő betörés megakadályozása. Ha még ennél is biztosabbra akar menni, akkor másodzár felszerelésben kell gondolkozni. Ezzel egy zárszerviz céget kell megbízni. Különböző másodzárak, plusz zárak vannak a piacon, de egyik sem olyan hatásos, mint a Zár Zorro Kft által forgalmazott és szerviz formájában telepített, olasz Potent rászegző, masszív, robosztus zárszerkezet.

Tovább olvasom

HiSec ajtó használata – betörési kísérlet

Sokan már a beszerelt, meglévő HiSec ajtókat használják éve óta, illetve egyre többen szereltetnek be ezekből a lemezajtóból. A kérdés, hogy mérlegelnek-e, utánanéznek-e, hogy mennyi időbe tart egy ilyen ajtót feltörni, kinyitni egy erre ráállt betörőnek. A válasz: többnyire nem, mert az ár alapján döntenek.

Tovább olvasom

Félkaros biztonságos másodzár szerelés

A félkaros olasz rászegző zár szinte minden ajtóra felszerelhető. Azokra az ajtókra szereljük fel ezt, amelyeknek a zsanér felőli oldalán annyira közel van a fal, hogy teljes méretű vízszintes hevederzár felszerelése esetén az ajtó nem tudna a hevederzár miatt kinyílni 90 fokban.

Tovább olvasom

Hogyan védjük meg lakásunkat a besurranó tolvajok ellen

Szinte mindennap szembesülünk a TV-ből, rádióból, ismerőstől, hogy Budapesten vagy vidéken betörtek, bementek, valakihez, megkárosították, elvitték a pénzét, mobilját, értékeit. Sok esetben a lakástulajdonos otthonléte alatt történik a besurranás, pl. egy ebéd utáni alvás során. Ilyenkor általában nyitva maradt egy hátsó ajtó, ahol a betörő nyugodtan besétált és magához vett pár értékes tárgyat.

Tovább olvasom

Beletört a lakáskulcs az ajtózárba?

A beletört kulcs problémája megelőzhető, ha ellenőriztetjük a zárbetétet, hogy ne akadjon, ne szoruljon. Viszont ha megtörtént a baj, akkor az egyik megoldás a zárszerelő lakatos kihívása, aki bizonyos díjért ezt a problémát megoldja, vagy pedig házilag is neki lehet állni különböző praktikák alkalmazásának. Ez utóbbi persze kétes végeredménnyel jár. Ki-ki maga döntse el, melyik folyamatot, műveletet választja.

Tovább olvasom