Biztonsági ajtó

Mitől „biztonsági” egy ajtó?

Először is szeretnénk néhány tévhitet eloszlatni a biztonsági ajtókkal kapcsolatban.

Sajnálatos és egyben felháborító is az az eljárás, ahogy bizonyos ajtókat „biztonsági ajtó” elnevezéssel árusítanak. Egy szakember számára, de még a laikusok számára is, az az ajtó, amit pár perc alatt ki lehet nyitni, vagy be lehet feszíteni, illetve bármilyen roncsolással viszonylag egyszerűen be lehet jutni rajta, az nem biztonsági ajtó.

Nem biztonsági ajtó a kínai ajtó, amin egy zár van. Ennek nagyon vékony a szerkezete és roncsolással, rúgással, feszítéssel, illetve egy - a betörők számára - nagyon egyszerű zárfésüléses vagy beütő-kulcsos módszerrel be lehet jutni rajta, ráadásul nyomtalanul.

Szintén nem biztonsági ajtó a kilincsfelhúzós műanyag ajtó. Ennek a típusú műanyag ajtónak az a gyengéje, hogy műanyag. Ha egy pajszert az ajtó és a tok közötti nyílásba helyezünk, a műanyag enged annyit, hogy az ajtó egyből kifordul a helyéről. Innentől kezdve akár egy rúgással nyitható.

El kellene gondolkodni azon is, hogy egy olyan „biztonsági ajtó”, amit 60-90 ezer forintért árusítanak (néhol szereléssel együtt), amin már rajta van a haszonkulcs, az áfa, a szállítási díj és az esetleges vámköltség, annak mennyi lehet a beszerzési, illetve az előállítási ára. A beszerzési áron már rajta van a gyártó cégnek a haszna is. Ezen a gondolkodási vonalon tovább haladva, gondoljuk át, hogy mennyi lehet az ajtóban benne lévő zárnak, zárszerkezetnek az ára. Elég karcsú, hiszen ennyi pénzért csak silány minőségű, magyarul, gagyi zárat lehet csak beszerezni. Az meg annyit véd, mint egy rigli, azaz semmit.

A biztonsági ajtó felépítése szerkezete

A valódi biztonsági ajtó szerkezete fém, azon belül is leginkább vas, acél. Az ajtótok és maga az ajtó nyíló része is zártszelvényből készül. Az ajtólapot belül egy 20*20-as zártszelvény bordázat vagy egy egybefüggő fémlap merevíti, igény esetén mindkettő. Az ajtó két darab, saját gyártású, esztergált és hegesztett zsanérral van rögzítve az acélajtó tokjához. A zárszerkezetek esetlegesen támadható pontjait acéllemezzel erősítjük meg a teljes védelem érdekében. Az ajtó belsejében lévő hő- és hangszigetelést 40 mm vastag hungarocell vagy kőzetgyapot biztosítja.

Az általunk gyártott ajtóknál alapburkolat esetén, az ajtólap belső és külső oldala is, 10 mm vastag, festett faborítást, vagy a kiválasztott színben pompázó MDF borítást kap. A végleges megjelenését az egyedi igények szerint megálmodott borítással, marásokkal és a kiválasztott színre fújva kapja az ajtó. Természetesen megoldható, hogy az ajtó külső- és belső oldalának színe eltér egymástól.

Biztonsági ajtó egyedi rendelésre

Az egyedi biztonsági ajtók gyártása, egyedi méret és egyéb igényekhez igazodva történik. Tehát minden ajtó egyedi és ezért különleges.

Az első telefonbeszélgetés alkalmával egy előzetes árkalkulációt felvázolunk az ügyfélnek, hogy mire számíthat, és mivel számolhat. Az általunk, 100%-ban magyar alapanyagokból készült biztonsági ajtót, egy trezorzáras kivitelben 280.000 forinttól, két trezorzáras, azaz tollas kulcsos és cilinder kulcsos kivitel esetén, 315.000 forint költségtől tudjuk prezentálni Budapest területén, ami már tartalmazza a szállítás és beszerelés költségét is.

A megrendelés menete szerint, ha az ügyfélnek megfelel a termék ára, akkor egy előre egyeztetett időpontban egy kollégánk kimegy az adott címre és felméri az ajtót. Kiszállási díjat nem szoktunk felszámítani. Megbeszéli az ügyféllel a részleteket, kiválasztják a színt, a mintákat, a kiegészítőket (kitekintő, kilincsgarnitúra, marások, stb.). Az ajtó a gyártási folyamat végállomásaként, a megbeszélt időpontban kerül beszerelésre. Igény esetén a régi ajtót is elszállítjuk.

06-70-770-0942

Hétfőtől péntekig 8 és 20 között

biztonsági ajtó

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerelés, zárszerelés Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest