Blog

Bejárati ajtó készítés

Zárszerviz szolgáltatóként, a hosszú évek tapasztalatai alapján kiderült, hogy miből is áll és tevődik össze egy bejárati ajtó szerelése, zárcseréje, beállítása. Mondhatnánk azt is, hogy ez tényleg gyorsszerviz jellegű. A diszpécser felveszi a címet, a zárszerelő szakember kimegy a helyszínre, kinyitja, kicseréli a zárat, ír egy számlát, és már el is jön. Maximum egy-másfél órás feladat ez. Ugyanezt az állítást már nem mondhatjuk el a biztonsági ajtógyártásról.

Tovább olvasom

A zárcsere ára

Mai írásunkban egy örök témát taglalunk, ez pedig az, hogy egy már meglévő, jó minőségű zárat, zárbetétet, zárszerkezetet ne cseréljünk le ennél alacsonyabb kategóriásra, olcsóbbra!

Tovább olvasom

Kilógó zárbetétek

Nagyon gyakran találkozunk és láthatunk ajtóból kilógó zárbetétet. Nem is gondolnak a hétköznapi emberek arra, hogy ez mekkora problémát okozhat. Ha egy kicsit is nyitott szemmel járunk-kelünk, akkor észrevehetjük, hogy különböző ajtókon mennyire kilóg a zárbetét az ajtó síkjából, pl. raktárajtó, fagyizó ajtaja, gyógyszertári ajtók, garázsajtók, kertkapuk, tárolóajtók és még sorolhatnánk. A kilógó zárbetéttel annyi a probléma, hogy amennyiben nem rendelkezik maga a betét törésvédelemmel (és az alap-betétek, amit a lakosság nagy része használ, nem rendelkezik), akkor akár egy egyszerű fogóval rá lehet fogni a kilógó részre, majd jobbra-balra tekergetéssel a zárbetét kettétörhető. Innentől pedig csak egy lépés az ajtó kinyitása.

Tovább olvasom

Ne szereljünk zárat házilag

Mai blogunk a házilag történő zárszerelésről, zárkódolásról szól, továbbá ennek velejáróiról, következményeiről. Azt azonban tudni kell, hogy a zárgyártó vállalatok a garanciát csak szakszerű, és hozzáértő szerelők által szerelt zárakra vállalnak. Amennyiben valaki saját maga szeretne egy speciális biztonsági zárat, trezorzárat beszerelni vagy átkódolni, úgy a termék átvétele után a felelősség is az övé. Nem gondoljuk, hogy egy mérnöknek, ügyvédnek, mozigépésznek vagy szülésznőnek, éppen zárakat kellene szerelnie, kódolnia.

Tovább olvasom

Amikor nem fizet a biztosító

Sokan szeretik szidni és hibáztatni a biztosítót, amikor baj történik, pedig mondhatni, minden éremnek két oldala van. Minden esetben át kell nézni a lakásbiztosítási szerződés apróbetűs részeit is. Öt tipikusnak mondható esetet említünk, amikor a biztosító nem fizet.

Tovább olvasom

Hevederzár színek

A vízszintes hevederzárakat elég régóta gyártják. A szakmai tapasztalat azt mutatja, hogy mivel többnyire a jellemző ajtószínek a fehér és barna árnyalataiból tevődnek össze, ezért a hevederzárak színe is hasonló az fő ajtószínekhez. A leggyakrabban használt a fehér (RAL 9016), sötétbarna (RAL 8019).

Tovább olvasom