Azokról a munkákról, amiket nem vállalunk el

Zárszerviz cégünk nagyon sokfajta zárszerelési, ajtónyitási, zárkódolási, zárcsere munkákat elvállal, ám vannak olyan megrendelések, amelyek ez alól kivételt képeznek. Ezeket nem áll módunkban elvállalni.

Példaként említenénk, amikor az ügyfél kiszereli vagy mással kiszerelteti az ajtózárat, amelyet valamilyen javításra, átkódolásra bevisz egy zárszaküzletbe, majd ezt be kellene szerelni neki az ajtóba. Az ilyen jellegű munkákat nem szoktuk elvállalni. Nem azért, mert nem tudjuk megcsinálni, hanem mert utólag mindig valamilyen vita keveredik ki belőle, és mi ettől inkább elhatárolódunk. Az ilyen esetekben az a gond, hogy egy régi szerkezetet javítgatnak, abban egy-két alkatrészt kicserélnek, vagy átlamellázzák magát a zárszerkezetet (pl. trezorzáraknál). Ilyenkor belenyúlnak magába a szerkezetbe, amellyel vagy minden rendben lesz a jövőben, vagy nem.

Azonban, ha esetleg gond támadna vele, akkor a beszerelést végző céget, azaz minket fognak elővenni, hogy a zár miattunk nem működik, mert valami hiba történhetett a szerelésnél. Mi pedig ilyen munkára garanciát nem vállalunk, hiszen „megpiszkálták” a zárat, nem tudjuk ki és mit módosított, mit változtatott benne/rajta.

Száz szónak is egy a vége, ilyen jellegű zárszerelési munkát mi nem vállalunk.

2017.04.06.