Biztonsági ajtó szerelés Budapest

A biztonsági ajtók fontossága Budapesten

Magyarországon sajnos a betörések száma évről évre növekszik. Túlnyomó többségük Budapesten fordul elő. Számszerűsítve 100 betörésből 80 a fővárosban történik. Tapasztalatunk szerint a betörők a bejárati ajtók megrongálásával jutnak be a lakásokba a legtöbb esetben. Ez általában a zár- vagy az ajtó rongálásával, zármanipulációs nyitással, zártöréssel, vagy befeszítéssel, azaz az ajtó teljes tönkretételével zajlik. Persze, már vannak olyan kifinomult eszközeik, szerszámaik is, amelyekkel észre sem vehető a betörés.

Fontos tudatában lenni annak a ténynek, hogy a biztonsági rácsok sem görgetnek akadályt a betörők elé a céljuk elérésében. A rácsok fő problémája és gyenge pontja, hogy általában egy zárbetét biztosítja a rácsok záródását. Budapesten, sajnos sok ember tévedésben van azzal kapcsolatban, hogy ha a gyenge minőségű ajtaját vagy a rácsot telerakja -még gyengébb minőségű- zárakkal, akkor máris teljes a biztonság. Ez nem így van! Maximum a betörő pár másodperccel később jut be a lakásba.

Amennyiben maximális védelmet szeretne, szereltessen be egy biztonsági zárral, azaz ún. trezorzárral védett biztonsági ajtót! Egy ilyen biztonsági bejárati ajtó garantáltan távol tart minden illetéktelen behatolót! A betörők fejével gondolkodva, inkább egy gyenge minőségű ajtót – zárat választanak, mintsem egy trezorzárral védett, egyedi biztonsági ajtót.

Biztonsági ajtó készítése

Cégünk, 1996 óta gyárt bejárati biztonsági ajtókat. Az ez idő óta eltelt években, rengeteg tapasztalatot szereztünk az ajtógyártás terén. Számunkra az ajtógyártás maga a precizitás, hiszen minden ajtó egyedi igények szerint készül. A munkafolyamat mindegyiknél nagyjából azonos, de maguk az ajtók mégis különböznek egymástól. Eddig több mint 1000 ajtót gyártottunk és építettünk be, magánszemélyeknek, cégeknek, bankoknak, közületeknek. Bátran és büszkén mondhatjuk, hogy az általunk gyártott, 100%-ban magyar biztonsági ajtókon eddig még senkinek sem sikerült jogtalanul áthatolnia!

A biztonsági ajtó teljes gyártási folyamatát nem írjuk itt le. Ezek száraz szakmai dolgok, amelyek unalmasak lehetnek, ám a főbb lépéseket felvázoljuk.

Az ajtókeret, annak a rácsszerkezete és az ajtótok zártszelvényből készül. Itt mindennek derékszögben kell állnia, mert ez a kiinduló pont, ez a legfontosabb művelet. Ezek illesztése és összehegesztése mindig egy sík asztalon történik. A forgáspontok, azaz zsanérok felhegesztéséhez az ajtót kiékeljük, hogy az ne tudjon elmozdulni. Behegesztjük a rácsszerkezetet, majd kialakítjuk a zárdobozt. Kiépítjük a zárszerkezetet, a több irányú záródással együtt. Majd egy tisztítás, csiszolás, zsírtalanítás következik, mert csak ezt követően mehet a fényezőműhelybe a keret és az ajtószerkezet. A fényező üzemből visszahozott vas ajtókeretbe az asztalosműhelyben bekerül a zárszerkezet, majd behelyezzük a szigetelést. Ezután rákerül a külső - belső faborítás, majd a kiegészítők felszerelése következik. A folyamat legvégén történik a csomagolás, hogy a szállítás során semmilyen módon meg ne sérüljön az ajtó.

Előzetes tájékoztatás a biztonsági ajtóról

Nagyon sok hívásunk, megkeresésünk van biztonsági ajtó ügyben, főként telefonon vagy e-mailben. Megpróbálunk minden e-mailre válaszolni és tájékoztatót vagy képet küldeni, illetve a telefonon keresztül kielégítő tájékoztatást adni ügyfeleinknek.

A megszokottól talán annyiban tér el a módszerünk, hogy a telefonos beszélgetés során általában rögtön kitérünk az árakra, mivel cégünk csak magas fokú biztonsági ajtók gyártásával foglalkozik.

