Hevederzárak - biztonság

Nagyon sok megkeresést kapunk az ügyfelek részéről a biztonság javításának, növelésének érdekében. Sokan bizonytalankodnak, hogy mi is lehetne a legjobb megoldás, és mivel szakmailag nem értenek hozzá, így hozzánk fordulnak. Általában vacillálnak az új biztonsági ajtó vásárlása, egy biztonsági rács készíttetése, vagy egy hevederzár felszerelése között.

Egy új biztonsági ajtó megvásárlásának költsége, természetesen minőségtől és anyagfelhasználástól függően, kb. 100 ezer és 300-400 ezer forint közé tehető. A biztonsági ajtórács ára sem olcsó. Kb. 110-120 ezer forint költséggel kell számolni. Itt azonban nagyon fontos kihangsúlyozni, hogy megfelelő zárakkal kell legyen ellátva a biztonsági rács, ellenkező esetben a látszattal és a hiedelmekkel ellentétben, nem ad teljes biztonságot. Például, ha a rácsot működtető zárszerkezet zárbetétjének a minősége gyenge (és általában az szokott lenni), akkor maga a zárbetét a gyenge láncszem, mivel a sima, egyszerű zárbetétek nagyon könnyen nyithatók. Úgyhogy gyakorlatilag ez a fajta védelem nem védelem.

Amikor az árak kerülnek szóba, természetesen mindenki a pénztárcájához mérten próbálja a legmegfelelőbb megoldást választani. Ilyenkor merül fel a hevederzár szerelés gondolata. A hevederzár azért is lehet tökéletes megoldás, mert 65 000 Ft ráfordításából már egy nagyon magas biztonsági fokozat érhető el. Ha a hevederzár szakszerűen van felszerelve, akkor az ajtó sem feszegetéssel, sem zárbetét-manipulációs nyitással nem nyitható ki. Ennek a lehetőségnek nagyon szoktak az ügyfelek örülni, mert gyorsan kivitelezhető, rövid időn belül megtörténik a szerelés, nem kell szabadságot kivenni miatta, és nem kerül százezrekbe. Maga a szerelés folyamat sem hosszú, ajtótól függően 1-2 óra alatt már fel is van szerelve a védelmet nyújtó, minőségi hevederzár.

Általában fehér színre és vízszintes kivitelre van szükség, köszönhetően a rengeteg fehér műanyag ajtónak és egyéb biztonsági bejárati ajtóknak. Ma már nem úgy kell őket elképzelni, mint amilyenek a 90-es években voltak. Ma már esztétikusnak, szépnek is mondható egyik-másik ilyen szerkezet. A bejárati ajtók javarészét egyáltalán nem csúfítják el.

Cégünknél a hevederzárat működtető zárbetét magas minőséget képvisel. Rendelkezik  törésvédelemmel, fúrásvédelemmel, illetve interaktív csapjainak köszönhetően, teljes mértékben véd a finomnyitás, manipulációs zárnyitás ellen. Kulcsainak másolása kódkártyához kötött, ami annyit jelent, hogy az adott helyen, a kártya és egy eredeti kulcs jelenléte mellett lehet csak a kulcsokat lemásolni. Tehát ha a kulcsot odaadja pl. a takarítónőnek, a festőnek, vagy bárki harmadik személynek, akkor abban teljesen biztos lehet, hogy az ön háta mögött az illető a kulcsot nem tudta lemásolni. Ezzel a megoldással abszolút és teljes védelem érhető el.

Mivel Magyarországon egyre gyakoribbak a betörések, az erőszakos ajtónyitások, a besurranásos behatolások, így mindenféleképpen javasolt valamilyen extra védelem a gyengébb anyagból készült bejárati ajtókra. Válassza ön is a hevederzárat, amely esztétikus  kivételével, magas minőségű zárbetétjével a megfelelő védelmet tudja nyújtani a bejárati ajtóknak.

06-70-770-2942