Becsapódott ajtónyitás

Hogyan zárhatjuk ki magunkat?

Kicsit részleteznénk ezt a fogalmat, mert egy laikus számára ez magyarázatot igényel.

Csak azon az ajtón tudjuk magunkat kívülre zárni, ahol kívülre egy fix ajtógombot szereltek. Esetleg nincs az ajtón még gomb sem, csak egy behúzó, ami akár lehet egy fogantyú is.  Továbbá lehet az ajtón kívülről fix (nem lenyomható) kilincs is.

Úgy kell elképzelni a dolgot, hogy az a mozgás, amit belülről a kilinccsel végzünk, tehát a kilincs lenyomásával a nyelv visszahúzását, azt nekünk kívülről, egy kulcs elfordításával kell végrehajtani.

A kizáródás tehát úgy történik, hogy kívülről nincs mit lenyomni/elfordítani a zárnyelv visszahúzására, a kulcs pedig nincs nálunk, és kint állunk az ajtó előtt.

Hogyan kerüljük el az ajtóbecsapódást?

Először is a legelső praktika, hogy mindig legyen kézben egy kulcs a gombos ajtó esetén. Tehát meg kell szokni, ha ilyen ajtóval rendelkeznek, akkor a legrövidebb ideig történő, lakásból való kilépéskor is, a kulcsnak a zsebben, vagy kézben kell lennie.

Ha nem hagyták benne az ajtóban belülről a kulcsot, illetve, ha nem vitték magukkal, csak behúzták az ajtót, akkor nagy segítséget nyújthat az, ha a barátoknál, rokonoknál, egy tartalék kulcs van elhelyezve. Így csak egy rövid útba kerül, és nyílik az ajtó.

Amit javasolni szoktunk praktikának, hogy a zárbetét belsejébe egy vészfunkciós alkatrészt szerelünk, ami lehetővé teszi, hogy ha benne is maradt a kulcs az ajtóban, akkor a pótkulccsal ki lehessen nyitni az ajtózárat. További kényelmi funkció, hogy a zárbetét belső henger részére egy tekerőgombot szerelünk fel, így a tulaj nem felejtheti benne a kulcsot a zárban, és kívülről azt egy másik kulccsal ki is lehet nyitni. Ezt a megoldást szoktuk javasolni az idősebbeknek is, így ha esetleg rosszul vannak, akkor a gyerekek kívülről a saját kulcsukkal ki tudják az ajtót nyitni.

Mitől csapódik be az ajtó?

Kapkodás, sietés miatt, behúzzuk magunk mögött; kimegyünk a lakásból és berántjuk magunk mögött; kilépünk a folyósóra, és egy nyitva maradt ablak miatt, a huzat becsapja az ajtót mögöttünk; kivisszük a szemetet, és lefelejtünk lakáskulcsot vinni magunkkal.

Ezek mind azok a tipikus esetek, amelyek bárkivel, bármikor megtörténhetnek, így elkel a segítség.

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerelés, zárszerelés Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
hevederzár szerelés, hevederzár szerelés Budapest, ajtónyitás, ajtónyitás Budapest, zárlakatos, zárlakatos Budapest

Becsapódás, kizáródás árak

Nagyon sok gombos kivitelű, újépítésű lakóház található Budapest kerületeiben. Rengeteg felkérésünk van az ilyen kicsapódásos problémák elhárítására. Ez úgy működik, hogy az ügyfél megtalálja az elérhetőségünket, majd mi megpróbálunk a lehető leghamarabb a helyszínre érkezni. Ott pedig egy kis célszerszám segítségével, a zárnyelvet visszatoljuk, miáltal kinyílik az ajtó.

Nem igazán nehéz művelet, pláne, ha van kellő ajtóhézag. De futottunk már bele olyan szoros, szűk ajtóba is, amely hézagjába semmilyen célszerszám nem fért be, így ott térdepeltünk az ajtó előtt egy másfél órát. Ez mondjuk a ritkábbik eset, de ha minden kötél szakad, és nem nyílik a zár, akkor megmondjuk az ügyfélnek, hogy vagy a tokra fúrunk egy lyukat és azon keresztül nyitjuk ki az ajtót, vagy a zárbetétet fúrjuk meg.

