Ajtózárcsere? Hevederzár felszereltetés? Vagy egy új bejárati ajtó?

Ahhoz, hogy kellő információhoz jussunk, kérdezni kell az ügyféltől, azaz információáramlásnak kell történnie az irányunkba. Itt az ajtó élettörténetéről is kérdezünk, illetve az esztétikáról és a biztonsági állapotáról. Nem feltétlen kell erőltetni egy közel ötszázezer forintos bejárati ajtó beszerelését, ez csak az utolsó lehetőség, ha nincs más választás.

Ajtózárcsere hogyan, mikor, és mennyiért valósítható meg?

Amikor zárcsere vagy zárbetét csere előtt állunk, ne kapkodjuk el a kérdést, kérdezzük meg a szakértőt, vagy akár többet is! Küldjünk fényképet és a legmegfelelőbb ajánlatot válasszuk ki, ami számunkra megfizethető, ám egyben biztonságos is. A zárcsere költsége azután ajánlható ki, ha a szolgáltató látja a szóban forgó ajtó paramétereit, zárszerkezetét, zárbetétjét, kilincsét. Az olcsóbb zárbetétek cseréje 26.000 forinttól elérhető. Itt azért hangsúlyoznánk, hogy a betét csak fúrásvédelemmel van ellátva, de például egy kertkapuba kiváló. Ha komolyabb biztonsági talajt akarunk a lábunk alá helyezni, érdemesebb már izraeli gyártmányt és magasabb kategóriás terméket kérni a zárszerelő szakembertől. Ezek mindenfajta védelemmel fel vannak vértezve, kivédik a rossz arcú betörők próbálkozásait. Cégünk főként Budapesten dolgozik, rövid időn belül segítünk szinte mindenkinek, akár magánfelhasználás céljából vagy cég tekintetében. Egy munkanapon belül végezzük a zárcserét. Ennek a folyamata úgy zajlik, hogy az ügyfél ajánlatot kér tőlünk, mi elmondjuk az árat, ha elfogadja, teljesítjük a munkát egy munkanapon belül. A minőségibb, biztonságosabb zárbetétek cseréje, méret függvényében, egy zár esetében 42.000-44.000 forintba kerül.

Mikor van szükség hevederzár felszereltetésre?

Hevederzárat akkor érdemes felszereltetni, ha nem akarunk új bejárati ajtót, mert még nem spóroltuk össze a rávalót, viszont a zárbetét cseréje nem nyújt 100 százalékos megoldást a betörők ellen. Amit tudni kell a hevederzárról, hogy az ajtólapon függőlegesen vagy vízszintesen végigfutó szerkezet. A két végéből acéltüske vagy acélhasáb-nyelv tolódik ki, ezek vagy a falba, vagy egy acélkengyelbe szaladnak bele, így támaszkodik az ajtólap erre, ha netán feszegetési hatás éri. Ezek a hevederzárak lehetnek egyirányúak vagy kétirányúak. Hogy hova melyik illik, mindig a szakember tudja, látja szakmai szemmel. Minden típusú felkérésre van megoldásunk. Amit tudni kell, a másod- vagy hevederzárak áráról, hogy 68-76 ezer forint között váltakozik a komplett költség. Kérjen ajánlatot, védje hevederzárral az otthonát, családját!

A bejárati ajtó óriási kiadás, ami nagy dilemma, de ha nincs más lehetőség, ne spóroljunk, ne vegyünk kínait!

Igen, ez az ami már fáj, hiszen elértünk ahhoz a pillanathoz, hogy a 25 éves házgyári panel bejárati ajtó szellős-huzatos, kétszer betörtek rajta és igazság szerint csak az nem jön be rajta, aki nem akar, nem is érdemes már bezárni. Félretéve a viccet, ha bejárati ajtóban gondolkozunk, a kínait mindenféleképpen felejtsük el! Még ha nincs is rá megfelelő keret, gyűjtsünk még, de a kínait engedjük el, mert az a jövőben takarékossági malacperselyként fog jelen lenni, mégpedig úgy, hogy dobáljuk bele a pénzt, mintha a vízbe dobnánk. Az, hogy miért nem javasoljuk a kínai ajtót, bővebben majd egy másik írásban fog megjelenni, de ha utánaolvasunk különböző portálokon, blogokon, hogy micsoda hidegzuhanyt öntenek a már meglévő tulajdonosok nyakába a kínai ajtó kapcsán, lehet, hogy meggyőző lesz ez az érv. Egy sztenderd 2 m x 1 méteres bejárati ajtó 350.000 forinttól indul és terjed akár 600.000 forintig. Mi nem vagyunk ajtógyártók, csak követjük a szakmán belüli lehetőségeket, és ez az a kategória, amit rá kell áldozni ahhoz, hogy minőségi, esztétikai megoldást kapjunk a biztonsággal karöltve. Ne felejtsük el, a drága, új bejárati ajtó egy hosszú befektetés, az elkövetkező 15-20 évben ez a nyílászáró fogja védeni otthonunkat, családunkat.

Összefoglaló az ajtózárcsere, a hevederzár felszerelés és az új bejárati ajtó lehetőségeiről

Cseréltethetünk ajtózárbetétet a kulcsok elvesztése miatt vagy ajtózár meghibásodása kapcsán, netalán a biztonsági érzetünk és tudatunk megnyugtatására hevederzárak szeretetünk fel. Gondolkozhatunk egy új bejárati ajtó beszereltetésében, mert a régi elavult, korhad a fa, régi a kilincs, a zárak meg már nem is működnek. Mindig tartsuk azonban szem előtt, hogy olyan megoldásra van szükségünk, amely megakadályozza a betörést!

Zárbetétcserénél csak leinformálható európai forgalmazótól származó terméket rendeljünk meg. Hevederzárakból masszív, robosztus modellt szereltessen be a zárszerelővel. Bejárati ajtó választása előtt nézzünk utána, hogy az ajtó milyen Mabisz besorolással rendelkezik, a cég mióta dolgozik a biztonságtechnikai piacon, illetve milyen alapanyagokat használ a bejárati ajtógyártás kapcsán. A legjobb választás, ha zártszelvényből, acélból készül, faborítással, olasz zárakkal felszerelvényezve. És talán a legjobb tanács, hogy a kínai ajtót, a kínai olcsó zárbetéteket messzemenőkig kerüljük el, annak ellenére, hogy csábító, kecsegtető árakon kínálják őket, különböző világító kincsekkel, beépített csengőkkel, hangzatos ajánlatokkal! Addig amíg megvásároljuk és be nem szerepeltetjük, addig minden sima ügy. Ezután a garanciális dolgokat már úgy kezelik, mintha mi rontottuk volna el az ajtót, magyarul jön a feketeleves, kezdődik a költekezés már egy fél év után, kezdve a kilincsletöréssel…