FONTOS INFORMÁCIÓ! Tisztelt látogatók, kedves ügyfeleink!

Cégünk KIZRÓLAG helyszíni zárszerviz tevékenységet folytat! Ajtó- és ablak vasalatokat NEM ÉRTÉKESÍTÜNK! Műanyag ajtót nem építünk be!

Ha valakinek erre van szüksége, ebben nem tudunk segíteni!

Roto vasalatok

A Roto konszern 70 éve vezető szerepet tölt be az ablak- és ajtóvasalat gyártásban, amellyel kiemelkedő tevékenységet lát el Európában, és más, nem európai országokban is.

Az egész világra kiterjedő vasalat-gyártó üzem gondoskodik a pontos szállításról, a megfelelő teljesítőképességről, és a partnerhálózatok, viszonteladók kiszolgálásáról. A Roto egyik nagy célja, a vevő igényeihez igazodva, javítani a termékek és a szolgáltatások minőségén. A Roto német precizitásnak köszönhetően, folyamatosan biztosítja a kiváló minőséget, teljesítményt és szolgáltatást az egész világon. A Roto minőségbiztosítási rendszert a DIN EN ISO 9001 nemzetközi szabvány minősítés igazolja, továbbá a Roto a teljes fejlesztési, gyártási és értékesítési folyamatait megfelelően megtervezett, dokumentált leírásokkal támasztja alá.

A Roto ablak- és ajtóvasalatok termékszavatosságát vállalja a rendeltetésszerű használat mellett.

Kilincsműködtetésű Roto zárak

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerelés, zárszerelés Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapestzárcsere, zárcsere Budapest, zárszerelés, zárszerelés Budapest, zárszerviz, zárszerviz BudapestA magyarországi ajtókba nagyon sok kilincsműködtetésű vasalatot telepítettek. Ez tulajdonképpen úgy működik, hogy az ajtó élében végigfutó vasalat egy többpontos záródást biztosít, ami a kilincs megemelésével bezárja a szerkezetet, majd a kilincs alatt lévő zárbetéttel reteszeli azt. Ezáltal nem lehet a szerkezetet kinyitni.

A Roto zárvasalat dobozában egy áttétes szerkezet működteti a kilincsemelés során a vasalatot. A záródási pontok így mozogni tudnak fel/le, illetve ki/be. A Roto zárvasalat zárdobozának csapdanyelve állítható jobbos- és balos nyitásnak megfelelően, amely megkönnyíti a jó szerelési lehetőséget.

A zárvasalat zárházáról érdemes tudni, hogy mekkora a kilincstengely és a zárbetét henger közötti távolság mérete, ami általában 92 mm. Ez egy európai szabvány. A záró elem elejétől a kilincstengely közepéig tartó távolság szintén fontos. Ez lehet 25, 30, 35, 40, 45, 50, 55, 65 mm.

A kilincs alatt lévő átmenő furat kialakítása is fontos, mert ezen keresztül megy át a belső kilincstartó csavar. Az ajtó élében végigfutó vasalat szélessége a Roto-nál általában 16 mm a leggyakrabban, de előfordulnak 20 vagy 24 mm-es szélességek is. A Roto vasalat vastagsága 3 mm.

A Roto gyár a zárszerzeteit különböző változatokban gyártja. Van a hagyományos, sztenderd négygörgős kivitel, van a két acélcsapot kitoló kivitel, melynek zárdobozai a vasalat hosszán több különböző pontokon vannak a gyár által elhelyezve. Van a két kombinált kiegészítő záras változat, ami úgy néz ki, hogy egy acélkampó és egy acélcsap a záráskor egyszerre tolódik ki ugyanabból a zárdobozból. Létezik az alul/felül acélkampót kitoló változat, illetve a Roto olyan vasaltot is gyárt, amelyek ezen változatoknak a különféle kombinációi. Pl. egy előlapon négy kampó, egy előlapon négy kampó+csap, stb. Ezen felül vannak olyan vasalatok is, amelyekhez még egy plusz cilinderes záródási pontot is hozzáadtak.

hevederzár szerelés, hevederzár szerelés Budapest, ajtónyitás, ajtónyitás Budapest, zárlakatos, zárlakatos BudapestHa ezek közül bármelyik is van a bejárati ajtóban, akkor ajtóminőség és vastagság függvényében, a fent már említett dorn-méretek közül még lehet 25, 30, 35, 40, 45, 50, 55 és 65 mm a távolság.

Tehát ha Roto ajtóél vasalattal rendelkezik és igényli a szerviz-szolgáltatásunkat, akkor vagy küldjön nekünk az ajtó éléről egy fényképet, hogy be tudjuk azonosítani a Roto zárszerkezetet. Ennek díjáról ügyfélszolgálatunknál érdeklődhet.

