A zárakhoz tartozó kulcsok és azok másolása

Zárszerviz szolgáltatóként elég sokfajta zárakat, zárszerkezeteket, zárbetéteket szerelünk be, cserélünk ki ügyfeleinknek, amelyek mindegyike más és más fajtájú kulccsal működik.

A zárbetétekhez tartozhatnak fogazott és lapon mart kulcsok, ezeken belül is megkülönböztethetünk védett- és nyílt profilt. A védett profilhoz mindenképpen tartozik egy kódkártya, amelyekkel az adott helyen a kulcsokat le lehet másoltatni. Ám léteznek olyan nem védett profilú, de felsőkategóriás zárbetétek, amelyek kulcsaihoz szintén másolásvédő kártya tartozik. Ezt pedig prezentálni kell minden egyes kulcsmásolásnál.

Azokhoz a zárszerkezetekhez (pl. trezorzár, biztonsági másodzár), amelyet nem zárbetét működtet, általában kéttollas kulcsok tartoznak. Vannak azonban régebbi szerkezetek is, amelyek még mindig egytollú kulccsal záródnak/nyitódnak.

A kulcsok másolásához mindenképpen olyan helyet érdemes felkeresni, ahol a kulcsmásoló gépek rendszeresen karban vannak tartva, és ahol gyári nyerskulcsokra másolnak. Nem utolsósorban a kulcsmásoló szakember tapasztalata is fontos szerepet játszik. A rossz és pontatlan kulcsmásolatok a zárak tönkremeneteléhez vezetnek!

Kulcsmásoláshoz mi partnerünket, a Kulcskirályt ajánljuk! Részletes tájékoztatás miatt, hívják ügyfélszolgálatunkat, vagy közvetlenül az üzletet!

2017.03.10.