Securemme biztonsági ajtózár szerelés

Munkáink során különböző típusú biztonsági ajtókkal találkozunk, de mivel most a Securemme zárról beszélünk, így ezt a témakört taglalnánk kicsit. Beszéljünk a Securemme zárral ellátott bejárati ajtókról!

Talán a legtöbb darabszám írható az Olaszországból származó, ún. gyorsajtók számlájára, amelyek Securemme zárral vannak ellátva. Ezek a lakóparkok építésének kezdetekor a generál kivitelezőn keresztül kerültek be az országba, így a mostani lakások bejárati ajtóiként vannak jelen.

Az olasz gyorsajtókból cilinderes- és tollas kulcsos kivitel is létezik, de találkoztunk már dupla tollas- és cilinderes verzióval is, ez a ritkábbik eset. Ezek az ajtók szépek, biztonságosak, jó hő- és hangszigetelésük van, bár egy belső lépcsőházban erre a funkcióra nem is igazán van igény. Ám az ajtóról elmondható, hogy megéri a vételárát.

A burkolata különböző színárnyalatokban lelhető fel: dió, tölgy, mahagóni. Kilincsveretei, címkéi pedig bronz, réz és króm változatban léteznek.

Ezeket az ajtókat zárszerviz szolgáltatóként nagyon kedveljük, mert könnyű a szerelhetőségük, mivel a Securemme zárak java része már lamellaköteg-funkciós, így egy ügyes szerelő, akár 10-15 percen belül kicseréli a nukleót, maximum egy óra alatt a komplett szerkezetet.

Egy másik verziója a Securemme-záras ajtóknak, amit egy híres magyar ajtógyártó cég készít, nagyjából ugyanaz az ötlet alapján, mint az olasz ajtók. Ez azonban nem préselt lemezvázas, hanem 2 mm-es zártszelvény, illetve a kiegészítő elemeiből készül mind az ajtókeret, mind az ajtótok. Ennél az ajtógyártó cégnél különböző típusú ajtók vannak, pontos típust nem tudunk, de nevezzük őket A.), B.) és C.) verziónak.

Az A.) egy alapajtó, melyben egy két- vagy négyfordulatos, kilincses nyelvű, tollas kulcsos, háromirányú zárszerkezet van. A 2.) változat a középkategória. Itt szintén ugyanez a zár, ugyanezzel a funkcióval van telepítve, csak felülre kapott még egy bevéső másodzárat, amit, lehet tollas kulcsos- vagy cilinderes verzióban is rendelni. Itt egy minőségi Securemme zárbetét van jelen, ami elég nagy összeget képviselhet, de maga a zárbetét megéri az árát. A C.) változat a prémium kategória. Az alsó, tollas kulcsos zárszerkezet már nagytestű, szintén le-, fel- és előre reteszel, cserélhető nukleóval. Továbbá a felső zárszerkezet is nagytestű, szintén négyfordulatos, cserélhető lamellás, és csak előrefele zár.

Ennél az ajtónál lehet variálni, hogy az alsó/felső zárat egy kulcs nyissa. Illetve lehet kérni azt is, hogy cilinder vezérlésű legyen, alul-felül törésvédő pajzzsal együtt. Szép ajtókat csinál ez a cég, amelyekben könnyű zárat cserélni. Az ajtók természetesen MABISZ minősítéssel vannak ellátva, és a burkolatokat is különböző színekben lehet rendelni. Ez szintén áll az egyéb kiegészítőkre. Például réz, bronz, matt króm, fényes króm, szálcsiszolt, stb.

Ezt az ajtót is szívesen ajánljuk és a zárjait is szívesen szereljük, cseréljük, ezzel öröm dolgozni!

A harmadik fajta biztonsági ajtó, amelybe Securemme zárat tesznek - bár ne tennének, mert ezeknek a lakatos cégeknek annyi közük van a zárszereléshez, ajtógyártáshoz, mint nekünk a harangöntéshez!

Az egy dolog, hogy az ajtó olyan ronda esztétikailag, mint a bűn, és nem is tudom elképzelni, hogy aki ezt beszereltette, az vak volt-e, de ezért pénzt kiadni nem szabad! De ugyebár Magyarországon vagyunk, itt sajnos előbb-utóbb mindig eladnak valamilyen vackot az embernek.

De visszatérve az ajtóra. Ha elvonatkoztatunk a rondaságától, akkor azt is el kell mondani, hogy nem is záródik rendesen, új korában is szorul, akadozik, kattog. A burkolat ferdén áll rajta, a kilincsek lógnak, az ajtóról lepattogzott a festék, stb, de inkább hagyjuk is. Na ezek azok az ajtók, ahová, ha tudnánk, hogy ez vár ránk, biztosan nem mennénk ki! Ebből már nem lehet várat építeni, ha értik mire gondolok.

Egy ilyen ajtóba a zárszerkezet csere valami katasztrofális dolog, van olyan, amihez két ember kell, mert az ajtót le kell emelni és valahogyan a burkolatot lecibálni róla, amit ráragasztottak, mert csak így tudunk hozzáférni a zárszerkezethez. Ilyenkor újabb meglepetések várnak, az össze-vissza hegesztés, tákolás, gányolás. Nem is értjük, hogy hogyan működött eddig a zár.

De ezt a munkát is el kell vállalni, nem válogathatunk, és nem is tudjuk előre, hogy ezt kell szerelnünk. Itt csak azt nem értjük, hogyan lehet ez a cég életképes, és ki az a szerencsétlen, aki ezért a minősíthetetlen munkáért kemény pénzeket kifizetett.

SZAKSZERŰ SECUREMME ZÁRSZERLÉS

06-70-770-2942

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest