Műanyag ajtó zsanérozása

A műanyag bejárati ajtók-, illetve nyílászárók több zsanérral vannak ellátva. Ablakok esetén ez 2 darab; a teraszajtók esetén, 2-3 darab; bejárati ajtó esetén 3-4 darab állítható zsanérral van ellátva.

De mi van akkor, ha ezek az állítható zsanérok már a legutolsó pontig ki vannak állítva? Tehát már sem emelni, sem buktatni a nyílászárót semmilyen irányban nem lehet. Ilyenkor már csak az marad hátra, hogy a zsanérokat leszedjük, újra felrajzoljuk a helyüket az ajtólapra/ablaklapra és egy át-zsanérozási műveletet hajtunk végre.

A művelet nem egyszerű feladat, és viszonylag sok időt igényel. Csakis szakemberrel végeztessen ilyen munkát!

Ajtó újrazsanérozása

Az újra zsanérozásra azért van szükség, mert a rosszul beállított ajtókerethez képest az ajtólap már semmilyen irányba nem állítható, ezért az ajtókeretbe az ajtólap oldala felül, alul vagy középen, valahol folyamatosan beleér.

Ezek az akadozások nincsenek jó hatással sem a kilincsfelhúzós-, sem a kulcsműködtetésű többpontos zárszerkezetre.

Azért jó, ha van bőven állítási lehetőség, mert főként az új épületeknél előfordul még dilatáció, hőingadozási különbség. Ilyenkor fontos, hogy lehessen állítani a zsanérokon és újra jól záródjon az ajtó, ablak.

Persze azért vannak kivételek. Valamelyik ajtót felesleges újrazsanérozni, mert pl. már a munkánk során találkoztunk olyan beépített műanyag ajtóval, amelyiket szinte vállal kellett meglökni és a kilincs felhúzása kétemberes feladat volt. Hiába is zsanéroznánk újra az ilyen ajtót, mert a keret a vízmértéket sosem látta, ezért becsukott állapotban az ajtó alja beleér a keretbe, a tetejénél viszont hatalmas, tenyér nagyságú hézag van.

Ilyenkor már csak az ajtó kiszedése és újbóli berakása lehet a megoldás. Mi ilyen jellegű munkákkal, zárszerviz cég lévén, nem foglalkozunk.

Helyszíni ajtózsanérozás Budapest

A lógó, leszállt ajtó- és ablakszárny nagyon megnehezíti a zárszerkezet mozgását, működését. Egy idő után a vasalat eltörik és nem nyílik az ajtó.

Előzze meg az ilyen jellegű problémát, amíg nem késő, mert sokkal kevesebb költségből kijön, mintha egy komplett, új ajtót kéne megvásárolni és beépíttetni!

Sajnos a nagyon olcsó barkácsáruházas ajtóknak, nemcsak a szerkezete gyenge, illetve a zsanérja nem állítható, hanem a zárszerkezete is silány, minőségtelen, ami alig egy évig bírja ki. Nagyon sok ilyen zárszerkezeti hiba miatt kell cserélni a vasalatot. Ilyen pl. a Pavo és a Vorne vasalat.

Itt a tipikus hiba, hogy a kilincs felhúzásakor kicsúszik a zárnyelv, majd előrebukik. Ezt nyitott állapotban vissza lehet tolni. De mikor zárva van az ajtó, hogyan megy vissza?

Ezeknél az ajtóknál, mivel a zsanérokat semmilyen módon nem lehet állítani, csakis olyan zsanérokra szabad átalakítani, aminek többirányú állítási lehetősége van. Vagy pedig venni kell egy másik ajtót és azt kell beépíttetni.

Ha a műanyag ajtót újra zsanérozásáról van szó, hívjon minket bizalommal!

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest