Toló-bukó erkélyajtó szerviz

A toló-bukó működést főként hatalmas felületen nyíló erkélyajtóknál alkalmazzák. A bukó állásnál akár szellőztetés, levegőztetés, a toló nyíló állásnál pedig a nyitás/zárás a cél.

Az ajtók nagy mérete és szárnysúlya miatt kizárólag szakszervizzel végeztesse az éves karbantartást, hiszen a sín-görgők forgó alkatrészei bepiszkolódnak és a drága vasalat tönkre mehet!

A jó hang- és légszigetelést biztosító toló-bukó erkélyajtó rendszeres ellenőrzése és karbantartása folyamatos és könnyű működést biztosít. Továbbá növeli az igen drága vaslat élettartamát.

Különböző típusú toló-bukó erkélyajtók vannak a magyar piacon jelen, ezekből csakis a jó minőségűeket szabad megvásárolni, hiszen méretük és súlyuk miatt nagy teherbírásnak vannak kitéve a rendszeres használat mellett. Minden esetben kérje ki a szakember véleményét, hogy milyen vasalatokkal dolgoznak az erkélyajtó beszerelése során, illetve annak is utána kell nézni, hogy ezt a vasalatot mióta forgalmazzák, ki a gyártó és lesz-e utánpótlása a vasalatnak a jövőben, ha netán mégis cserélni kellene benne valamit. Ezekre a kérdésekre a választ zárszaküzletekben kaphatják meg.

A toló-bukó erélyajtókat főként a nagy kilátású teraszoknál, nagyobb szobákban szokták alkalmazni, ahol van hely a toló szárny tolásakor a nyitáskor, ezzel is növelve a teret, ellentétben a befelé nyíló szárnnyal például. A toló erkélyajtó veszélyei és meghibásodási jelei elég hamar előjönnek, ha nem rendeltetésszerűen működik vagy van használva. Ilyen pl. a rossz szigetelés, az egyre nehezebb záródási pontok csatlakozása, a kattogó, ropogó, zörgő hang folyamatos jelenléte.

Toló-bukó erkélyajtók helyszíni javítása

A toló-bukó erkélyajtók javítása az első fázisban még megoldható, de ha sokáig akadozva használják, az új alkatrészek cseréjére, beszerzésére kell számítani. Ezeket az alkatrészeket a magas beszerzési árak miatt mi nem tartjuk raktárkészleten. Minden alkalommal külön felmérést végzünk, amely alapján mondjuk a komplett árat, anyagköltséggel és munkadíjjal együtt.

Ne várja meg, míg az ajtó bukó-toló vasalata tönkremegy, mert az akadozást követően a többpontos zárrész töréshez vezet és a törött alkatrészen javítást végezni már nem lehet, komplett cserét kell alkalmazni. Egy jól beépített toló-bukó erélyajtó, ami rendszeresen, legalább két évenként karban van tartva, akár 15 évig is hibátlanul tud működni.

Itt pár szóban megemlítenénk az árakat is. A toló-bukó üveges erkélyajtó legegyszerűbb, jó minőségű változata is 500.000 forintnál kezdődik. Innen már csak felfelé mennek az árak. Természetesen ezt befolyásolja a méret, a vasalat, az üveg hang- és hőszigetelő képessége, a nyílászáró anyaga (fa, fém, műanyag) és a zár működése, hogy mechanikus-e vagy elektromos.

Egy elektromos tolóajtó nyílászáró ára 4-6 millió forint is lehet. A praktikusságuk mellett figyelni kell, hogy a nehéz súlyú nyílászáró ki ne boruljon, mert komoly sérüléseket okozhat a kezelőjének. A toló-bukó nyílászárók beépítésével olyan céget bízzanak meg, akik régóta foglalkoznak ilyen jellegű munkával! Minden esetben kérjenek számlát, hogy a garanciális munkák érvényesíthetők legyenek a garanciális időszak alatt! Nem szabad olyanba belemenni, hogy az áfa megspórolása miatt nem kérnek számlát, mert ha nincs papír, akkor nincs bizonyíték arra, hogy ki és mikor végezte el a nyílászáró beépítését!

Cégünk nem foglalkozik beépítéssel, csakis szerviz ellátással, javítással, cserével, főként Budapesten, illetve a közeli, pest megyei területeken, mint pl. Dunakeszi, Fót, Pomáz, Szentendre, Budaörs, Gödöllő. Tehát maximum 20 km-es a vonzáskörzet, ami szóba jöhet a szervizellátásnál. A távolabbi munkákat nem tudjuk elvállalni, mert sok idő elmegy az oda-vissza való utazással.

06-70-770-2942