Blog

Mitől jobb egy erős másodzár, mint a hevederzár?

A nyomógombos telefonokat is felváltotta az érintőképernyős kivitel, a belső égésű motorokat is felváltja lassan az elektromos autó, így az elavult hevederzár szerkezeteket is felváltja a biztonságosabb, olasz másod-rászegző, homlokcsapos zár. A legelső kérdést, amit feltesznek a megrendelők, hogy ez miért jobb, mint a zárbetéttel működő, vízszintes- vagy függőleges hevederzárak. Itt most összeszedjük egy csokorba a tudnivalókat, hogy tudjanak mérlegelni a szerelés, szereltetés vagy csak vásárlás esetében.

Tovább olvasom

Betörői aggyal való gondolkozás

Sajnos a betörés módja, kivitele és időzítése előre kiszámíthatatlan. Szokták is mondani, alkalom szüli a tolvajt. Biztos azonban, hogy kifigyeléses módszerrel történik legtöbbször a dolog. Sok időt szánnak a betörők a megszervezésre, a kivitelezésre. Ilyenkor nem néznek semmit, nem számít, ha kárt tesznek az ajtóban, nem érdekes a pszichológia hatás, a rettegés, csakis a haszonszerzés, a pénz, az értéktárgy a fontos. Némelyik betörő még a testi fenyítéstől sem riad vissza, ha belefut bárkibe a betörés során, legyen az ember vagy kutya.

Tovább olvasom

Ajtó- és zár beazonosítása, zárcsere árak

Magyarországon az emberek többsége, mondhatni 10-ből 6 ember az első telefonbeszélgetéskor rákérdez a szolgáltatás árára. Ezzel nem is lenne semmi gond, ha pontosan tudnánk, hogy milyen munkára van szükség, illetve milyen zárat cserélünk. Mindenkinek meg kell értenie, hogy hasraütésszerűen és általánosságban nem igazán lehet árat mondani. Ugyanis, amennyiben a helyszínen szembesülünk csak azzal, hogy nem arra a zárszerkezetre, zárbetétre, ajtóvasalatra, kilincsre, stb. mondtunk árat, ami valójában az ajtóban van, akkor a helyszínen mondott magasabb árat a megrendelő nagyon nehezen fogadja el. Ilyenkor mindig arra hivatkoznak, hogy a telefonban nem ezt mondtuk. Ez alapjában véve igaz, ellenben a megrendelő nem volt tisztában hogy mit kér, és sajnos ebből adódnak a félreértések.

Tovább olvasom

Műanyag bejárati ajtó zárszerviz, zárcsere Budapesten

A kínai ajtók után a műanyag ajtó a legtöbbet beszerelt bejárati ajtó hazánkban. Ezek léteznek többféle kivitelben, pl. egyszárnyú, kétszárnyú, kazettás, üveges, felülvilágítós, egy- vagy két zárral ellátott, görgős-, horgos- vagy csapdanyelves kivitelekkel, keskeny-, széles- vagy U előlapos változatokban, kilincsemeléses vagy kulcsvezérlésű változatban. Az olcsóbb, ún. barkácsáruházas műanyag ajtók zárvasalatai sima négygörgős változatok, melyekben egy év alatt tönkre is megy a szerkezet. Ilyenkor mi Roto, Fuhr vagy GU márkákra cseréljük, mely minőség már jóval megbízhatóbb.

Tovább olvasom

Zárcsere alapvető tudnivalók

Mai írásunkban próbálunk segítséget nyújtani azoknak, akik az interneten böngésznek és zárszerviz szolgáltatót keresnek. Cégünkhöz fordulhat bármilyen ajtó- és zárprobléma kapcsán, rövid határidőn belül, korrekt szolgáltatással, megfizethető árakkal állunk ügyfeleink rendelkezésére.

Tovább olvasom

Hevederzár csere vagy egy újfajta zár felszerelése

A hevederzár, mint a nevében is benne van, hevederként támasztja meg az ajtót. Az ajtólapra van felszerelve, általában úgy az igazi, ha a falba futnak a nyelvek, ami a befeszítés ellen kiválóan véd és visszatartó erő lehet. A Biztibuk, Prezidium, Magzett és Miskolci hevederzár-szerkezetek egyszerű módon vannak elkészítve, a meghibásodási esélyük csekély. Ha továbbra is megbízható működést és nagy biztonságot akarnak elérni, érdemes megnézetni zárszerelő szakemberrel, és a véleményére adni. A legfontosabb azonban hogy új, modern zárbetét legyen benne, hogy mindig a betörők előtt tudjunk maradni egy lépéssel.

Tovább olvasom