Az ajtóban, a kilincsgarnitúrában, soha nem okozunk semmilyen kárt! Nem hagyunk magunk után nyomot! Csavarhúzót, pajszert nem használunk!

Az általunk végzett becsapódott ajtónyitás mindig kizárólag számlás munkavégzéssel történik. Bruttó 20.000 Ft költséget számolunk fel a sérülésmentes becsapódott ajtónyitásért, Budapest területén.

Fix gombos ajtó variációk

Turul System biztonsági ajtó, Mul-T-Lock biztonsági ajtó, Superlock biztonsági ajtó, Hoppe gombos kilinccsel ellátott bejárati ajtó, Sherlock biztonsági ajtó, Mottura/Cisa/Securemme gombos biztonsági ajtó, kínai fix kilincses biztonsági lemezajtó.

Kizáródás, becsapódás - mennyi idő alatt?

Ez egy kényes kérdés, mert az ügyfelek a saját hibájukból nem tanulva, rendszeresen kizárják magukat a lakásból, és a zárszervizes autónk, ha ott lenne, már akkor is későn lenne. Tapasztalatból mondjuk, hogy akinek nagyon sürgős, pl. 10 percen belül kell, ahhoz nem szívesen indulunk el, mert mire a címre érünk, vagy kihívott két másik kollégát is, vagy fel sem veszi a telefont, mert berúgta az ajtót.

Általában az általunk hirdetett időpontot betartjuk, és maximum egy óra alatt a helyszínre érkezünk. Ám az, hogy 5-10 perc alatt ott legyünk pl. Csepelről Csillaghegyen, az kizárt dolog. Csak olyan munkát vállalunk el, ahová tudjuk, hogy nem fölöslegesen megyünk ki, hanem ahol az ügyfél megvár minket.

Becsapódott ajtónyitás szolgáltatásunk

Becsapódott ajtónyitás szolgáltatásunk megrendelhető hétfőtől péntekig reggel 8 és este 20 óra között. A szolgáltatást munkáink mennyiségétől függően tudjuk elvállalni, erről minden esetben egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal!

biztonsági ajtó, biztonsági ajtó Budapest, hisec ajtózár, hisec ajtózár Budapest, biztonsági zárak, biztonsági zárak Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerelés, zárszerelés Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest

Ajtónyitás házilag

Sok ember fejében megfordul a gondolat, hogy kis feszegetéssel, kis machinációval elvégzi maga ezt a becsapódott ajtónyitást. Sok idő elteltével azonban ráébred, hogy ez nem is annyira egyszerű. A baj azonban, hogy ilyenkor már meglátszanak az ajtón azok a nyomok (karcolások, feszegetési nyomok, sérült ajtólap és tok), amiket saját maga ejtett, az idő eltelt, az ajtó csúnya, ám nem nyílt ki. A zárnyitást minden esetben érdemes szakemberrel végeztetni, mert a jó zármester tudja, hogy milyen eszközt, hogyan és hol kell használni, a gyors és roncsolásmentes nyitáshoz.

Becsapódott ajtó – hol?

Gombos kilinccsel ellátott ajtót nemcsak Budapesten használnak, hanem Pest megyében és vidéken is egyaránt. Cégünk elsősorban Budapest kerületeiben vállal becsapódott ajtónyitás munkát.

Munkánk függvényében, Budapest mind a 23 kerületében, akár egy-két órán belül tudunk becsapódott ajtónyitást eszközölni. Ilyenkor 20 ezer forintos fix árra lehet számítani.

Pest megyei ügyfeleinknek az agglomerációban élőknek (meglévő munkáink függvényében) tudunk segíteni. Ebben az esetben kb. 20-25 ezer forintos költséggel kell számolni. Árakkal és időponttal kapcsolatban minden esetben hívja ügyfélszolgálatunkat!

06-70-770-2942