Zárszerelő, zárlakatos Budapest

Zárszerelő lakatos szakembereink elsősorban Budapesten vállalnak munkát, de természetesen Budapest 20 km-es vonzáskörzetében is tevékenykednek. Bármilyen lakatos tevékenységgel kapcsolatban bátran forduljon hozzánk! Cégünk zárlakatos szakemberei a zárak meghibásodásának elhárításával, zárak, zárbetétek cseréjével, szerelésével, nyitásával foglalkoznak.

Lakatos Budapesten – kerületről kerületre

Lakatos kollégáink együttműködésének és a hatékony szervezésnek köszönhetően elmondhatjuk, hogy teljes mértékben le tudjuk fedni Budapest területét, mégpedig a következő módon.

A fővárost oly módon osztjuk fel lakatos kollégáink között, hogy van, aki csak a pesti oldalon dolgozik és van, aki kimondottan Budán. Azért tartjuk ezt hatékony módszernek, mert így nem kell a hidakon átjárni, amelyek sajnos minden időpontban zsúfoltak. Természetesen nem azt mondjuk, hogy pl. az egyik lakatos szakembernek könnyebb eljutni Kispestről Újpestre, mint az V. kerületből a XII. kerületbe.

Mind a pesti rész, mind a budai oldal fel van osztva úgynevezett körzetekre. Itt csupán olyanra kell gondolni, hogy Dél-Pest és Észak-Buda. Ezáltal az északi - déli, valamint a pesti és budai kerületek, régiók el vannak osztva a kollégák között. Ez azért nagyszerű és hatékony, mert ha valakinek zárszerelő lakatos szakemberre van szüksége Óbudán, akkor nem a dél-pesti vagy a dél-budai területről fogunk valakit mozgósítani. Így tudunk hatékonyan működni és a lehető legrövidebb időn belül a helyszínre érkezni.

Ha hamar ott van a megrendelt lakatos munkára a kollégánk, akkor a munka is előbb el lesz végezve, így mindenki elégedett lesz! Az elégedettség pedig növeli a visszatérő, budapesti ügyfeleink számát.

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest

Lakatos szerelési munkák Budán és Pesten

Sokan hívnak minket az ügyben, hogy küldjünk ki egy lakatos szakembert, mert a szomszédban történt egy betörés és egy kicsit biztonságosabbá szeretnék tenni az ajtót, illetve a zárakat. Ez egy nagyon jó gondolat, gondolkodjunk a megelőzésben!

Budapesti lakatos munkatársaink, szakembereink nagyon szívesen segítenek, szaktanácsaikkal, tapasztalatukkal a hozzánk forduló ügyfeleiknek. Mivel köztudott, hogy a fővárosban a legmagasabb a betörések száma, így az alábbiakat szoktuk javasolni, tanácsolni a hozzánk fordulóknak, a biztonság növelése érdekében.

A leghatékonyabb megoldás, ami egyben a legkedvezőbb árkategóriába is tartozik, egy törésvédő pajzs felszerelése. A pajzs védi a zárbetétet, bár ez még önmagában nem riasztja el a betörőket. A törésvédő pajzs befeszítés ellen nem véd, viszont visszatartó erő lehet, ha lakásunk nem félreeső helyen van.

Egy másik megoldás, amit szoktunk javasolni, egy jó minőségű hevederzár felszerelése. Ez már véd a befeszítés ellen is, hiszen az ajtó a hevederzár miatt nem fordítható ki a tokjából, keretéből. Felszerelhető még, egy már magasabb védelmi kategóriába tartozó, több irányban záródó, pumpás rendszerű biztonsági zár.

Zárszerelő lakatossal zárcsere

Az egyik leggyakoribb az ajtózárak esetén, amikor valamilyen ok miatt nem nyílik az ajtó. Lehet, hogy már régi, elöregedett a benne lévő zárszerkezet, vagy valami történt a zárral, ami, valamilyen előttünk ismeretlen okból kifolyólag, teljesen megadta magát, ezért cserére szorul. Lakatos kollégáink ilyenkor megfúrják a zárat és ezután szakszerűen elvégzik a zárcserét.