Ajtófelmérésre csak abban az esetben tudunk kimenni, ha az ügyfél tisztában van az árainkkal, legalábbis nagyságrendileg. Ha valaki kb. 70-80 ezer forintot tud rászánni az ajtóra, akkor ő nem lesz a mi ügyfelünk, így nem is rabolnánk feleslegesen sem az ő, sem a saját időnket.

biztonsági ajtó, biztonsági ajtó Budapest, hisec ajtózár, hisec ajtózár Budapest, biztonsági zárak, biztonsági zárak Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerelés, zárszerelés Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest

Az ajtó felmérése, helyszíni egyeztetés

A biztonsági ajtó felmérése, legalább olyan fontos dolog, mint a precíz, pontos ajtógyártás. A pontos méretezés, az előrelátóság, továbbá az elképzelés nagyon fontos egy ajtógyártó szakember számára, mert neki, a röntgen szemeivel, már látni kell előre a még le nem gyártott ajtót, beépített állapotában. Mindezt az ügyfélnek is el kell tudni magyarázni, hogy majd mi és hogyan fog kinézni.

A felmérés fontossága nemcsak a precizitást és a pontos méretvételt takarja, hanem ilyenkor egyezetjük le az ügyféllel az ajtó majdani kinézetét. Értjük itt a burkolatát, a színét, a tartozékokat: kitekintő, kilincsgarnitúra, üvegezések, díszítő címkék, rozetták, kopogtatók, díszítő marások, küszöbsöprű. Meg kell beszélnünk az ajtó zárszerkezetét, szigetelését, a tömítéseket, a toktakarásokat, az esetleges helyreállításokat, rögzítéseket, illetve igény esetén a régi ajtó elszállítását.

A megrendelésnek ebben a fázisában már az egyedi igények esetében is pontos árat tudunk mondani. Általában 30-50 százalékos előleget kell ilyenkor megfizetni, természetesen számla ellenében. Ezzel védjük magunkat, hogy ha esetleg az ügyfél rendel egy olyan egyedi ajtót, ami neki tetszik, pl. üveges, zöld színű, egyedi méretű ajtót, és esetleg egy hét múlva meggondolja magát, akkor nekünk se származzon ebből kárunk. Mivel már elkezdtük gyártani az ajtót, de pont a kötött egyedi igények miatt, a rajtunk maradt modellt csak 40-45 ezer forinttal olcsóbban fogjuk tudni valakinek kompromisszumos megoldásként odaadni. Az előleg ebben az esetben foglalóként működik, ha az ügyfél visszalép, akkor az előleget nem kapja vissza.

Bejárati ajtó telepítés, rögzítés

A biztonsági ajtó beszerelés, telepítése csak azután történik, miután a régi ajtó kibontásra került. Az esetlegesen kilógó betondarabokat, vasdrótokat, betonacélokat gép segítségével eltávolítjuk.

Ezután beillesztjük az ajtókeretet, ajtótokot a nyílásba. A tokot több ponton kiékeljük. Beállítjuk a vízszintes és függőleges irányokat, majd a rögzítési pontokon keresztül megtörténik az első csavar beillesztése. A második rögzítést célszerű átlósan elhelyezni, majd a vízszintes-, illetve függőleges síkokat ismételten ellenőrizni. Ezután a többi pontok is rögzítésre kerülnek.

Mindezek után a fal vizesítése következik, hogy tömítő funkciót ellátó purhabból a nedvességet ne szívja ki. A purhabozást követően a külső- és belső toktakarások felhelyezése következik, amelyek lehetnek fából vagy fémből.  Ezután már nem végzünk port okozó munkát, ilyenkor fel szoktunk egy kicsit takarítani magunk után. Ezt követően a keretre akasztjuk magát az ajtót, majd beigazítjuk a tokon lévő záródási pontokat és kipróbáljuk a zárszerkezetet, hogy megfelelően működik-e. Végső lépésként a tollas- vagy cilinderes kulcsokat átadjuk az ügyfélnek.

A munka befejeztével megírjuk a számlát és az előleg levonása után, a fennmaradó összeget a megrendelő kifizeti számunkra. Igény szerint a régi ajtót elszállítjuk. A régi ajtó kibontásánál, illetve az új ajtó beszerelése során minden esetben megpróbálunk a lehető legkisebb kárt okozni a falban!

06-70-770-2942

Hétfőtől péntekig 8 és 20 óra között

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerelés, zárszerelés Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
hevederzár szerelés, hevederzár szerelés Budapest, ajtónyitás, ajtónyitás Budapest, zárlakatos, zárlakatos Budapest