Zárbetét csere

Nagyon sok biztonsági probléma megelőzhető egy egyszerű zárbetét cserével. Az ajtók, illetve bejárati ajtók zárszerkezeteit általában egy zárbetét működteti. Ez a zárbetét ajtótípustól függően lehet sima, vagy fogaskerékkel ellátott cilinderbetét.

Elhagyta a lakáskulcsát? Új lakásba költözött? Nem kell aggódni, ilyenkor elég egy zárbetét csere az ajtóban, és máris az új kulcsokkal működik az ajtózár, így kizárt, hogy illetéktelenek bejutnak, vagy az előző tulajdonosnak – másolt kulcsok révén – esetleg hozzáférése van az Ön zárjához.

zárbetét csere, zárcsere

Mire érdemes figyelni?

A zárbetét csere során mire érdemes odafigyelni?  Először is a minőségre. Ha a biztonság az elsődleges szempont, akkor soha nem az anyagiakat (az olcsóságot), sem pedig a mennyiséget (hogy jó sok zár legyen az ajtón) kell az előtérbe helyezni.

Olcsón, jó minőséget nem lehet vásárolni, ez tény, a zárbetéteteket illetően. Jó, vagy kedvező, korrekt árakon dolgozó szolgáltatókat azonban már lehet találni annak, aki megfelelően keres és figyelmesen szemrevételezi a kínálatot.

Milyenek a jó minőségű zárbetétek? Alapvetően kiinduló támpont lehet a márkanév. Ha nem is vagyunk jártasak a zárak világában, mindenképpen vannak olyan közismert brand-ek, amelyek ismerősnek tűnhetnek számunkra. Ilyen pl. a Mul-T-Lock, Cisa, Iseo, Viro, RB, Elzett, Mauer, Fab, Mottura, stb. Ezek mind nagy zárgyártó vállalatok. Ha olyan ún. no-name, vagy még csak nem is ismerősen csengő nevekkel találkozunk, mint Sib, Dog, Anbo, Yis, stb, azok kínai betétek, filléres vacakok. Védelemmel nincsenek ellátva, bejárati ajtókba nem való, rossz minőségű zárbetétek.

A minőség mögött elsősorban egy európai, vagy izraeli gyártó cég áll, amelyek alap zárbetétjei a középkategóriát képviselik, legalább fúrásvédelemmel ellátottak.

Persze vannak prémium, vagy felsőkategóriás zárbetétek is, ezekre mind jellemző, hogy a fúrásvédelmen kívül törésvédelemmel, magkihúzás elleni védelemmel, a legjobbak pedig kulcsmásolás elleni védelemmel, vagy a finomnyitás elleni csap a csapban rendszerrel ellátottak. Egy ilyen zárbetétet nem lehet pár ezer forintért megvásárolni.

Az alábbiakban részletezzük, hogy milyen típusú ajtókban vállalunk és javaslunk elvégezni zárbetét cserét, akár biztonsági, akár egyéb okokból kifolyólag.

Zárbetét csere kínai biztonsági bejárati ajtóban

A kínai bejárati ajtók minden esetben arról ismerhetők fel, hogy a belső oldalukon, a zár alatt még található egy ráfordítható kallantyú, mely egy extra zárat reteszel az ajtón. Ezt kívülről kulccsal nyitni nem lehet.

Ezekben a bejárati ajtókban nagyon is ajánlott a zárbetét csere, elsősorban biztonsági, másodsorban minőségi okok miatt.

Az ajtók rossz minőségű, védelem nélküli, filléres zárbetétekkel érkeznek Kínából, ezekkel kerülnek beszerelésre. Könnyen nyithatók zármanipulációs, zártöréses módszerekkel, ezekre a lakás védelmét bízni nem szabad! Gyakran el is romlanak, ezt sem érdemes megvárni, inkább cseréltessenek zárbetétet a kínai ajtókban cégünkkel!

Zárbetét csere műanyag bejárati ajtóban

A műanyag bejárati ajtók, akár kilincsemeléssel működnek, akár a hagyományos kulcsokkal működtetjük őket, szintén egy nagyon alap zárbetéttel kerülnek beépítésre. Bár a műanyag bejárati ajtók nem Kínában készülnek, hanem Európában, de azt az ajtógyártó cég csupán azért látja el zárbetéttel, mert a beépítés után, valahogyan meg kell nézniük, hogy záródik-e az ajtó.

Éppen ezért nem törik magukat, és egy semmilyen védelemmel nem rendelkező, akár Kínában gyártott zárbetétekkel kínálja az ajtót az ügyfeleknek.

Ezt szintén biztonsági és minőségi okokból javasoljuk kicseréltetni! Ha nem tudja, milyen minőségű zárbetét van az ajtóban, forduljon hozzánk, mi beazonosítjuk azt, és egy magasabb biztonsági fokozatúra cseréljük!

Zárbetét csere panel bejárati ajtóban

A panelházak Magyarországon 35-40 évesek. Még mindig találkozunk olyan bejárati ajtóval, amelyet anno az építésnél szereltek be. Jellemző, hogy sokan már lecserélték kínai- vagy műanyag bejárati ajtókra, de aki nem, ott érdemes kicsit megvizsgálni a zárak állapotát, minőségét.

Általában egy egyszerű bevésőzár van a panelajtókban, melyet egy zárbetét működtet. A fent leírtak alapján érdemes ennek a biztonsági fokozatát megnézni, és ha nem megfelelő, akkor azt kicseréltetni.

Forduljanak zárszerviz cégünkhöz, mi minőségi zárbetétekkel, garanciális zárbetét csere szolgáltatással álluk az ügyfeleink rendelkezésére!

Zárbetét csere hevederzárban

A jó minőségű hevederzár egy nagyon hatásos védelmi eszköz ajtóbefeszítés ellen. Ez az elsődleges feladata, erre lett kifejlesztve.

Azt viszont tudni kell, hogy ha nem megfelelő biztonságot képviselő zárbetéttel van ellátva, akkor maga a zárbetét könnyen nyitható. Ilyenkor nem befeszítéssel mennek be a betörők, hanem kinyitják a benne lévő zárbetétet és már bent is vannak a lakásban. Ebben a formában pedig a hevederzár értelmét és funkcióját veszti.

Mi mindig azt javasoljuk, ha már van egy olyan eszköz, amely biztosítja, hogy ne tudják az ajtót felfeszíteni, akkor már olyan zárbetét legyen benne, amely nem nyitható manipulációval, zártöréssel. Milyen ez a zárbetét? Csakis felsőkategóriás, hiszen azok vannak törésvédelemmel és manipulációs nyitás elleni védelemmel ellátva. Emlékezzen! A jó hevederzár és a minőségi zárbetét felér egy biztonsági ajtóval, csak éppen a negyedébe kerül!

Hívjon minket! Törekedjen a teljes biztonságra! Garantáltan felsőkategóriás zárbetétet szerelünk a hevederzárjába, szakszerűen, egy év garanciával!

A biztonság a jó választás!