Zárcsere  - Biztonsági ajtóban is

A Zárcsere minden esetben elengedhetetlen ahhoz, hogy növelhessük egy lakás, üzlet, illetve egyéb ingatlan biztonságát. Zárcsere keretében a nyílászárók és az ezek számára védelmet nyújtó rácsok zárszerkezeteit cserélhetjük le. Ez történhet egyrészt a mechanikus védelem megerősítése, másrészt a hibásan vagy egyáltalán nem működő szerkezetek leszerelése okán. Ha a felszerelt zár használhatatlanná válik, így pl. a bejárati ajtóban (legyen az akár biztonsági ajtó is) a későbbiekben nem képes garantálni a megfelelő biztonságot. De olyan esetekben is elkerülhetetlen a csere, mikor a zár ugyan még kiválóan működik, a hozzá való kulcs azonban elveszett, súlyosabb esetben ellopták. Ilyenkor a kulcs akár illetéktelenek kezébe is kerülhet, aminek komoly következményei lehetnek.

A zárcsere azon túl, hogy biztonsági okok miatt szükséges, történhet még működésbeli okok miatt is. Ha nem nyílik az ajtó, nem elég egy zárcsere, oda már egy ajtónyitási szolgáltatást is kell kérni, hiszen ez két különböző fázis. Egy tönkrement, meghibásodott zár esetében egy ilyen ajtónyitás, zárnyitás akár egy órát is igénybe vehet, ami természetesen plusz kiadást, költséget eredményez, ha nem nézetik meg időben az akadozó, rosszul működő ajtózárat!

Mikor esedékes a zárcsere? Mire figyeljünk oda?

A zárak elavulása is indokolhatja a zárcserét. Az idejétmúlt, tízéves zárszerkezetek, zárbetétek már nem felelnek meg a mai kor kihívásainak, ezáltal pedig képtelenek ellátni feladatukat, nem tudják megvédeni értékeit. Fontos, hogy kövesse a fejlesztéseket, és rendszeresen cserélje a zárjait. A betörők figyelemmel kísérik a technológia fejlődését, ha Ön nem tesz így, azzal a kezükre játszik. A zárak időszakos cseréjével elkerülheti, hogy a szerkezet akkor hibásodjon meg, mikor Ön éppen sietne valahová. Nálunk egy zárcsere kedvezményes árú, de minőségi is egyben. Cégünk Budapest és Pest megye területén vállal zárszervizelést és zárjavítást, elsősorban biztonsági ajtók esetében.

Zárszerviz szakértelmünkre hivatkozva elengedhetetlen új lakásba költözéskor, tulajdonos- és bérlőváltáskor, kulcslopáskor, kulcsvesztéskor, zármeghibásodás miatt, vagy csak egyszerűen a biztonság fokozása érdekében egy minőségi, betörésbiztos, Mabisz minősítéssel ellátott, 5 kulcsos, másolásvédett zárbetét cseréje. A zárbetétről itt olvashat. A táblázatban feltüntetett árak a zárbetétek árai. Munkadíjat nem tartalmaznak. Amennyiben helyszíni zárszerelést kérnek a zárbetét vásárlása mellé, úgy munkadíj tevődik rá.

zárcsere

A zárcsere során elsődleges a minőség

Ha olcsó zárakat használunk, akkor növeljük a betörési statisztikát számát, illetve veszélyeztetjük a lakás, család biztonságát. Mi több mint 10 éve vagyunk a szakmában, de nem cserélünk olyan ajtózárat, ami nem biztonságos, nincs bevizsgálva, Kínában készül, néptermék. Ha kíváncsi arra, hogy milyen zárbetétekkel védekezhet, illetve lassíthatja és állíthatja meg a betörést, akkor ezen a weboldalon az általunk helyszínen beszerelt zárbetéteknek utána tud olvasni. Itt megtalálja a szükséges infókat, a kulcsok számát, a Mabisz besorolást, a zárbetétek jellemzőit, tulajdonságát, paramétereit. Ha kiválasztotta az Önnek megfelelő zárcilindert, akkor munkanapokon 8 és 20 óra között időpontot tudunk adni Önnek a biztonságos ajtózárcserére.

Ha a zárcsere folyamán nem minőségi zárakat használunk, teljesen feleslegesen végeztük el a munkát. A Zár Zorro kizárólag MABISZ minősítéssel rendelkező, strapabíró zárakkal dolgozunk. Nem érdemes olcsóbb zárakat használni, ezek ugyanis nemcsak a betörés sikerének esélyét növelik, hanem hamarabb meg is hibásodnak.

