HiSec ajtózár

HiSec kínai bejárati ajtóproblémák

A kínai HiSec bejárati ajtó nagyon népszerű a lakosság körében, elsősorban a kinézete és kedvező ára miatt.

Könnyen felismerhető fényes, fehér vagy barna színéről, továbbá az ajtón található narancssárga/piros színű emblémájáról, kéken világító kilincséről. A HiSec bejárati ajtó két különálló zárral van ellátva. Az ajtón belül, a zár alatt egy ún. ráfordító pánikgomb is található, ezzel lehet reteszelni az ajtót, így az kívülről nem nyitható, még kulccsal sem.

A HiSec ajtó rossz beépítéséről

A HiSec kínai bejárati ajtó esetében a legtöbb probléma a rossz, szakszerűtlen beépítés miatt lép fel. Sajnos a HiSec ajtók többsége rosszul van beépítve. Ezzel utólag semmit tenni nem lehet, maximum kibontani és betenni helyette egy újat. Általában a beépítési hibák a hozzá nem értésből adódnak. Mivel sokszor purhabbal kell kitölteni a réseket, ennek az ajtónak az esetében a baj a purhab terjedéséből adódik. Pontosan ebből le lehet vonni, hogy az ajtónak köze sincs az acélhoz, a hirdetésekkel és a hiedelmekkel ellentétben, hiszen az acél szerkezetet, nem igazán tudná a purhab elmozdítani. A HiSec ajtó könnyűfém szerkezetét viszont igen. Mivel a fém gyenge, a purhabtól elhajlik és máris rossz a beépítés, mert az ajtó szorul, kattog, pattog, szenved, a zárak nem oda és nem úgy záródnak, ahogy kellene.

Ilyenkor többen próbálnak a zsanéroknál állítani rajta, azonban a csavarok is silány anyagból készültek, így az állításnál a csavarfej szinte ledarálódik, aztán már hozzányúlni sem lehet. Nem beszélve arról, hogy egy végállásba kiállított ajtón már nem is lehet állítani.

Ezért is hangoztatjuk oly sokszor, hogy a HiSec ajtóknál ajtóbeállítást végezni utólag már nem lehet, maximum a zárak fogadó oldalát tudjuk megturbózni, hogy azok ne szoruljanak annyira, és ezzel meghosszabbítható az élettartamuk is.

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerelés, zárszerelés Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
hevederzár szerelés, hevederzár szerelés Budapest, ajtónyitás, ajtónyitás Budapest, zárlakatos, zárlakatos Budapest
biztonsági ajtó, biztonsági ajtó Budapest, hisec ajtózár, hisec ajtózár Budapest, biztonsági zárak, biztonsági zárak Budapest

HiSec alsó többpontos és felső egypontos ajtózárak

A HiSec ajtóban két zár van beépítve, az egyik a kilincs alatti főzár, valamint egy szemmagasságban elhelyezett másodzár. Mindkettő egy zárszerkezet, amelyeket zárbetét hajt. Zárcsere vagy zárszerelés esetén érdemes tisztázni, hogy pontosan mi is a probléma, mert nem mindegy, hogy mit kell cserélni. Az esetek többségében a gyári, kínai zárbetétekkel van a baj, nem a szerkezettel.

A főzár szerkezete lehet kisebb vagy nagyobb testű változat a HiSec ajtók esetében. A nagyobb testű változatnál három darab kör alakú tüske tolódik ki a zárszerkezetből a csapdanyelv alatt.

A kisebb testű zárszerkezet esetében pedig, három darab lekerekített téglalapforma tolódik ki a zárnyelv alatt.

A felső zárszerkezeteknél is van kisebb és nagyobb testű változat. A nagytestű esetében, 3 darab vastagabb zártüske tolódik ki, a kisebb testű szerkezetnél viszont, 4 darab vékonyabb zártüske reteszel.

A gyári, kínai HiSec zárbetétről

A gyári zárbetéteket egyébként is ajánljuk minél előbb lecseréltetni, mert elég gyenge a minőségük, a biztonsági fokozatuk pedig nulla. Semmilyen védelem nincs bennük, így mind töréssel, mind finomnyitással nagyon könnyen és hamar nyithatók.

Érdemes egy felsőkategóriás zárbetétet szereltetni az ajtóba, amely mindenféle nyitási eljárásnak ellenáll, azaz törésvédelemmel, finomnyitás-, magkihúzás elleni védelemmel, valamint még illetéktelen kulcsmásolás elleni védelemmel is ellátott. Cégünk az RB zárbetét család mellett tette le a voksát, amely abszolút prémium kategória, Izraelben készül, nagyon szigorú biztonsági előírások betartásával. Erről a zárbetétről többet megtudnak ide kattintva.

biztonsági ajtó, biztonsági ajtó Budapest, hisec ajtózár, hisec ajtózár Budapest, biztonsági zárak, biztonsági zárak Budapest
hevederzár szerelés, hevederzár szerelés Budapest, ajtónyitás, ajtónyitás Budapest, zárlakatos, zárlakatos Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerelés, zárszerelés Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest

A világító HiSec kilincs, ami letörik

A kilinccsel a leggyakoribb probléma az, hogy letörik, vagy eltörik benne egy rugó és lefittyed. Ilyenkor a kulccsal működtethető az ajtózár, de egyrészt a kulcs nem erre való, másrészt egy idő után vagy eltörik a kulcs is, vagy tönkremegy a zárszerkezet, úgyhogy kilincsletörés esetén a legcélszerűbb a kilincset egy újra cserélni.