Lakatos munkatársaink mindig a lehető legnagyobb odafigyeléssel nyitják ki az ajtókat, így további károkat nem okoznak az ügyfeleinknek! A bejárati ajtó kinyitása az esetek nagy részében többségében roncsolásmentesen történik!

Hevederzár, hevederzárbetét csere lakatossal

Vállalunk szakszerű hevederzárbetét-cserét, pl. kulcselvesztés miatt, vagy új ingatlanba költözés végett. Esetleg, amikor annyira régi, elavult vagy már semmilyen védelmet nem nyújtó hevederzár van felszerelve, hogy azt kompletten, a szerkezettel együtt le kell cserélni. Ilyen régi szerkezet például, a belülről tekerőgombbal ellátott hevederzár, vagy a rímbetétes, kétrudas, kisipari hevederzár.

Cégünk lakatos mesterei rövid határidővel, megfizethető áron vállalnak hevederzár szerelést Budapesten és Pest megyében, garanciával!

Többpontos kínai ajtózárcsere

Lakatos szakembereink, a kínai biztonsági ajtó alsó zárjának a cseréjét, a következőképpen hajtják végre. Első lépésként a zárat védő pajzsot szétcsavarozzák, majd a forgógyűrűs rozettát kettészerelik, amit többnyire két, 10 cm hosszúságú, csavar tart össze. Majd a zárszerkezetben lévő, lapon mart kivitelű zárbetétet, a rögzítő csavar kitekerésével eltávolítják.

A zárcsere során, lakatosmestereink ügyelnek arra, hogy a beszerelésre váró, új zárbetét kizárólag lapon mart kivitelű legyen. Ezután megmérik a rögzítő furat közepétől a jobb- és baloldal távolságát, hogy ki tudják választani a megfelelő zárbetétméretet. Ez a méret az ajtó vastagságától függ. A rögzítő csavar meghúzásával a helyére rögzítik a zárbetétet. Visszacsavarozzák a forgógyűrűs rozettát, majd végül a helyére helyezik az ajtót díszítő kilincsgarnitúrát. Utolsó lépésként, minden esetben ki szokták próbálni a zár működését, nyitott és zárt állapotban is. Ha mindkét állapotban hibátlanul működik a zár, akkor befejezettnek tekinthető a zárcsere.

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest

Műanyagajtó zárcseréje lakatos szakemberrel

A kilincsműködtetésű típus esetén úgy mozog a többirányú szerkezet, hogy a kilincs felhúzása által, egy fogazott szerkezet tolja fel és le a rudat. A kulcsműködtetésű változatnál pedig, a zárdobozban, egy patkó alakú fogaskerék hajtja a többi, kisebb fogaskereket, ezáltal nyílik és záródik a többirányú mozgás. Ezt a mozgást egy cilinderzárbetét működteti a kulcs forgatásával. Ezeknek a záraknak a dorn mérete szabványos, ami azt jelenti, hogy az előlap és a kilincstengely közepe közötti távolság 35, 45, 55, 65 mm, a kilincstengely és a zárbetét közötti távolság pedig 72, 85,90 vagy 92 mm. Egy-két erősebb kivitelű ajtózár esetében az előlap szélessége nem a szokványos 16 mm, hanem a vastagabb 22 mm-es változat. Ezt a változatot főként tűzgátló ajtókba szokták szerelni, nagyobb lakóparkokban (KFV és Fuhr 62/72). Az ilyen zárszerkezetek nem készülnek külön jobbos és balos kivitelben, hiszen a nyelvük forgatható. Olajozni sem kell őket, mert gyárilag be vannak zsírozva. Ha az ajtó jól be van állítva és a szerkezet könnyen működik, akkor akár 10-15 évig is jól működhet ez a zár.

Lakatos Önnek budapesti kiszállással

Lakatos szolgáltatásunk munkanapokon elérhető reggel 8 és este 20 óra között.