Gyakran találkozunk olcsó, hitvány zárakkal. Ilyeneket használni óriási felelőtlenség, hiszen ezek a zárak legtöbbször az alapvető biztonsági előírásoknak sem tesznek eleget, legtöbbször nem is szaküzletekből származnak. Minőségbeli hiányosságaik miatt kitűnő lehetőséget biztosítanak azoknak, akik illetéktelenül szeretnének bejutni lakásába.

Ne várja meg, hogy bekövetkezzen a baj!

Gombos felsőzár csere - de inkább egy masszívabbat!

Fő a biztonság, ez a jelszavunk! A 20 évvel ezelőtt megtervezett másodzárak már nem visszatartó erők, ezért csak akkor szerelünk ilyet, ha az ügyfél nagyon ragaszkodik hozzá. Inkább egy sokkal erősebb, igaz drágább, de megbízható olasz zárat szerelünk. Erről a zárról érdemes tudni, hogy egy- és kétszárnyú ajtókra kiválóan rá lehet szerelni, véd a befeszítés ellen, a manipulációs zárnyitásnak tökéletesen ellenáll.

A zár áráról, méretéről, paramétereiről külön itt tud olvasni. Ha velünk szerelteti be, szereléssel együtt kedvezményes árat adunk!

A hagyományos típusokkal ellentétben a gombos felső zárat belülről nem kulccsal, hanem egy forgatógombbal lehet működtetni. Ennek köszönhetően a belső oldalon nem szükséges kulcs, ami miatt kívülről is be lehet jutni. Igazán kényelmes, modern megoldás.

Természetesen, mivel a fentiekben a biztonságot annyira emlegettük, ez a belülről tekerőgombos másodzár, cégünknél létezik biztonsági változatban is. Ennek a védelme a hevederzár erősségével vetekszik és hagyományos társaival ellentétben, valóban védi az ajtót a befeszítés ellen! Vastag, tömör, egybefüggő acélnyelve van, amely hat gombtekeréssel tolódik ki a szerkezetből és megy bele a falba, illetve saját záródobozába! Ha már másodzár, akkor ennek a felszerelését javasoljuk! Válassza a biztonságot!

Itt még fontos megjegyezni, hogy sokan összekeverik a régi Elzett vagy Lob tekerőgombos zárat, a Hisec ajtó felső tekerőgombos zárjával. Az egy teljesen más konstrukció, de annak cseréjében is tudunk segíteni!

Hevederzárbetét csere

A hevederzár a leghatékonyabb mechanikai védelmet képes nyújtani. Ha hevederzár kerül az ajtóba, azt lehetetlen lesz berúgni vagy felfeszíteni. Körülbelül két évtizede kezdtek teret hódítani ezek a típusok. Ekkoriban megemelkedett a betörések száma, ami miatt szükségessé vált egy olyan zár felszerelése, ami az ajtót keresztben átfogva nyújt védelmet az illetéktelenekkel szemben. A hevederzár mindkét végén vagy acéltüskékkel, rudakkal találkozhatunk, vagy pedig egy tömör-hasáb szerkezettel, amely a zárat működésbe hozva beágyazódik a falba, vagy saját fémkonzolba. A különböző igények kielégítése érdekében többféle színben, méretben és változatban is elérhetők.

A hevederzárak betétjeinek cseréjét a fogaslécek kiakasztásával kell elkezdeni, és csak utána lehet a zárbetét rögzítő csavarokat eltávolítani. Majd az új zárbetét behelyezése után, a fogaslécet vissza kell állítani, kiállítjuk a végpontokig, majd összeszereljük, olajozzuk és számlát írunk az elvégzett hevederzár betét cseréről.

Helyszíni hevederzár cserekor olyan zárbetétet szerelünk a hevederzárba, ami laponmart kivitelű, kulcsai másolásvédettek, interaktív csaprendszerű és Mabisz minősítésű. Ha olvasni akar a zárbetétről: https://rbzarbetet.hu/keylocx-zarbetet/

Az itt feltüntetett ár a zárbetét árát tartalmazza, ha szerelést igényel, hívjon minket és mi komplett, kedvező árat adunk a szerelésre a zárbetéttel együtt!

Trezorzár csere, zárbetét csere trezorzárban

A központi trezorzár kiszereléséhez és cseréjéhez szükséges az ajtólap lebontása, valamint a le-, illetve felmenő rudazatok lekötése. Egy igazán összetett feladatról van itt szó. Ha szeretne többet megtudni a tollas kulccsal működő trezorzárak cseréjéről, érdemes ellátogatnia sabzarcsere.hu oldalunkra.