Rugó csere nem lehetséges, mert nincs külön alkatrész hozzá, komplett kilincsgarnitúra csere szükséges. A jó hír, hogy mi már egy erősített kilincset szerelünk fel a régi helyett, amely acélmerevítéssel van ellátva. Ez már nem törik el. Akinek a belső tekerőgombbal van problémája, annak is a kilincs csere a megoldás, mert a pajzson van rögzítve a tekerőgomb. A kilincs csere komplett költsége, Budapest területén, munkadíjjal együtt bruttó 32.000 Ft. Ez az ár tartalmaz minden költséget.

Mivel tehető erősebbé, biztonságosabbá a HiSec ajtó?

Hevederzár szerelés

A zárbetét felsőkategóriás változatra történő cseréje biztosítja az ajtót a finomnyitás és a zártörés ellen, ám nem feltétlenül véd meg egy pajszerrel történő befeszítéses támadással szemben.

A pajszerral, vagy feszítővassal történő ajtó ki- és befeszítésnél egy erőkar képződik, mely által a zárszerkezet tüskéi kifordulnak az ellendarabból. Ez a gyenge lemez anyagminősége miatt történik. Igaz, hogy a Hisec ajtók vastagabbak az egyzáras kínai ajtóknál, az erőkar hatására mégis könnyen kifordulnak a lemez-tokból. Ezért is mondjuk ügyfeleinknek, hogy a HiSec ajtó nem acél- vagy acélvázas ajtó.

A hevederzár, vagy biztonsági másodzár felszerelése a HiSec ajtóra éppen ezt a befeszítést hivatott megakadályozni. A hevederzár belenyomja az ajtót az ajtókeretbe, így az még erőkar esetén sem befeszíthető. A másodzár ugyanezt a feladatot látja el.

A HiSec kínai ajtókra a következő zárak felszerelését javasoljuk befeszítés ellen:

Amennyiben a fenti rászegző zárak közül bármelyiket is felszerelteti a HiSec ajtóra, nemcsak a befeszítés ellen kap védelmet, hanem a manipulációs nyitások ellen is. Ezek a másodzárak tulajdonképpen főzárrá alakulhatnak, hiszen a BARLOCK hevederzár eleve prémium kategóriás zárbetéttel kerül felszerelésre, a Potent zár pedig fúrás-, törés-, és zárfésüléses nyitások elleni védelemmel van ellátva. Ezáltal a fent említett zárszerkezetek kiválóan alkalmasak a HiSec ajtó teljes körű védelmére.

Sajnos azonban nem minden HiSec ajtóra lehet a hevederzárat, vagy biztonsági másodzárat felszerelni, mert ha az ajtólap síkja beljebb van a fal síkjától, akkor a szerkezetekből kijövő acéltüskéket nem tudjuk hová befúrni. Kifelé nyíló HiSec ajtóra egyáltalán nem vállalunk biztonsági másodzár szerelést, mert nem biztonságos, és nincs értelme.

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerelés, zárszerelés Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
hevederzár szerelés, hevederzár szerelés Budapest, ajtónyitás, ajtónyitás Budapest, zárlakatos, zárlakatos Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerelés, zárszerelés Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest

HiSec ajtó roncsolásmentes nyitása (betörés esetén)

Mint már említettük, ennek az ajtónak az ára azért is ennyire kedvező, mert nem a legmagasabb színvonalú zárak, zárbetétek, sem pedig alapanyagok kerültek felhasználásra a gyártás során.

A HiSec ajtóban lévő zárbetétek silányságára utal, hogy egy komolyabb szaktudással rendelkező betörő, a megfelelő szerszámokkal, akár pár másodperc alatt is képes egy kínai zárbetétet kifésülni, vagy pedig a beütéses módszerrel azt manipulálni és nyithatóvá tenni. Itt megjegyeznénk, hogy ezeknek a szerszámoknak az alkalmazása tilos és törvénybe ütköző Magyarországon, bár nem hisszük, hogy ez bárkit is elrettentene, aki ilyenre adja a fejét.

Készítettünk erről két videót is, nem azért, hogy ötleteket adjunk a betörőknek, hanem, hogy ügyfeleink is lássák, mennyire nincs semmilyen védelemmel ellátva a zárbetét és milyen egyszerűen, hangtalanul nyitható.

Aki megteheti, az cserélje le a HiSec ajtóban lévő gyári kínai zárbetétet, interaktív csaprendszerű, másolásvédett RB zárbetétre! www.rbzarbetet.hu

RB izraeli, interaktív csaprendszerű, törésvédett zárbetét

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerelés, zárszerelés Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest