Betörésbiztos hevederzár felszerelése

A hevederzár a legpraktikusabb megoldás! Gyors szerelés, hatékony védelem, kedvező árképzés a betörők ellen, valamint a befeszítés megelőzése érdekében!

A hevederzár felszerelésével, alkalmazásával megerősítjük az ajtót, ezáltal az ajtó a külső behatásra ellenállóbbá válik. A legtöbb betörő a lakásokba úgy hatol be, hogy valamilyen feszítő szerszámmal, pajszerrel, amit az ajtó nyílásába támaszt be, egy erős mozdulattal, befeszíti az ajtót, ami által az kinyílik. Ilyenkor nemcsak az ajtólap, hanem az ajtótok is megsérül, valamint a benne lévő egypontos zárszerkezetek is tönkremennek.

Az általunk szerelt hevederzár minden mechanikai védelemmel el van látva, fúrás-, törés-, savazás- illetve finomnyitási eljárás ellen. Szakszerű beszerelés esetén egy erős, biztonságos zárat kapunk, illetve egy erős védelemmel ellátott ajtót.

A hevederzár az ajtó befeszítését hivatott megakadályozni, illetve védelemmel rendelkezik a zárbetéthez való hozzáférés ellen is. A szerkezet úgy működik, hogy az ajtó belső részén egy mechanikus védelem van, ami a falban kialakított vájatba, vagy saját acél-kengyelébe kapaszkodik bele, így egyfajta pajzsként működik az ajtó védelmében, azaz hevederként szorítja azt bele az ajtótokba.

Ha a hevederzár tökéletesen van rögzítve, megfelelően és szakszerűen van felszerelve, akkor mondhatni bármilyen feszítésnek ellenáll. Rendeltetésszerű használat mellett hosszú életű hevederzárunk lehet. Az általunk felszerelt hevederzárhoz általában 5 db kulcs tartozik.

A hevederzárat vízszintes kivitelben szereljük, fehér színben.

A hevederzár prémiumkategóriás zárbetéttel van ellátva, így a finomnyitástól sem kell tartania senkinek! Természetesen törés-, fúrás-, magkihúzás, savazás elleni védelemmel is rendelkezik, illetve a kulcsai másolásvédettek, így csak a kódkártya felmutatásával másolható kulcs hozzá.

A zárbetéthez való hozzáférést egy acélcsőr biztosítja, amely pajzsként védi a zárbetétet. Üveges ajtók esetében belső törésvédelmet is tud kapni a hevederzár, így elmondható, hogy kívülről – belülről – és a betét részéről is törésvédett!

Budapesten ezt a hevederzárat, kompletten, munkadíjjal együtt 65.000 Ft-ért szereljük fel Önnek, a lehető legrövidebb határidőn belül.

A BARLOCK hevederzár szerelésének menete

A  szerelés minden esetben előzetes telefonon történő egyeztetés után történik, az alábbiak szerint.

Első lépésként az ajtó közepére egy körkivágó segítségével egy lyukat fúrunk. A lyukon keresztül a törésvédelemmel ellátott cilinder csőrét helyezzük be. Egy vízmérték segítségével a zárat vízszintesen beállítjuk, ezután rögzítjük a szükséges csavarokkal. Üreges ajtóknál, valamint kifelé nyíló ajtóknál átmenő kapupánt csavarral rögzítjük a hevederzárat az ajtólaphoz. A jobb- és baloldalon kijövő acéltüskék helyét befúrjuk a falba. Amennyiben az ajtókeret jó állapotban van, kengyellel oldjuk meg a felszerelést. Ezeknek a kengyeleknek vagy ellendaraboknak a felszerelésének a legfontosabb a szerepe, mert ha pajszerrel megfeszítjük kívülről az ajtót, akkor azoknak ellent kell állni a feszítésnek. Jó erős csavarokkal, dűblekkel kell rögzíteni mindig az ellendarabokat, nehogy azok kiszakadjanak a helyükről.

Hevederzár nyitás meghibásodás és kulcsvesztés miatt

A hevederzár nyitás szempontjából mindenképpen figyelembe kell venni, hogy melyik, hová, miképpen zár, hogy az esetleg fúrással végzendő nyitás során tisztában legyünk azzal, hogy a zár melyik részét kell megfúrni.

A hevederzár mindig az ajtólapon belülről van rögzítve, és vagy a falba, vagy a padlóba rögzül, záródik. Az ajtó külső oldalán található a zárcilinder. Egyes típusoknál látszik a zárbetét, mint pl. Prezidium, Magzett, Miskolci. Itt könnyebben alkalmazható a zárhúzási, betörési technika. A Barlock, Biztibuk, illetve Abus hevederzárnál egy forgógyűrű vagy egy törésvédő rozetta nyújtja a védelmet.

