Erkélyajtó javítás, beállítás Budapesten

Budapesten és a környező Pest megyei településeken, városokban nagyon sok lakóparkban találkozunk műanyag nyílászárókkal.

Rengeteg a műanyag bejárati ajtó, ablak, bukó-, nyíló-, vagy toló erkélyajtó, teraszajtó.

Zárszervizes tapasztalatunk alapján azt a következtetést vontuk le, hogy elég nagy igény mutatkozik az erkélyajtók, műanyag ablakok javítására, beállítására, valamint zárszerkezetük, vasalatuk cseréjére. Sajnos az már tény Magyarországon, hogy az építtetők javarészt az olcsó kategóriás műanyag ajtókat, teraszajtókat, ablakokat szerelték be az újonnan épült társasházakba, lakóparkokba. Szinte mondhatnánk azt is, hogy egy bejárati ajtóra kb. 30 ezer forintot szántak.

Ezek a műanyag nyílászárók, jó beépítés és beállítás esetén bírják egy darabig, de a silányabb, gyengébb minőségű zárszerkezetek elég hamar megadják magukat, így cserére szorulnak. Egy pár ezer forintos vasalatot javítgatni nem lehet, nem is foglalkozik vele senki, sokkal célravezetőbb őket lecserélni egy jobb minőségű zárszerkezetre, amely már jóval tovább bírja.

Mivel általában a zárszerviz cégek csak bejárati ajtókkal, ritkább esetben teraszajtókkal foglalkoznak, az építtető cégek meg eltűnnek, így a „bajba jutott” lakók nemigen tudnak kihez fordulni a teraszajtóval, műanyag ablakkal kapcsolatos problémájukkal.

És itt jövünk mi a képbe! Cégünk vállalja Budapesten és Pest megyében a műanyag, bukó-, nyíló- vagy toló teraszajtók, ablakok beállítását, zárszerkezet-cseréjét! Szakembereink készséggel állnak ügyfeleink rendelkezésére a hét minden munkanapján 8 és 20 óra között!

Műanyag erkélyajtó, teraszajtó beállítás

Az erélyajtókat megkülönböztethetjük nyílási módjuk alapján. Vannak nyíló-, bukó- kétszárnyú-, váltószárnyas-, toló-bukó-, emelő-toló-, valamint harmonika típusú erkélyajtók. Ezek általában belső kilinccsel és tokküszöbbel készülnek, de sokféle kombináció kialakítható és megtalálható.

Nagyon sokszor fordul elő, hogy a beépítés utáni ajtó- vagy ablak beállítás elmarad, illetve a gyakori használat miatt megkopnak bennük az alkatrészek. Ilyenkor tudunk mi egy egyszerű beállítással a problémán segíteni, majd a nyílászáró szépen újra működni fog. Szintén csupán beállításra van szükség, amikor az erélyajtó, teraszajtó, bukó-nyíló ablak szorul, nehezen fordítható el a kilincs, dörzsölődik, illetve kopásnyomok láthatók rajta.

Fontos azonban tudni, hogy a műanyag nyílászárók, teraszajtók, ablakok csak egy bizonyos intervallumon belül állíthatók be szakszerűen. Ha a beállítási probléma túlnő ezen az intervallumon, akkor különböző trükköket, praktikákat kell alkalmazni, amitől a teraszajtó vagy műanyag ablak használhatóvá tehető és újra jól fog működni.

Sajnos előfordul sokszor az is, hogy az ajtólapot, ablakkeretet elszabták, ilyenkor csodákat tenni már nem lehet, de pár milliméternyi állítást egy jó szakember mindig el tud végezni.

Előfordulhat azonban, hogy a hosszú használat során a nyílászárón már állítással sem lehet segíteni, ilyenkor elkerülhetetlen a zárszerkezet (vasalat) cseréje.

Műanyag erkélyajtó, teraszajtó zárszerkezet (vasalat) csere

Amennyiben a kilincs egyáltalán nem működteti az ajtót, ablakot, nem lehet azt már bezárni, vagy kinyitni, körbeforog a kilincs, akkor valószínűleg a vasalatot kell kicserélni. A vasalat maga a zárszerkezet, amelyet a teraszajtók vagy műanyag-, fa ablakok esetében a kilincs működtet.

A vasalat öntve, préselve vagy szegecselve van, így azt javítgatni nem lehet, csupán cserélni. Sajnos, vagy szerencsére, fogyasztói társadalomban élünk, senki nem foglalkozik javítással, alkatrészek sem mindig vannak, így a szerkezet csere nagyon egyszerűen megoldható. Igaz ezzel eléggé korlátozott számban foglalkoznak a zárszerviz cégek, mert a feladat igen időigényes, és nem lehet nagyon sokat keresni rajta.

Cégünknél úgy működik a teraszajtó vasalat cseréje, hogy ügyfelünkkel felveszi a kapcsolatot az a kolléga, aki az erélyajtókkal, teraszajtókkal foglalkozik és minden ezzel kapcsolatos dolgot ő intéz. Ha arra van szükség, akkor akár kétszer is kimegy az adott címre, ha olyan különlegesebb szerkezet van az ajtóban, hogy meg kell azt rendelnünk. Általában a rendelések is pár nap alatt megérkeznek, senkinek sem kell hetekig várnia a zárcserére. Akinek forog körbe a kilincs, vagy nem működik a szerkezet, az ne rángassa azt, ne tekergesse a kilincset, mert még nagyobb probléma keletkezhet!

Pár erkélyajtó vasalatot megemlítünk, a teljesség igénye nélkül: Roto, Maco, GU, Vorne, Schüring, Elzett, KFV, Pavo, Fuhr, Metalplast, stb.

Erkélyajtó zárcseréjével, illetve az erkélyajtók, bukó-nyíló teraszajtók, ablakok beállításával kapcsolatban hívja ügyfélszolgálatunkat!

06-70-770-2942

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest