A lelkes szerelők

Minden tiszteletünk a lelkes szerelőké, akik úgy gondolják, hogy egy műanyag ajtóban lévő zárszerkezetet ők simán ki tudnak cserélni. Leírnánk, hogy mire is gondolunk pontosan.

A mai nap egy Pest megyei műanyag ajtó vasalatával kezdődött. Egy kedves hölgy érdeklődött a részletekről. Mi kértünk fotót, ő el is küldte. Első ránézésre láttuk, hogy se olcsó nem lesz, se egyszerű, mivel egy, már nem kapható, KFV kétgörgős, kéttüskés, ritka dorn-méretű vasalatról van szó. Ennek függvényében, a közel két órás munkára, illetve az oda-vissza közel 100 km-es túrára, egy 50.000 Ft-os összeget ajánlottunk ki a beszélgetéskor. Erre reagált a hölgy, hogy inkább a férje majd megcsinálja, esetleg kicseréli a zárközepet, mert most nem engedhetik meg maguknak ezt az összeget.

Nos, először is, ezen a régi vasalaton nem lehet zárközepet cserélni. A másik dolog, hogy egy hasonló vasalat ára kb. 30-35 ezer forint, és semmi nem passzol a mostaniéval, tehát alakítani, igazítani kell majd, nem is keveset. Ez szerszámozottság és szaktudás hiányában pedig nem fog menni. A harmadik dolog, hogy kiajánlottuk partnerünk üzletének a címét segítségképpen, így az ügyfélnek kell majd a 100 km-t leautóznia, ráadásul nem biztos, hogy van a boltban ilyen vasalat raktáron. Arról már nem is beszélve, hogy el kell tudni mondani pontosan, mit is akarnak, mit mozgat a vasalat, hol, és mik a pontos méretek. Amennyiben nem viszi magával az üzletbe rögtön a vasalatot az ügyfél, akkor kizárt, hogy egy laikus ezeket a méreteket prezentálni tudja. Úgyhogy alsó hangon ez kétszeri út, plusz egy nap, ha egyáltalán megoldható. Mi mindenesetre sok sikert kívánunk mindenkinek!

Mai írásunkkal pedig csak azt akartunk felvázolni, hogy nem minden olyan egyszerű, ahogyan elsőre látszik.

2017.03.30.