Helyszíni Cisa zárszerelés, zárkódolás új kulcsokra

Az olasz biztonsági Cisa zár, és azok közül is a tollas kulcsos, 3 irányú változat, vagy Olaszországból behozott import ajtókba (Masterdoor) van beszerelve, vagy lakatosok, illetve ajtógyártók által készített ajtókban is fellelhető, kódolható, vagy nem kódolható kivitelben.

A nem kódolható kivitel fixlamellás változatú, ami annyit jelent, hogy a zárhoz tartozik 3 db kulcs, és zárcserekor az egész szerkezetet kell cserélni. A kódolható változatnál, szintén van hozzá 3 db gyári kulcs, csak itt annyi a különbség, hogy a zár negyedik rúdja alatt van egy kódoló csavar, aminek az elfordításával, akár többször is el lehet végezni a zárkódolási műveletet.

A zárkódolás tulajdonképpen azt jelenti, hogy valamilyen okból kifolyólag (pl. lakáskulcs elvesztés) esetén, egy újabb, más fogazású kulcsra ráállítjuk a lamellákat. Ezt a műveletet mindig szakemberrel végeztesse el, mert ha elkódolódik a zár, akkor nagy galiba keletkezik.

Nem egy bonyolult feladat tulajdonképpen, csak nagy kárt lehet okozni vele hozzá nem értéssel.

Az új kulcskészlet egy leszegecselt papírdobozban kerül az ügyfél elé. Ez a gyári csomagolás, ebben biztos, hogy 3 db kulcs van. A kulcsgarnitúra 3 darabos kulcs-kivitelben létezik. A további kulcsok másolásáért, mivel nem védett a profil, mindenki fel tud keresni egy kulcsmásoló szaküzletet.

Az alábbi képen láthatja a kulcskészletet, illetve a Cisa zárszerkezeten a negyedik kijövő zárnyelv alatt a kódoló nyílást, csavart.

A videónkon pedig megmutatjuk, hogyan lehet a kódolást elvégezni. Mi itt a szervizkulcsról kódoljuk át a gyári Cisa kulcsra a zárszerkezetet. Megjegyeznénk, hogy akadozó, 10 évnél öregebb zárat nem tanácsos kódolgatni!

Cégünk, a Cisa zárkódolást, új, 3 db-os gyári kulcskészletre, Budapest területén, bruttó 54.000 Ft-ért végzi el!

06-70-770-2942

hevederzár, zárbetét, hevederzárbetét, heveder zárbetét, Cisa, cisa zárkódolás
hevederzár, zárbetét, hevederzárbetét, heveder zárbetét, Cisa, cisa zárkódolás