Műanyag ajtóban zárbetét csere

A műanyag ajtó tökéletes záródásának érdekében a karbantartás, illetve szerelés négy részre bontható, sorolható. Beszélhetünk a zárbetétről, mely a zárást biztosítja, a szerkezetről, amely több ponton záródik, a kilincsről, mely adott szerkezetnél ezt működteti, illetve az ajtó jó beállításáról, mely alapfeltétel a kiváló működéshez. Ezek összessége a feltétele a műanyag ajtó jó működésének.

Azonban a biztonság szempontjából nagyon nem mindegy, hogy mit is tud maga a zárbetét. Az a zárbetét, mellyel a gyártó cég ellátja az ajtót, nem viseli a legmagasabb biztonsági fokozatot. Kérdezhetik, hogy miért nem. Azért, mert azt a zárbetétet egyetlen szempont miatt teszik bele az ajtóba, mégpedig, hogy a műanyag ajtó beépítése után, le tudják ellenőrizni, hogy záródik-e az ajtó. Erre a rendkívül egyszerű műveletre pedig bőven elég a legsilányabb, legegyszerűbb, legolcsóbb zárbetét, mert a zárbetétre a minimálisnál több pénzt áldozni profitvesztés lenne a gyártó részéről. Ezért nem biztonságos a vadonatúj műanyag ajtóban benne lévő gyári zárbetét. Általában egy alap betétről van szó, mely esetében maximum fúrásvédelemről beszélhetünk, de sokszor még arról sem. A gyártót/forgalmazót pedig onnantól kezdve, hogy eladta az ajtót, már nem érdeklik a továbbiak.

Milyen zárbetétet szereltessünk be az ajtóba?

Mit lehet tenni? Természetesen ki kell cserélni a zárbetétet! Ha úgy döntenek, hogy ezt nem teszik meg, a következő problémákkal kell tisztában lenni, rosszabb esetben szembe nézni. A rossz minőségű zárbetétet zártöréssel, finomnyitással, beütőkulcsos módszerrel simán ki lehet nyitni. Ez utóbbi két zárnyitás hangtalanul és zajtalanul megy végbe, mégpedig másodpercek alatt! A zártörés sem hangos, egy roppantás és a betét kettétört, az ajtót meg kinyitották. Nagyom hamar megvannak a betörők ezen zárnyitási módszerek alkalmazásával és mondhatni gyakran élnek is vele. A legtöbb betöréses nyitás zártöréssel, vagy finomnyitással, zárpikkeléssel, beütőkulcsos módszerrel történik. Sok betörés utáni zárcseréhez hívnak minket, melyet szerintünk érdemesebb inkább megelőzni és a biztonságot választani.

Amit mi nyújtunk: a helyszínen azonnal elvégezzük a műanyag ajtóban a zárbetétcserét, mégpedig az eredeti zárcilindernél egy jóval magasabb biztonsági szintű, MABISZ 5-ös vagy 6-os ajánlással ellátott izraeli zárbetétre. Ezek a zárbetétek nem nyithatók finomnyitással, vagy beütőkulccsal, hiszen interaktív csaprendszerűek, azaz mozgó alkatrészekkel ellátottak. Zártörés elleni védelemmel is rendelkeznek, így a zárbetét nem törhető, az ajtó így nem nyitható ki. Ezen kívül vannak olyan zárbetétjeink, melyek fentieken kívül még másolásvédelemmel is rendelkeznek, e hármas kombináció pedig biztonságilag verhetetlen!

Cégünk az izraeli RB zárbetétekkel mindenfajta méretben és kivitelben fel van szerelkezve, így a megrendeléstől számítva rövid határidővel, még aznap el tudjuk végezni a zárbetét cserét a műanyag ajtóban. Ne bízza a család biztonságát silány minőségű zárbetétre, cseréltesse le velünk azt még ma!

Garanciális munkavégzéssel állunk ügyfeleink rendelkezésére, a legjobb ár-érték arányban, profi szakemberekkel, nagy tapasztalattal! Ha van biztosítása, elintézhető, hogy a biztosító megtérítse a zárbetét csere költségét akár teljesen, akár részben! A részletekről érdeklődjön telefonon ügyfélszolgálatunknál!