Blog

Hevederzár csere vagy egy újfajta zár felszerelése

A hevederzár, mint a nevében is benne van, hevederként támasztja meg az ajtót. Az ajtólapra van felszerelve, általában úgy az igazi, ha a falba futnak a nyelvek, ami a befeszítés ellen kiválóan véd és visszatartó erő lehet. A Biztibuk, Prezidium, Magzett és Miskolci hevederzár-szerkezetek egyszerű módon vannak elkészítve, a meghibásodási esélyük csekély. Ha továbbra is megbízható működést és nagy biztonságot akarnak elérni, érdemes megnézetni zárszerelő szakemberrel, és a véleményére adni. A legfontosabb azonban hogy új, modern zárbetét legyen benne, hogy mindig a betörők előtt tudjunk maradni egy lépéssel.

Tovább olvasom

A zárcsere halogatásának következményei

Amikor már csak forog körbe a kulcs a zárban és semmi nem működik, az már egy utolsó stádium. Lépni mindig akkor kell, mikor még a megelőzésben lehet gondolkodni. Amikor forog körben a kulcs a zárbetétben, akkor már semmit nem lehet tenni, zárcserét kell eszközölni. De a legrosszabb eset mindig az, mikor egy olyan szituációban történik ez meg, mikor az ajtó zárva van. A kulcs meg csak forog-forog (vagy éppen már el sem fordítható) és az ajtó nem nyílik. Ilyenkor szakemberhez kell fordulni, aki egy bizonyos zárnyitási költségért ezt a műveletet el fogja végezni. Ezek után -mivel a zárnyitás rongálással történik-, mindenféleképpen ki kell cserélni a zárat/zárbetétet. Na már most, ha előre gondolkodtak volna, ezt a zárnyitási díjat mindenféleképpen meg lehetett volna spórolni. Erről szól mai írásunk.

Tovább olvasom

Zárjavítás, zárcsere házilag, avagy belevágjunk-e

Pár évtizeddel ezelőtt, még teljesen elfogadott volt az a dolog, amennyiben elromlott a bejárati ajtó zárja vagy akár a kapuzár, akkor azt házilag, otthon megjavítottuk, illetve ha nagyon muszáj volt (de csak akkor!), akkor kicseréltük. Mára ez a trend már jelentősen megváltozott, hiszen a zárak fejlődésével, a biztonságtechnika előrelépésével ma már olyan komoly és bonyolult zárszerkezetek, illetve betétek vannak jelen a piacon, melyek otthoni szerelésre nem alkalmasak és nem is szabad ezzel foglalkozni. Ma már nem minden zárat lehet vagy érdemes javítani, mert 2021 van és fogyasztói társadalomban élünk.

Tovább olvasom

Másodzár szerelése a biztonságért

Manapság sajnos egyre több a betörés, ennek a megelőzésére próbálunk minden esetben jó megoldást találni. Mégpedig olyat, ami megfizethető, biztonságos és az ajtót sem rondítja el esztétikailag. Különböző másodzárak és elavult hevederzárak is jelen vannak a piacon, melyek ára alig kevesebb, mint a mi másodzárunké, viszont nem tudnak annyit. Ellenben hangosak, nehezek és nem védenek a befeszítés ellen!

Tovább olvasom

Helyszíni zárszerviz tudnivalók

Nagyon sok olyan telefont kapunk, amikor felhívnak minket és az egyetlen kérdés, hogy mennyibe kerül egy zár csere meg a kiszállás? Nos, ez a kérdés már eleve nagyon buta, mivel még csak annyi információt sem hajlandók a legtöbb esetben elárulni a kedves telefonálók, hogy hol van a helyszín.

Tovább olvasom

Zárak forgalmazása – tudnivalók a telefonáláskor

Cégünk, a Zár Zorro Kft helyszíni zárszerviz szolgáltatás mellett, speciális zárak, biztonsági zárbetétek és kilincsek forgalmazásával is foglalkozik. Mivel észrevettük, hogy az olyan speciális zárakra, zárszerkezetekre, kilincsekre nagyon nagy igény mutatkozik, amit nem sok helyen lehet beszerezni. Általában speciális zárak, vagy különleges zárakhoz tartozó ajtóalkatrészek a barkácsáruházakban egyáltalán nem kaphatók, noha az emberek mindig ott keresik először.

Tovább olvasom

HiSec kilincs eladás, értékesítés

A legtöbbet eladott ajtók egyike Budapesten, Pest megyében, így az országban is, a HiSec és egyéb kínai bejárati ajtók. Ezek mind az olcsó kategóriát képviselik, így mondhatni, bőven van velük gond is. Mai írásunkban a gyenge gyári zárbetéten kívül, rugótörést emelnénk ki a kilincsben, vagy magát a kilincstörést a pajzson, a külső- vagy belső oldalon. Ennek orvoslására a kilincs-csere a javasolt, melyet ki-ki el tud végezni saját magának, de akár szakembert is hívhat hozzá, ha nem érez magában annyi affinitást.

Tovább olvasom