A hevederzár nyitás során, ami történhet egy elhagyott kulcs, beragasztózott zárbetét vagy tönkrement zár miatt, a zárszerelő szakember ezen a ponton keresztül próbálja a hevederzár nyitást végrehajtani.

Minden típusú zár nyitása más és más. Zárszakértő kollégánk különféle nyitó- és fúró készletekkel van felszerelkezve, ami azt jelenti, hogy bármilyen típusú hevederzárral állunk is szemben, a roncsolásmentes nyitást el tudjuk végezni.

Hevederzár nyitás fúrással

Azokat a zárbetéteket, amelyek komolyabb védelemmel vannak ellátva, mint pl. törés-, magkihúzás-, fúrás-, savazás elleni védelem, csak speciális, nagy fúró-maró készülékekkel tudjuk kinyitni. Ám itt is garantáljuk, hogy az ajtóban semmilyen kárt nem okozunk. Ilyenkor a hevederzár nyitás díját kell megfizetni, valamint az Ön által választott hevederzár betétet, a hozzá tartozó három vagy öt kulccsal.

Az alábbi hevederzár típusok nyitását vállaljuk.

 • Biztibuk
 • Barlock
 • Miskolci
 • Magzett
 • Prezidium
 • Abus
 • Ajtómentő
 • Turiss (Iseo)
 • és más egyéb kisipari változatok

A hevederzár nyitást bízza mindig szakemberre, mert könnyen elképzelhető, hogy egy egyszerű, beletört kulcs komolyabb galibát is képes okozni, hiszen nem biztos, hogy az, aki az ajtó előtt áll, fel tudja tárni a hiba okát.

Mikor lehet szükség hevederzár nyitásra?

 • Ha elromlott a zár,
 • ha a kulcs nem nyitja ,
 • ha kizárta magát az ingatlanból,
 • ha ellopták, vagy nem találja a kulcsot,
 • rongálás esetén.

Ilyenkor a hevederzár nyitás egy olyan akut probléma, melynek nyitásakor az ott tartózkodó személytől, mindig elkérjük a szükséges okmányokat! A hevederzár vagy a zárbetét meghibásodása az évek múlására és a folyamatos kopásra fogható. A hevederzár rongálása ellenben, külső tényező hatására történik.

Ha nem nyílik a hevederzár vagy a zárbetét, szakszerű hevederzár nyitást kell elvégezni, amelyek költségeit könnyűszerrel le lehet redukálni a zárbetét költségére.

Hevederzárbetét csere új kulcsokkal

A hevederzárbetét cserénél a legfontosabb, hogy hívjon mindig szakembert a zárcsere művelet végrehajtásához. Bármilyen típusú hevederzárról is beszéljünk, a szakember mindig tudja, hogy hogyan kell a típust szakszerűen szétszedni, kicserélni, majd összerakni. Ha nem haragszanak meg, a kenyerünket nem adjuk el senkinek, a szakmai titkokat nem áruljuk el, hiszen mi ebből élünk. Ám annyit azért elárulunk, hogy a hevederzárak többségében 30/55 mm méretű zárbetétet szerelnek, melynek a közepén, a tolókavivő helyén egy változó osztású fogaskerék van felszerelve. Cégünk felsőközép- illetve prémiumkategóriás zárbetéteket szerel be, 5 kulcsos változatokkal.

A fogaskerekes zárbetétek felhasználási köre a sima zárbetéteknél sokkal szűkebb, mert ezek az egyedi kialakítású zárbetétek nem minden ajtózárhoz megfelelőek. Alkalmazzák őket biztonsági ajtók esetében, itt a feladatuk a zárszerkezetben található fogasív meghajtása. Pl. Mul-T-Lock/Superlock izraeli zárszerkezet. A legsűrűbben azonban a hevederzárakban használják őket. A fogaskerekek átmérője függ a hevederzár típusától. A zárbetétek hossza pedig elsősorban, az ajtó vastagságának függvénye. A típus pedig az ügyfél pénztárcájára van szabva.

Hevederzár javítás zárszerelő szakemberrel

A zárak mozgó, forgó alkatrészekkel vannak ellátva, ezért azok javítását, mindig bízza szakemberre. A zárszerelő szakember mindig tudja, hogy melyik hiba min alapszik. A helyszíni zárjavításnál meg tudja határozni a régi zár biztonsági szintjét, esetleg egy már modernebb típusú hevederzár telepítését, az ügyfél kérésének megfelelően, akár azonnal el tudja végezni.

Ezeket a szakértői véleményeket kollégáink a helyszínen nem azért mondják el, hogy az ügyfelet lehúzzák, vagy költekezésre kényszerítsék, hanem a rohamosan fejlődő világban muszáj követni a biztonságtechnika változásait, hogy ne legyünk a betörők áldozata. Persze megértjük, hogy a mai helyzetben mindenki mindenen spórolni akar, de a lakásunk, értékeink védelme és az életünk biztonsága mindennél előrébb való!

06-70-770-2942

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest