Műanyag ajtóbeállítások, kiszállással, szakszerűen Budapesten

A műanyag bejárati ajtók záródásánál több probléma is szokott adódni. Amennyiben nem tudja bezárni az ajtót, az adódhat zárbetét- vagy ajtóél-vasalat meghibásodásából, de lehet egy egyszerűbb beállítási probléma is. Mai blogunkban az ajtóbeállítást taglaljuk egy kicsit részletesebben, kitérve az ügyfelek által feltett leggyakoribb kérdésekre is.

Mi mindig az alapján döntjük el, hogy a zárral, vagy az ajtó beállításával van-e probléma, hogy megkérjük az ügyfelet, hogy nyitott állapotban próbálja ki az ajtózárat. Ha az ajtózár nyitott állapotban teljesen jól működik, akkor van szükség ajtóbeállításra, ajtóigazításra. Igazából ilyenkor az derül ki, hogy maga a zárszerkezet jól működik, azzal baj nincs. A szorulást vagy nehézkes záródást az ajtó nem megfelelő beállítása vagy elmozdulása okozza csupán.

A jó hír az, hogy ilyenkor nincs szükség zárcserére, mert nem ez okozza a problémát. A műanyag ajtókat lehet egy bizonyos szintig állítani, ellentétben a kínai ajtóval, mert azon nincs semmilyen állítási lehetőség.

Az ajtóbeállítás természetesen mindig a helyszínen történik. Zárszerelő kollégánk megnézi, hogy mi okozza a szorulást és ennek megfelelően állítja be az ajtót. Ezáltal a szorulás megszűnik, és újra jól működik majd a záródás.

Igen ám, de vannak olyan esetek, amikor az ajtó újra „elállítódik”. Mitől lehetséges ez?

Műanyag bejárati ajtó beállítása téli-nyári időjárásra

Az első és talán legfontosabb szempont, hogy ha kültéren van az ajtó, és főleg nyáron telibe kapja a napot, akkor a meleg hatására a műanyag nyúlik, tágul, és ismét elkezdhet szorulni. Ez a jelenség főként akkor van, ha az ajtófélfa (ajtótok) nincs rendesen a falba rögzítve, ezért egy pár mm-t tud engedni, így sajnos ugyanaz a hibajelenség lép fel, mielőtt beállítottuk volna az ajtót.

A helyszínen mi a legszélsőbb állapotba állítjuk ki a zsanérokat, hogy ne legyen probléma, de ha egész nap a nap süti az ajtót, ott pillanatok alatt vissza tud ugrani a rossz állásba. Sajnos ezzel ne tudunk mit csinálni, maximum még egyszer ráállítunk, de annak még egy költsége van.

Ami nagyon fontos, hogy ajtóbeállításokra garanciát nem vállalunk. A napsütést nem mi rendeljük, az ajtó anyagát sem mi gyártottuk, egy egyszerű ajtóbeállításra nem tudunk garanciát vállalni.

Nagyon sokszor okozza a beállítási problémát a rossz, szakszerűtlen ajtóbeépítés is. Mindig adott keretek között tudunk „játszani” a beállítással, hiszen a zsanéroknak is szabott az a két pont, ami között lehet állítgatni őket. Ezeken túl állítani nem lehet, vagy az ajtót kell kivenni és újra beépíteni, vagy pedig újra-zsanéroztatni lehet az ajtót, miáltal az állítási pontokat mindkét irányba ki lehet tolni valamennyire.

Ezek azok a dolgok, amiket a műanyag bejárati ajtóval rendelkező tulajdonosoknak tudni érdemes. Általában az ajtóvásárláskor ezeket senki nem említi, hiszen sajnos csak addig fontos az ügyfél, amíg a pénzt ki nem fizeti. Legalábbis kis hazánkban ez a nagy valóság, tisztelet a nagyon kevés kivételnek.

Ajtóbeállítás miatt forduljon bátran hozzánk!

06-70-770-2942

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest