Potent zárszerelés, zárkódolás új kulcsokra

Cégünk kb. 8 évvel ezelőtt kezdte importálni ezeket a remek, hárompontos, négyfordulatos biztonsági trezorzárakat. A zárak Torinóban készülnek, egy neves zárgyártó vállalat által.

A zár külső paraméterei, tehát a zárdoboz mérete, a kijövő zárnyelvek, a rögzítési furatok, a kilincs- és kulcslyuk távolságok, mind megegyeznek, a Magyarországon már forgalomban lévő, olasz zármárkák zárjaival, mint pl. Mottura, CR T-cambio, Securemme és az Iseo tollas kulcsos változatával.

Ez annyit jelent, hogy a fenti zárak helyére egy az egyben be lehet szerelni a Potent zárat. A többi zárhoz képest a legnagyobb előnye, amellett, hogy jóval olcsóbb a társainál, hogy egy zárcserekor nem kell szétszedni az ajtót, hanem egy új kulcskészlet vásárlásával, egy perc alatt át lehet azt programozni. Innentől kezdve, a régi kulcsok már nem fogják működtetni a zárszerkezetet.

Ez a kódolás úgy történik, hogy a régi kulccsal egy fél fordulatot fordítunk zárási irányba, majd a kulcslyuk alatt lévő csavarnyílást, ellenkező irányba fordítjuk egy fél fordulattal. Ezután a kulcsot visszaállítjuk eredeti állásba. Kibontjuk a kulcskészletet a lezárt papírdobozából, beletesszük egy új kulcsot a kulcsnyílásba, egy félfordulattal ezt is függőleges állapotba fordítjuk, majd a kódoló csavart visszafordítjuk kiindulási állapotába. Innentől kezdve a kulcsot lehet balra és jobbra tekerni, forgatni, a kódolás elkészült. A régi kulcs már nem működteti, az új kulcs pedig szépen forgatja a zárszerkezetet.

A zárkódolás többször (akár tízszer, húszszor) is elvégezhető a gyári Potent kulcsokra, de csak hibátlanul működő zárszerkezet esetén!

A kulcskészletek két kulcshosszúsággal vannak jelen a piacon. A hosszabbat a vastagabb, a rövidebbet pedig a vékonyabb ajtókba szoktuk alkalmazni.

Ezt a kódolási műveletet, csak az ajtó nyitott állapotában lehet elvégezni, mert ha véletlenül valami elkódolódik, akkor nem nyílik ki az ajtó. A Potent zárkódolást lehetőleg mindig szakemberrel végeztesse el!

Ha a cégünkre bízza ezt a feladatot, akkor mi visszük a helyszínre a bontatlan csomagolású kulcskészletet, melyet a megrendelő előtt bontunk ki. A zárkódolás komplett költsége bruttó 48.000 Ft-ba kerül, Budapest területén.

Az alábbi fotókon láthatja a kulcskészletet, a zárnak a kódoló csavarját, illetve a zárkódolásról egy rövid, szakmai videót.

06-70-770-2942

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerelés, zárszerelés Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
hevederzár szerelés, hevederzár szerelés Budapest, ajtónyitás, ajtónyitás Budapest, zárlakatos, zárlakatos Budapest