Műanyag ajtó biztonságosabbá tétele

A műanyag felhúzókilincses vagy kulcsvezérlésű bejárati ajtók gyárilag sima, legegyszerűbb, fogazott kulcsos, no-name zárbetétekkel vannak ellátva. Az ajtó élében végigfutó ún. szalagzár vagy ajtóél vasalat biztosítja az ajtó záródását, „biztonságát”. Csak az ajtót megvásárlók hiszik azt a jó marketing miatt, hogy ez ér is valamit. Naponta tapasztaljuk, hogy ez nem igaz, mert napi szinten feszítik fel a műanyag ajtókat, valamilyen rongáló eszközzel. Nem akarunk senkit elkeseríteni, de ezeknél az ajtóknál csakis úgy lehet valós védelmet elérni, ha hevederzár jellegű másodzárat szereltetünk fel a kilincses zár fölé valós védelemként a betörők elrettentésére és az otthon védelmére.

Nagyon sok csúnya betörés után voltunk már jelen. Vannak olyan esetek, mikor az ajtó már menthetetlen, mert olyan nyomokat hagyott a feszítővas, hogy már nem lehet újra zárhatóvá tenni, vagy kiszakadt a tokból. Ilyenkor megrökönyödnek a naiv ügyfelek, hogy ők azt hitték, ez egy biztonsági ajtó, holott sajnos nem az.

Mi a teendő? Küldjön nekünk egy belső fotót a bejárati ajtóról és nézünk egy időpontot az ajtó biztonságosabbá tételére, megerősítésére.

Valós védelem elérése a betörések elkerülése ellen

Ahhoz, hogy egy műanyag bejárati ajtót biztonságosabbá tegyünk, nem elég egy jó zárbetétet beszerelni, mert a betörők nem zárfúróval akarnak bejutni a lakásba a műanyag ajtóknál, hanem feszítőszerszámmal. Ez ellen pedig úgy lehet védekezni, ha olyan zárat szerelünk az ajtóra, ami ellenáll a nyomásnak, feszegetésnek, tehát hevederzár jellegű.

A műanyag ajtók 90 százaléka felhúzókilincses változatú. Ez azt jelenti, ha nincs az ajtón plusz zár, akkora bejutáshoz elég egy nagyobb csavarhúzó vagy pajszer, illetve nagy előszeretettel alkalmazzák a berúgásos módszert is, mert nem érdekli őket, hogy kárt tesznek bármiben is. Egy 60.000 Ft-os beruházás a lakás megvédése érdekében nem nagy összeg, hiszen ha csak egy telefont vagy laptopot visznek el, már több a vagyoni kár. Nem is beszélve az ajtó helyrehozataláról -már ha lehet-, vagy egy új ajtó vásárlásáról. És akkor a lelki sokkról nem is szólva, hogy valaki járt a lakásunkban.

Hogyan történik a zár felszerelése a műanyag ajtóra

A Potent rászegző zárszerkezet felszerelése előtt egy fényképet kérünk mindig a műanyag ajtóról, elsősorban belülről. Így meg tudjuk nézni, hogy fel lehet-e szerelni a zárszerkezetet. Látjuk az ajtó kialakítását, a fal paramétereit.

Ezen kívül szükség van az ajtó vastagságára is, a zárcsőr hossza miatt. Ezt nagyon egyszerűen, kinyitott állapotban kell lemérni, vonalzóval, szabócentivel, mérőszalaggal. A szerelési idő általában egy órát vesz igénybe. A zárhoz 3 db kulcs tartozik. Semmilyen karbantartást nem igényel ez a zár utólagosan.

Időpont egyeztetés, garancia, komplett ár

Mielőtt nekivágunk a zár felszerelésének, előzetes egyeztetések vannak. Kicsit olyan jellegű, mint az orvos és beteg közötti kapcsolat. A leendő megrendelő már tájékozódik a neten a sok hasznos információról, melyeket oly sokat taglaltunk, így tisztában van azzal, hogy nem 20.000 Ft-os költségről beszélünk. 2022-ben egy közel 60.000 Ft-os zár felszerelése miatt már senki nem kap szívinfarktust.

Nemcsak szöveges leírást, hanem rengeteg fotót is találnak az érdeklődők, hogy mégis legyen valami elképzelésük arról, mit szerelünk fel a műanyag bejárati ajtóra. Ha az ár megfelel, egyeztetünk időpontot, így akár egy munkanapon beül is történhet a szerelés. A lenti fotón is látható mit is jelent a plusz biztonság, ha mégis megpróbálkoznának a betöréssel.

Egy év teljeskörű garanciát vállalunk, és a számla is védi a vásárlót, megrendelőt.

Az időpont egyeztetés mindig telefonon történik, ezt emailben nem preferáljuk.

Műanyag ajtó biztonságosabbá tétele
Műanyag ajtó biztonságosabbá tétele