Régi Viro ajtózár-szerelés

A Viro zárral ellátott biztonsági ajtón lévő kilincsek is megérnek egy-két szót. Ezeknek a Viro biztonsági zárral ellátott ajtóknak a zárjai közel 20 év eltelte után mostanság kezdenek tönkremenni. Ez nagyon szép teljesítmény egy zárszerkezettől. Velük párhuzamosan, az ajtót működtető kilincsek is lassanként lefittyednek, lógni kezdenek.

Sokan fordulnak hozzánk azzal a problémával, hogy az ajtón lévő kilincsben tört el valami, mert az lóg, és ezt szeretnék kicserélni, esetleg új rugókat kellene beletenni. A Viro biztonsági ajtók esetében ez nem így működik, a gondolkodás hibás.

Az ajtón lévő rézkilincs tengelye a zárszerkezeten fut keresztül. Nem a kilincsben tört el egy rugó, hanem a zárszerkezet kilincsdiója kopott ki, ezért lóg a kilincs. Ilyenkor nem a kilincset vagy annak rugóját kell kicserélni, hanem magát a zárszerkezetet. Ha ezt kicseréljük, a kilincsdió tartani fogja tudni újra a kilincstengelyt és a kilincs lógása megszűnik.

Azonban eltelt 20 év. A kilincsek is fejlődtek ez idő alatt, így célszerű a zárcserével egyetemben a kilincs-cserét is megejteni. A régi, nehéz kilincs helyett egy új, szintén réz kilincset tudunk felszerelni. Ez a kilincs abban különbözik a régitől, hogy már beépített rugóval rendelkezik. Ennek köszönhetően, a zárszerkezet diója mentesül a terheléstől, mert ezt átveszi a kilincs beépített rugója. Ezáltal magának a zárszerkezetnek az élettartama hosszabbítható meg. Mindenképpen ajánljuk ezt, mert megéri!

Viro/Cerutti zárcsere, kilincs-csere kiszállással

Gyakran halljuk azonban az ügyfelektől, hogy hogyhogy „csak” ennyit bírt a szerkezet, vagy a kilincs. Ez számunkra nagyon furcsa. A mai világban igen ritka az olyan termék, amely 20 évet kibír. Kicsit gondoljunk bele.

A Viro zárcsere árának háromszorosáért vett mobiltelefon nemhogy 20 évet, de ennek töredékét, maximum 5 évet bír. Addigra meg már olyan elavult lesz, hogy kedvünk sem lesz az tovább használni, mert lassanként a ciki kategóriába tartozik. Vagy megemlíthetjük a mosógépet, porszívót. Örülhetünk, ha 5 évig bírják a gyűrődést és árban ugyanitt vagyunk.

Szóval el kell mondanunk, hogy Viro biztonsági ajtók, trezorzárral, rézkilinccsel, 20 évvel ezelőtt egy szuperbiztonságos és modern megoldás volt. Ma is az. Sőt, ma különlegesen az! Hiszen a fogyasztói társadalomban, amikor 50-60 ezer forintért komplett ajtókat kínálnak, nulla biztonsággal, ezt tegyük hozzá, ez az ajtó bizony érték! Ma egy ilyen ajtó, hasonló zárszerkezettel közel 300.000 forintot kóstál. Az acél az acél marad 5-10-15 év múlva is, a zárszerkezet is bírni fogja, a kellő biztonság is megvan, így egy Viro ajtó tulajdonosnak igazán nem lehet oka panaszra!

Ez az ajtó nem fog 5 év múlva a kukában landolni a telefon és a porszívó mellett! Ez az ajtó biztosítja a vételemet mindenfajta behatolási módszerrel szemben, a zárcserére és kilincs-cserére pedig kb. 15-20 évenként kell költeni.

Persze pár dologra oda kell figyelni, hogy ez így is legyen. Fontos a szakszerű zárszerelés, fontos a jó minőségű kulcsmásolás, hiszen a rossz és pontatlan másolt kulcsok nagyon hamar tönkreteszik a zárszerkezetet! Lehetőleg az MM betűs franchise hálózatban ne másoljanak kulcsokat, mert itt nem ez a fő profil. Zárszaküzletben másoltassanak kulcsokat, ahol hozzáértő szakemberek, gondosan karbantartott profi kulcsmásoló gépek vannak, és gyári nyerskulcsokra történik a kulcsmásolás! Ha a fentieket betartják, a Viro zárral a következő 20 évben nem lesz gondjuk!

Szakszerű Viro zárszerkezet és kilincs szerelés a Zár Zorro-tól!

Telefonszámunk:

06-70-770-2942

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest