Milyen a jó zárszerelő szakember?

Profi kulcsmásoló partnerünk blogja alapján, amelyben taglalja, hogy milyen tulajdonsággal bír egy profi kulcsmásoló szakember, mi is úgy döntöttünk, hogy feltárjuk, milyen egy jó zárszerelő szakember.

Nagyon sokat gondolkodtunk, hogy szabad-e ezzel nekünk foglalkozni, de úgy döntöttük, aki veszi a fáradságot, hogy elolvassa ezt a blogot, azzal szívesen megosztjuk a következőket, amiről az átlagembereknek fogalmuk sincs.

Olasz trezorzárak nagyker forgalmazójaként sok biztonsági zárat értékesítünk zárüzleteknek, illetve szerelőknek. Ez utóbbiakról írnánk pár szót. Nagy átlagban azt mondanánk, hogy tíz szerelőből öt, még abba az alap dologba is belekeveredik, hogy jobbos, vagy balos nyitású ajtóba szükséges zárszerkezetről van-e szó. Ezt ahhoz tudnánk hasonlítani, mert annyira alap, mint amikor egy taxis bal helyett jobbra kanyarodik. Épp a minap történt egy eset, amikor is a szerelő kolléga jött egy zárért, és még mutatta is a fotót az ajtóról, de ha nem segítünk neki, és nem igazítjuk ki, akkor rossz nyitású zárat visz el. Ebben csupán az a szomorú (és szakmailag nagymértékben irritáló) dolog, hogy ezek az emberek szakembernek hívják magukat, ilyen profiként hirdetik a zárszerviz szolgáltatást, meg olyan profiként, ebből élnek, de nem értenek hozzá.

Hát sajnos ez az igazság. És mivel az átlagember sem ért hozzá, ezért nem is veszi ezt észre. Nagy általánosságban elmondható, hogy az embereket sem érdekli, nem néznek utána, az első céget kihívják, akinek a számát meglátják, aztán, ha baj van, akkor olvasnak utána, és találják meg az igazi szakembereket.

A jó zárszerelő szakember a kulcsról meg tudja mondani, hogy milyen zár van az ajtóban, még akkor is, ha másolt a kulcs. A jó zárszerelő szakember be tudja azonosítani az olasz trezorzárakat az ajtó éléből készült fotó, vagy akár a másolt kulcs formájából. A jó zárszerelő szakember nem hebeg-habog a telefonba, hanem megbeszéli az ügyféllel, hogy mi a konkrét zárprobléma és arra a zárszervizes munkára egy pontos összeget mond. Nem a helyszínen találja ki az árat, nem védi magát azzal a szöveggel, hogy nem ilyen vagy olyan zárról volt szó, nem utólag magyarázkodik és követel.

zárszerviz, zárszerelő, zárcsere, zárszerelés

A jó zárszerelő szakember nem hagy úgy ott egy ajtót, hogy az nem működne tökéletesen. A tökéletesen működő ajtót nem kell becsapni, hogy csukódjon, nem kell rángatni, emelni, tolni, húzni, hanem finoman simán a kilinccsel be lehet az csukni. Csukás után pedig a kulcs könnyű és finom elfordításával záródik a zár. Nem akad, nem szorul, nem működik nehézkesen. Az igazi zárszerelő szakember ilyen állapotban hagy ott egy ajtót. Aki nem így teszi, az kontár!

A szakma szeretete, a szakmai alázat, a hosszú évek óta gyűjtött tapasztalat adja a szakértelmet. Már a telefonban lehet tudni, hogy milyen a szakember, hogy tényleg szakember-e. Bevalljuk, végeztünk próbahívásokat, hogy teszteljük a záras szakembereket, a helyzet elkeserítő. És ugyanezt mondják az ügyfelek is, akik több céggel is beszéltek, de mellettünk tették le a voksukat.

Nem tudunk jobb tanácsot adni annál, mint hogy nézegessék a neten, keressenek, kutassanak, nézzenek utána, hogy a problémás zár milyen márkájú, és próbáljanak róla információt gyűjteni. Az általános zárcsere, zárszerelés, zárszerviz szakszavakat ismételgető, nulla információval bíró cégeket kerüljék el, mert ha írni nem tudnak róla, akkor szerelni sem tudják.

Keressenek tudatosan, ne általánosságban! Így talán elkerülhető, hogy egy hozzá nem értő kontár végezze el a munkát csillagászati összegekért, aki után majd egy profi zárszerviz cég két órán keresztül javítja, amit ő elrontott.

Tudjuk, hogy a pénz fontos dolog, mindenki pénzből él, de számla nélkül ne végeztessenek munkát, mert aki számlát nem ad, az nem korrekt!  Azt vissza sem tudják keresni gond esetén. Ha esetleg valaki nagyon magas összeget mond, arra sem kell ráugrani, inkább keresgéljenek, nyomozzák ki, milyen zárcseréről lenne szó, mert több tízezer forintos árkülönbségek is lehetnek a cégek között.

Még pár gondolat a jó zárszerelő szakemberről. Szakmai tudásuk szerint a legjavát adják az ügyfeleknek, olcsó kínai termékeket nem szerelnek be, mert ezek silány minősége szavakkal leírhatatlan. A jó szakember nem veri át az ügyfelet! Nem állítja egy zárbetétről, hogy kártyavédelemmel rendelkezik, aztán a legelső kulcsmásoló is másolja a kulcsait, mint pl. Mul-T-Lock 7×7. Egy jó zárszerelő szakember minőségi munkát, minőségi zárat kínál, hogy még véletlenül se kelljen garanciába visszamennie, és az ügyfelek elégedettsége számára az elsődleges!

Ajánljuk magunkat!

2017.04.05.