Ne ítélj elsőre, avagy a nemek közti egyenlőség

Ez egy nagyon érdekes dolog, hiszen tényleg nem szabad előítéletekkel bírni, mert a látszat sokszor csal.

Kezdjük a mi szakmánkkal, a zárszervizzel. Alapvetően férfi szakma. Nálunk a telefonos hívásokat azonban, sokszor kolléganőnk kezeli, idestova 6 éve. Ritkán, de hallani és érezni férfitársaink telefonos hozzáállásán, hogy ő bizony férfit várt volna a vonal végén, és ő nem szeretne egy nővel beszélni, mert mit tudhat ő erről. Illetve vannak az abszolút hozzá nem értő hölgyek, akik segítséget kérnek tőlünk, és szinte meg vannak könnyebbülve, hogy végre nem egy férfival kell beszélni, aki lekezeli őket, és rájuk förmed, ha esetleg nem tudják, mi az a zsanér.

Nem egyszer kaptunk visszajelzést férfi ügyfeleinktől (a munka elvégzése után, vagy a helyszínen a zárszerelést végző kollégának mesélve), hogy bizony, ők beszéltek több zárszervizes szakemberrel, de a mi kolléganőnk hozzáállása, szakmai tudása bizony jobb volt. Egy hölgy pedig, éppen tegnapelőtt, szinte felháborodottan közölte, hogy micsoda szégyen, hogy egy nő „kenterbe veri” a férfi kollégákat, mert a többiek azt sem tudták miről van szó (ám nem átalltak 20.000 Ft költséggel magasabb árat mondani).

Száz szónak is egy a vége: egy nő is lehet profi egy alapvetően férfi szakmában (ha megtanulja és gyakorolja azt), és mindez fordítva is igaz. Nagyon sok férfi jeleskedik női szakmákban, például profi pedikűrösök vagy műkörmösök!

Ne ítélkezzünk előre!

2017.03.31.