Ajtónyitásra, zárnyitásra millió okból kifolyólag lehet szükség. Az alábbiakban felsoroljuk azokat a leggyakoribb okokat, amikor az ajtónyitáshoz tanácsos egy lakatos szakember segítségét igénybe venni.

 • Ha becsapódott az ajtó a hátunk mögött és nem tudunk visszajutni a lakásba
 • Ha elhagytuk a kulcsokat, vagy ellopták azokat tőlünk
 • Ha elromlott a zár és nem tudjuk kinyitni az ajtót
 • Ha próbáltak betörni hozzánk és a saját kulcsunkkal már nem tudjuk működtetni a zárat
 • Ha valaki rosszul van a zárt ajtó mögött
 • Ha vészhelyzet van, pl. tűz vagy csőtörés
 • Ha gyerekek maradtak bent felügyelet nélkül a lakásban

Egy szónak is száz a vége, bármilyen bejárati ajtaja is van, legyen az biztonsági, trezorzárral felszerelt ajtó, kínai biztonsági ajtó, műanyag ajtó, vagy hagyományos fa ajtó, cégünk lakatos kollégái, minden típusú ajtó zárjainak nyitását vállalják! Az is mindegy, hogy milyen zár, biztonsági zár, zárszerkezet van az ajtóban, lakatosaink megoldják a problémát és kinyitják a zárat!

Lakatos zárcsere, zárbetétcsere

Az is előfordulhat, hogy zárcserére, zárbetétcserére van szükség. Ebben is állunk megrendelőink szolgálatára! A zárbetétek cseréje történhet azért, mert a régi, már elöregedett betéteket kell lecserélni egy újabb típusra. Ez azért jó gondolat, mert ezáltal részben elkerülhető az az idegtépő szituáció, amikor az ajtó előtt állva azt vesszük észre, hogy az nem nyílik.

A régi zárbetéteket azonban biztonsági szempontból is érdemes modernebbre, újabbra cserélni. A mára már korszerűtlen, öregnek számító zárbetéteket a betörők is könnyebben ki tudják nyitni. Azonban, ha egy új, már törés- és fúrásvédett zárbetéttel találja szembe magát a betörő, akkor mindig az egyszerűbb „munkát” fogja választani, pl. egy régi típust, így inkább a szomszédhoz tör majd be.

Kímélje meg magát a kellemetlenségektől és cseréltesse le elavult zárbetétjeit!

Lakatos - azaz betörés utáni zárszerelés

Köztudott, hogy a betörések többnyire a nappali, azon belül is, a délutáni órákban történnek. Mire hazaérünk a munkából már este van és ekkor ér minket a sokkhatás, amikor egy nyitott ajtóval szembesülünk. Ebben az esetben is jól jön, ha van egy lakatos tevékenységgel foglalkozó cég a telefonos elérhetőségeink között.

Lakatosaink a betörés után csak akkor tudnak az ügyfeleknek segíteni, amikor a rendőrség már elhagyta a helyszínt. Szakképzett zárszerelő lakatosaink ilyenkor mindent elkövetnek, ami csak lehetséges, hogy újra biztonságban érezhesse magát az ügyfél. Még soha, senkinél nem hagytuk, hogy nyitott ajtónál aludjon!

A betörés utáni zárszerelést, zárcserét, másodzárak- és hevederzárak felszerelését cégünk a nappali órákban elvégzi! Forduljon lakatosainkhoz bizalommal ilyenkor esetekben is!

Miért fontos a zárlakatos véleménye?

Egy jó zárszerelő szakembernek, azaz zárlakatosnak, folyamatosan képeznie kell magát, hogy az új fejlesztésekkel, technológiákkal lépést tudjon tartani. A záraknak, zárszerkezeteknek olyan széles skálája kapható már a piacon, hogy szinte kimondható, az átlagembernek fogalma sincs, hogy miből, milyet válasszon. Az az óriási méreteket öltött termékkínálat, amivel a zárszaküzletek polcain találkozhatunk, túlmegy minden határon. Nincs is azon mit furcsállni, hogy a laikus vásárló nem tudja eldönteni, hogy mit vegyen meg.