Egy jól beállított műanyag vagy fa ajtó esetében, amelyben bármilyen méretű, típusú Roto vasalat van szerelve, általában 10-15 évet működik az ajtóban. Ezt csak akkor kell szerelni, ha nem nyílik az ajtózár, vagy ha teljesen tönkrement a szerkezet.

Cégünk vállalja Budapest összes kerületében a Roto vasalatok helyszíni cseréjét, zárszerelését, ajtó beállítását (nem beépítését!)! Pest megyei ügyfeleinknek is a rendelkezésére állunk, hétfőtől péntekig, munkaidőben, 8-20-ig!

Ha problémája van bármilyen Roto ablak- vagy ajtó vasalattal, hívjon minket a

06-70-770-2942 mobilszámon, vagy küldjön fényképet nekünk a vasalatról a zarszerviz365@gmail.com e-mail címre!

Kulcsműködtetésű Roto zárak

hevederzár szerelés, hevederzár szerelés Budapest, ajtónyitás, ajtónyitás Budapest, zárlakatos, zárlakatos Budapestbiztonsági ajtó, biztonsági ajtó Budapest, hisec ajtózár, hisec ajtózár Budapest, biztonsági zárak, biztonsági zárak Budapest
A kulcsműködtetésű ajtóél-vasalat, mint a nevében is benne van, kilincsemelős társával szemben, a kulcs tekerésével működteti az ajtó élében végigfutó szalagzár szerkezetet.

A fent említett szerkezettel tulajdonképpen minden méret, paraméter, rögzítési- és záródási pontok megegyeznek, csak itt a zárdoboz belsejében fogaskerék áttétes mechanizmus mozgatja a szerkezetet, amelyet a zárbetéten lévő zárszakáll vezérel.

Amire itt különösen oda kell figyelni, hogy az ajtó precízen, pontosan záródjon, mert itt az az erőkar nem a kilincs, hanem a kulcsfej. Tehát, ha akadozva működik a szerkezet a kulcs akár bele is törhet a zárba.

A kulcsműködtetésű vasalatoknál, ha nyitott állapotban tökéletesen működik a szerkezet, viszont az ajtó becsukásakor emelgetni, lökdösni kell az ajtót, akkor hívjon minket! Mi a helyszínen egy egyszeri zárszereléssel, ajtóbeigazítással megoldjuk ezt a zárási problémát. Ezzel kiküszöbölhető a költséges Roto zárszerkezet csere.

Sokan kérdezik, hogy honnan tudják, hogy nekik Roto vasalatuk van-e. A gyártó vagy a kulcsnak a fejébe, vagy a vasalaton feltüntette az írásos logóját, vagy emblémáját a könnyebb beazonosítás érdekében.

Roto zárnyitás, zárcsere

Azokban a fa- vagy műanyag nyílászárókban, amelyekben Roto szerkezet van beépítve, általában a zárbetét is Roto szokott lenni.  Mivel a Roto vasalat- és nem zárbetét gyártó cég, ezért nem fektetett nagy hangsúlyt a zárbetétek biztonságára. Egy sima, fogazott Roto zárbetét hajtja a vasalatot, amit a betörők nagy hozzáértéssel (zárfésüléssel, magkihúzással), másodpercek alatt nyitogatnak.

Ezért is szoktuk javasolni ezekben az ajtókban a zárcserét egy prémium kategóriás, fúrás-, savazás-, törés-, magkihúzás-, finomnyitás és másolás ellen védett RB zárbetétre. Ez a zárbetét kellő biztonságot nyújt mindenféle behatolással szemben! Kulcsainak másolása Magyarországon csak egy helyen történik!

Ha valakinek ez nem elég, javasoljuk a BARLOCK hevederzár felszerelését az ajtóra, melynek részleteiről a http://hevederzarszereles.com/ oldalunkon tájékozódhat, mind képek, mind szöveg formájában!

A 3 részes Roto vasalat

A Roto német cég az egyetlen a piacon, aki gyárt olyan vasalatot, amelyet 3 részből kell a helyszínen összeszerelni. A középső rész a mozgató zárrész, illetve a felső- és az alsó a többpontos nyúlványa.

Ez egy nagyon praktikus dolog, mert zárszerkezet csere esetén nem kell az egész vasalatot kicserélni, csak a meghibásodott részt. Ezzel időt és pénzt lehet megspórolni!

Ami kicsit nehezíti a helyzetet, hogy a régi, három részes, még sárga színű Roto vasalat az újjal nem kompatibilis, viszont az újaknál a zárdoboz közepet kell csak cserélni.

Cégünk a Roto vasalatok összes típusának helyszíni zárszerelését, zárcseréjét vállalja, mind Budapesten, mind Pest megyében!

Árainkról, zárjainkról az alábbi telefonszámon érdeklődhet munkanapokon, 8-20 óra között:

06-70-770-2942