Biztonsági ajtógyártás

Elsősorban szeretnénk tisztázni, hogy a biztonsági ajtógyártás egy folyamat. Nem tucat-ajtót árulunk, amelyekhez az ajtónyílást kell hozzáigazítani, hanem méretre és egyedi igényekre szabott biztonsági ajtókat, amelyeket mindig a meglévő ajtónyíláshoz igazítunk. Mivel minden egyes ajtó egyedi elképzeléseken alapul, így a gyártási idő kb. 3-4 hetet vesz igénybe. Raktárkészleten kész ajtót nem tartunk, mert mindenkinek más az igénye, elvárása, színválasztása.

hevederzár szerelés, hevederzár szerelés Budapest, ajtónyitás, ajtónyitás Budapest, zárlakatos, zárlakatos Budapest

A biztonsági ajtó váza

A biztonsági ajtógyártás a következőképpen zajlik. Először magának az ajtónak a keretszerkezete készül el, ami minden esetben zártszelvényből készül. A keret közé kerül beszerelésre a rácsozat, szintén zártszelvényből. A rácsozat alatt függőlegesen futó vasrácsokat értünk, amelyek egymástól való távolsága kb. 10-12 cm. Ezt a függőleges rácsozatot két darab vízszintes merevítővel kötjük össze. Ezáltal még erősebb a rácsszerkezet. Gyakorlatilag így elmondhatjuk, hogy az ajtószerkezet egy acélrács.

A biztonsági ajtó zárszerkezete

Mint azt már annyiszor elmondtuk, a zárszerkezet legalább annyira fontos szerepet játszik a lakás védelemben, mint maga az ajtó. Egy acélajtó biztonsági ajtó mit sem ér, ha gyenge a zárszerkezet benne, vagy csak egy silány minőségű zárbetét működteti a zárat. Ez fordítva is igaz, lehet a legprofibb páncélszekrény zár az ajtóban, ha az ajtó anyaga műanyag, papír, vagy gyenge fa. Az egyik a másik nélkül önmagában mit sem ér. Nagyon fontos ezt a dolgot megjegyeznünk és az agyunkban rögzítenünk!

A biztonsági ajtót működtető zárszerkezetnek egy külön zárdoboz kerül kialakításra az ajtóvázban. A zárszerkezet egy háromirányú, biztonsági trezorzár szerkezet, amelyet egy hosszú, tollas kulcs működtet. A szerkezet négy darab, ujjnyi vastagságú zártüskét tol ki magából előre, továbbá egy felfele- és lefele mozgó rudazatot működtet. Ez a háromirányú zárás. A zárszerkezet nagyon masszív, tömör és nehéz.

Akinek ez nem lenne elég, annak be tudunk helyezni egy felül tollas kulccsal, alul pedig zárbetéttel működő dupla-trezorzárat. Szakma szempontból ez nem feltétlenül indokolt, de mindig van extra igény, amelyet készséggel teljesítünk!

A biztonsági trezorzár működhet rövid kulccsal is, ilyenkor egy zárbetét működteti a zárszerkezetet. Itt azonban be kell kalkulálni, hogy ez extra költséggel jár. Kell hozzá egy prémium kategóriás, fúrásvédett, törésvédett, másolásvédett RB zárbetét, illetve egy törésvédő pajzs is. Felsőkategóriás zárbetét alatti minőségben nem érdemes gondolkodni, elvégre a biztonságot nem csökkenteni, hanem szinten tartani, vagy növelni akarjuk!

A biztonsági ajtó szigetelése

A rácsok közé szigetelést helyezünk el, ami hő- és hangszigetelésként funkcionál. Ez általában 30 mm vastagságú, táblásított kőzetgyapot szigetelést takar. A szigetelés hőhídmentes, így kizárt, hogy belül folyik a víz az ajtón, vagy bármilyen páralecsapódás képződjön.

Az ajtó szigetelése nagyon fontos, több dolog miatt is. Egyrészt, ha nincs benne szigetelés, akkor nagyon „húz” majd az ajtó, így a külső térből télen jön be a hideg a lakásba. Másrészt, minden folyóson vagy kertben előforduló hangokat, zajokat, kinti beszélgetéseket hallani fogunk. Ez nagyon zavaró és kellemetlen. A legjobb, ha le van szigetelve az ajtó, így nemcsak az állandó hőmérséklet van biztosítva, hanem a zajokat is a kinti világba kizárhatjuk, ezáltal a nyugalmunk is biztosítva van.

A biztonsági ajtó burkolata

A fémvázra és a szigetelésre burkolat kerül. Itt minden a megrendelőtől függ, illetve attól, hogy ki, mit, milyen színben szeretne. Általában, az ajtóra egy esztétikus, fából készült takarólap, borítólap kerül, amelynek a vastagsága 10 mm. A színt és erezetet egy mintakollekcióból lehet kiválasztani. Lehet játszani a színekkel is, hogy mennyire szeretnék látni a fa eredeti erezetét. Ebben segít Önöknek a felmérő kolléga, aki nagyon otthonosan mozog a színek és a fa világában.

Van, aki kívülre és belülre különböző borítást rendel. Ez azért lehet fontos, mert így a biztonsági ajtó színe kívülről nem üt el pl. a lépcsőházban található többi ajtóétól, belülről pedig tud igazodni a belső hangulathoz, színekhez.

A másik lehetőség, ami a burkolatot illeti, az az MDF lap. Manapság egyre divatosabbak ezek a színterezett lapok, különösen a magasfényűek. Az MDF lapok színe bármilyen lehet. A RAL színskála bármelyik színéből lehet ilyenkor választani.

Biztonsági ajtó gyártásának megrendelése, ára

Cégünk kizárólag, saját forgalmazású trezorzárakat épít a biztonsági ajtókba. Az egyedi megrendelés alapján készült ajtók ára, egy 2000 x 1000 mm méretű sztenderd, alapajtó esetében, kb. 280.000 forint. Hengerzárbetéttel működtetett trezorzár esetén kb. 310.000 Ft. Dupla trezorzáras kivitel esetén az ár 315.000 Ft-tól indul. Ezek az árak már tartalmazzák a beszerelés költségét is. Az árak Budapest területén értendőek.

Kicsit furcsán hangozhat, de a telefonos beszélgetés során általában rögtön kitérünk az árakra, mivel cégünk csak magas fokú biztonsági ajtók gyártásával foglalkozik.

Az olcsó kategóriás, biztonságinak nevezett ajtók nálunk szóba sem jöhetnek. Műanyag ajtókkal illetve a kínai biztonságinak nevezett ajtók áraival cégünk nem tud, de nem is akar versenyezni, hiszen nem egy kategóriáról beszélünk.

A fentiekben csupán arra utaltunk, hogy az első telefonbeszélgetés alkalmával már közel 100%-ban pontos árakat tudunk mondani, kivéve, ha az ügyfél egyedi, extra díszítésekre és üvegezésekre, díszrácsokra, vagy azok felújítására és visszahelyezésére tart igényt.

Amennyiben az ügyfél úgy gondolja, hogy az a keret, ami az ajtóra van szánva, az közelít vagy megegyezik az általunk felvázolt árakkal, akkor küldjük a helyszínre az ajtós kollégát. Kollégánk a helyszínen egyeztet, felmér és megfelelően tájékoztatja ügyfelünket a továbbiakról.

06-70-770-2942

Hétfőtől péntekig 8 és 20 óra között

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerelés, zárszerelés Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
biztonsági ajtó, biztonsági ajtó Budapest, hisec ajtózár, hisec ajtózár Budapest, biztonsági zárak, biztonsági zárak Budapest