Dierre zárszerelés, zárkódolás

Dierre 3 darabos gyári kulcsgarnitúra

A Dierre, a többi zártól eltérően, nem közvetlen a zárnak a saját dobozába csomagolja a 3 darab gyári kulcsot, hanem egy kis hosszúkás, keskeny, kék-fekete kartondobozba. Ebben a dobozban található a 3 darabos kulcskészlet, maga a zártőke, valamint egy műanyag célszerszám.

Ezek a kulcsok gyári Dierre kulcsok. Ahogyan a gyártó gép a fogazásokat belevágta, úgy illesztették hozzá a kis zártuskót is, amivel együtt lehet installálni. A kulcs két méretben van jelen a magyar piacon, az egyik a 92 mm, a másik a 107 mm hosszúságú változat. Ez a kulcsnak a teljes hosszát jelenti, azaz a legtetejétől, a legaljáig mért távolságot.

A kulcsok rézből készülnek, a felületük krómozással, nikkelezéssel, vagy valamilyen egyedi felületkezeléssel van ellátva. További kulcsok másolásáért a kulcsmásoló üzletbe kell befáradnia.

Mivel a torinói Dierre cég mindig változtatja a kulcsnak a fejborítását, ezért a legtöbb esetben a sima, fémfejű kivitel a jellemző. Valamikor azonban csomagol mellé rápattintható műanyag fejeket, vagy kemény, műanyagfejes csomagolásban is érkezhetnek a kulcsok. A kulcsok fejének egyik oldalán a Dierre logó található, a másik oldalon nincs semmi feliratozás, csak a fémfelület látható.

A régi Dierre kulcsokon még az Atra felirat látható. A kulcsnak a toll-szár részénél a tengelyen közvetlenül van egy hosszanti bemarás, ez vezeti meg a kulcsnak a kulcslyukba való könnyű beszaladását.

A kulcsok szárnyán található fogazások, barázdák, minták, mélyedések milliós variációs számra rúgnak, ezért elképzelhetetlen, hogy Magyarországon két azonos kulcs előforduljon.

Dierre helyszíni kulcs-csere Budapest

A Zár Zorro Kft, zárszerviz keretein belül, a helyszínen végzi el a Dierre tollas kulcsos zárak ún. átkódolását, új kulcsokra való rátanítását. Hogy mire jó ez a kulcs-csere?

Például, ha az ügyfél elhagyja a lakáskulcsát, akkor nem kell komplett zárcserét alkalmazni, így könnyedén megoldható az új kulccsal való működés. Új ingatlanba költözéskor ajánlatos ennek a Dierre kulcs-cserének az alkalmazása, mert soha nem lehet tudni biztosan, hogy az előző tulaj minden kulcsot átadott-e.

Cégünk ezt a zárkódolást Budapest területén 54.000 Ft-ért végzi el. A kulcsokat tartalmazó dobozt az ügyfél előtt bontjuk ki

Akadozó zár esetén is alkalmazható a Dierre kulcsgarnitúra csere. Az esetek 20 százalékában a régi, már lekopott kulcsfogak miatt akadozik a nyitás, zárás. Persze van olyan, mikor egy 12 éves Dierre zárszerkezetben akadozik már a régi kulcs, az új kulcstőke berakásakor pedig ugyanúgy akad, mint a régivel. Sajnos ebben az esetben a zárszerkezettel van a probléma, a lamellák megkoptak, ezért kompletten kell cserélni a Dierre ajtóban lévő zárat és kulcsot egyaránt.

A kódolható Dierre bejárati ajtózár

A hazánkban forgalomban lévő Dierre zárak, mondhatni 85-90 százaléka, már a kódolható változatban van jelen, vagy más néven, egy másik kulcstőke beszerelésével megváltoztatható a zárnyitása. A régi Atra záraknál csak fix lamellás változat van, ami azt jelenti, hogy egy kulcs cseréhez a teljes trezorzár szerkezetet kell cserélni.

Amit feltétlenül tudni kell a tollas kulcsos Dierre zárakról, hogy a zár csapdanyelve nem forgatható, ezért külön balos és külön jobbos változatai léteznek. Ezen felül, négytüskés és csapdanyelves, valamint háromtüskés és csapdanyelves változatok vannak az egyzáras Dierre ajtókba beszerelve.

Fontos még, hogy a zárdoboz elejétől a kulcslyuk közepének a távolsága 73 mm, a kulcslyuk és a kilincs tengelyének a távolsága pedig 85 mm.

De honnan lehet tudni, hogy tanítható-e, kódolható-e az ajtóban lévő zár? Ez nagyon egyszerű. Belülről a címkén, a kilincs alatt és a kulcslyuk fölött, egy műanyag, fekete téglalap található. A régebbi és a dizájnosabb ajtóknál ez egy fektetett tojás-forma, szintén műanyagból.

Amennyiben ez a műanyag ott van, akkor biztos, hogy lehet a zárat tanítani, új kulcskészletre rákódolni. Hívjon minket, mi segítünk!

Tulajdonképpen ez egy egyszerű művelet, ám ha lehet, inkább hívjon szakembert ennek az elvégzéséhez! A záron ki van alakítva egy nyílás, amelyben két csavar rögzítésével egy kis fogazott agyacska a lamellák emelésével jobbra-balra mozog. A kulcsos dobozban lévő kis kockát kell ennek a helyére beszerelni.

Azért is fontos a szakember ehhez a művelethez, mert nem mindig áll meg ennyiből ez a feladat, néha a zár lamelláin igazítani kell, vagy a kulcs-csere után egy kis ajtóigazítást, beállítást is kell végezni.

06-70-770-2942

dierra zárkódolás, zárkódolás, dierra, zárcsere, dierra zárcsere
dierra zárkódolás, zárkódolás, dierra, zárcsere, dierra zárcsere