Ezért tanácsos minden esetben kikérni a zárszerelő szakember véleményét. Érdemes néha megállni egy pillanatra és elgondolkodni, hogy mi is a célunk, mit szeretnénk. Csupán biztonságot? Azt, hogy szép is legyen az ajtó, meg biztonságos is? Azt, hogy ne törjenek be? Azt, hogy ne tudja illetéktelen személy kinyitni?

Amikor tudjuk, hogy mi a pontos célunk és mit akarunk, akkor érdemes egy szakember tanácsát kikérni. A zárlakatos szakember olyan ötleteket adhat, ami nekünk eszünkbe sem jutott. Az anyagi szempontokat és az igényeket szem előtt tartva tud nekünk megoldást kínálni arra, amit keresünk. Legyen az a legegyszerűbb működésű zárbetét, vagy a legbonyolultabb biztonsági zárszerkezet.

Zárnyitás szakszerűen zárlakatossal

Zárnyitó- vagy ajtónyitó lakatosnak nevezzük, azt a szakembert, aki az ajtók, illetve az ajtón lévő zárak nyitásával foglalkozik. Persze, egy jó lakatos szakember, nem csak ezt az egy munkaköri tevékenységet látja el. Ám, mivel nagyon sokan kérik cégünktől az ajtónyitás szolgáltatást, úgy gondoljuk, hogy ez az elfoglaltság is megér egy pár gondolatot.

A cégünknél dolgozó, zárnyitásra specializálódott lakatos szakemberek, mind profik. Valamennyien hosszú évek óta űzik a zárlakatos szakmát. Elmondhatjuk, hogy egytől-egyig mindannyian olyan szaktudással rendelkeznek, hogy bármilyen ajtóval elboldogulnak. Ez pedig annyit jelent, hogy az ajtókat sérülés- és roncsolásmentesen képesek kinyitni. Az már részletkérdés, hogy az ajtó kulcsra van zárva, vagy csak becsapta a huzat. Cégünk az ajtó megsértése, roncsolása nélkül vállalja a zárnyitás szolgáltatást.

Ajtózárnyitás házilag – nem ajánljuk!

Persze mindig vannak vállalkozó szellemű egyének, akik saját maguk látnak neki az ajtózár-nyitás folyamatának. Előfordulhat, hogy ez sikerül nekik, ám nem ez az általános.  Többéves tapasztalatunknak köszönhetően, nagyon sok tönkretett ajtóval találkoztunk már. Érdemes belegondolni abba, hogy ha az ajtó a művelet következtében nagyon megsérül, akkor mi lesz a következő lépés. Ajtócsere?  Nos, ez megoldható, de nem a legolcsóbb megoldás.  Hívjon inkább profi zárnyitó lakatost!

Lakatos zárszerviz garanciával Budapesten

Lakatos zárszervizünk garanciával azt jelenti, hogy nemcsak a cégünk által beszerzett és felszerelt zárakra, zárszerkezetekre, hanem az általunk elvégzett bárminemű zárszerviz munkára, egy év teljes körű garanciát biztosítunk ügyfeleinknek.

Zárszerviz szolgáltatásunk az összes zárral, ajtóval, zárszereléssel, javítással, zárcserével kapcsolatos munkákat magába foglalja. Lakatos zárszerviz szolgáltatásunkat Budapest összes kerületében kínáljuk ügyfeleinknek.

Sokan megijednek attól, hogy közvetlenül egy lakatos zárszerviz szolgáltatást nyújtó cégtől vásárolják a zárakat. Ez azért van így, mert abban a tévhitben vannak, hogy ha valaki, valamit a helyszínre oda is visz, akkor az biztosan nagyon drága. Ez nem így van. Mivel lakatos zárszerviz cégünk nagytételben vásárol zárakat, így azokat sokkal kedvezményesebb áron tudjuk ügyfeleink felé értékesíteni, mintha azokat egy kisebb üzletben vásárolnák meg. Ehhez adjuk még a tapasztalatunkat és tudásunkat, így mindenki garantáltan jó minőségű, nem kínai (!), és a megfelelő méretű zárakhoz, zárbetétekhez tud hozzájutni jutányos áron! Vásároljon tőlünk a zárszerviz szolgáltatás során bátran!