Az utóbbi időben azonban, egyre inkább elterjedőben van egy másik típusú trezorzár használata is, ez pedig a cilindervezérlésű biztonsági trezorzár. Ennek cseréje során elsőként a cilinderbetétet óvó, törés- és fúrás-biztos rozettát távolítjuk el. Ezt követően tekerhetjük ki a zártest oldali rögzítő csavart, majd pedig a helyére csúsztathatjuk a kulcsot. Egy félfordulattal elfordítva a kulcsot, a zárbetétet könnyedén kihúzhatjuk a zártestből. Ekkor mérjük le a zárbetétet. A méret a rögzítő csavartól jobb és bal irányba eltérhet. A legtöbb biztonsági ajtó esetében ez 35 és 45 mm. A pontos méreteket befolyásolja az ajtó vastagsága is. A rendelkezésre álló összegtől függően választhatunk bele új zárbetétet. Ajánlott legalább egy lapon mart, minimum közép-, de inkább felsőkategóriás cilinderbetétet választani a cseréhez.

Ami biztos, hogy véd a zártörési technikák ellen, az az RB SKG, RB Keylocx és RB LOCXIS másolásvédett, Mabisz 5-ös és 6-os biztonsági besorolású, interaktív csapos zárbetétek.

Zártörési technikák

Kínai HiSec, TerraSec ajtó zárbetét csere

Mielőtt hozzáfognánk a kínai felsőzárbetét cseréhez, távolítsuk el a körpajzsot vagy zárvédő rozettát, ki-ki melyik nevén ismeri. Ezt a zárvédő rozattát a belső rozetta tartja, két, hosszú, ötös csavarral. Ezután már szabad szemmel láthatjuk a zárbetét formáját. Az ajtó élén lévő zártest előlapján található rögzítő csavart kikekerjük, és a zárbetétbe belehelyezzük a kulcsot. A kulcsot kismértékben elforgatva már ki tudjuk venni a zárszerkezetből a zárbetétet.

Következő lépésként letesszük egy papírra a zárbetétet, és a rögzítő csavar közepétől mérünk egy jobb- illetve bal oldali távolságot. Ezt általában A és B pontnak jelölik. Ezután az ugyanilyen méretű, megvásárolt zárbetétet visszahelyezzük a cilindernyílásba. Belehajtjuk a rögzítő csavart az előlap irányából és a kulcs elforgatásával kipróbáljuk, hogy működik-e a zár. Majdnem minden esteben a zárbetét behelyezése előtt a zárszerkezet kulcsnyílásán valamilyen reszelővel, vagy maróval egy fél millimétert igazítani kell, mert az európai szabvány méretek nagyobbak, mint a kínai sztenderd zárbetétek méretei.

Tájékoztatásul elmondjuk, hogy ezeknek a kínai ajtóknak a felső zárbetétjei, mint már az említett A és B pont méretei, ajtóvastagság függvényében változnak. Ezek a következő méretek lehetnek: 35/45, 45/45, 30/55 mm.

Bármilyen típusú európai szabvánnyal rendelkező zárbetét beszerelhető, de mi olyat ajánlunk és szerelünk, aminek kevésbé széles a nyaka (kulcsválla). Ezért dolgozunk mi csak saját termékkel, mert az már bevált. Jó az ajtóba, nem akad a rozettába, kiválóan alkalmas a kínai lemezajtók működtetésére, használatára. Szereltessen Ön is RB Keylocx vagy LOCXIS zárbetéteket velünk.

Ugyanis a zárvédő rozetta közepében lévő forgógyűrű a keskeny lyukasztás miatt összeérhet a kulcsvállal, így a kulcs akadozhat, és nehezen foroghat, amennyiben más típusú zárbetétet alkalmaznánk

Wikipédia

Hol vállalunk biztonságos ajtózárcserét?

Cégünk Budapest egész területén vállalja, hogy rövid időn belül a helyszínre érkezik a zárcsere munkálatokra. Legyen szó kínai-, műanyag-, fém-, fa bejárati ajtóról, ránk számíthat! A megrendelt munka esetén kiszállási díjat külön nem számolunk fel, csak a zárbetét anyagköltségét és a mi egyszeri munkadíjunkat!

Védekezzen Ön is az illetéktelen behatolók ellen jó zárbetétekkel, minőségi zárszerkezetekkel és egy profi zárszerelő kivitelező csapattal.