Zárszerviz – lakatos – helyszíni munkavégzés

Cégünk a lakatos zárszerviz szolgáltatás során a megrendelő kívánságának megfelelően a helyszínre érkezik, ahol a zárszereléssel, zárcserével, zárszervizzel kapcsolatos problémát nyomban elhárítja. Ezt nevezzük szaknyelven kiszállásnak.

A kiszállás, vagyis a helyszíni zárszerelés azért fontos, mert aki a helyszínen meg tudja oldani a problémát, annak nem kell kétszer kiszállni az adott címre. Ezzel időt, idegeskedést és pénzt spórolunk meg az ügyfeleinknek és saját magunknak is. Lakatos zárszerviz szolgáltatásunk munkanapokon érhető el, 8-20 óráig hívhat minket, és mi kiszállással a helyszínen megoldjuk a zárakkal, ajtókkal kapcsolatos problémáját!

A zárlakatos, mint szakma – az ajtók mestere

A zárlakatos szakma a lakatos szakmából fejlődött ki, mint a szakma egyik mellékága. A zárlakatos szakember nyílászárók, főként az ajtók, és az azon lévő zárak, zárszerkezetek javításával, cseréjével és felszerelésével foglalkozik. Ezalatt az ajtónyitást, zárcserét, zármentést, zárszervizt, hevederzár szerelést, illetve a betörés utáni helyreállítást értjük.

Minden esetben, csak minősített, MABISZ-os termékeket szerelünk fel ügyfeleink számára, ezzel is biztonságosabbá téve az otthonukat az illetéktelen behatolók ellen. Zárlakatosi karbantartói szolgálatunk egy órai munkadíj ellenében, otthonában, egy általános karbantartási munkát végez, valamint az új, korszerű zárakkal kapcsolatos szaktanácsadást is tart.

Ne várja meg, míg elromlik az ajtó zárja, ne húzza az időt, ez a probléma magától nem fog megjavulni, sőt, egyre rosszabb lesz! Hívjon minket!

A zárlakatos szakma múltja és jelene

Persze jogos az a gondolkodás, mely szerint a 20-30 évvel ezelőtti, a mai változatokhoz képest meglehetősen „primitív” zárakat, zárbetéteket a lakatosok szerelték, nyitották. A 2010-es évekre azonban a fejlődés már olyan gigantikus méreteket öltött, hogy egy „csupán” a fémek megmunkálásával foglakozó lakatos mesternek, komoly fejtörést okozhat például egy biztonsági zárszerkezet kinyitása.

A zárlakatos szakma létjogosultsága tehát teljes mértékben megalapozott. Ma a zárlakatos szakembereket, zárszerelő, zárszakember, illetve zárszerelő szakember, zárszakértő, esetleg biztonságtechnikai szakember titulusokkal illetjük.

A zárszerelő szakemberek kifejezetten a zárak, zárszerkezetek, zárbetétek felszerelésével, cseréjével, szervizelésével, illetve nyitásával foglalkoznak.

A lakatos mesterségről általában

A lakatos tulajdonképpen vasból, acélból és egyéb fémekből készült lemezeket, idomokat, csöveket munkál meg. Ezekből tartószerkezeteket, vázakat, burkolatokat és díszítő elemeket készít. Ez a szakma is rendkívül szerteágazó. A különböző lakatos foglalkozások az alábbiak:

 • Vas- és fémszerkezeti lakatos
 • Lemezlakatos (bádogos)
 • Épületlakatos
 • Géplakatos
 • Karosszérialakatos
 • Bányalakatos
 • Darulakatos
 • Díszletlakatos