Kilógó zárbetétek

Nagyon gyakran találkozunk és láthatunk ajtóból kilógó zárbetétet. Nem is gondolnak a hétköznapi emberek arra, hogy ez mekkora problémát okozhat. Ha egy kicsit is nyitott szemmel járunk-kelünk, akkor észrevehetjük, hogy különböző ajtókon mennyire kilóg a zárbetét az ajtó síkjából, pl. raktárajtó, fagyizó ajtaja, gyógyszertári ajtók, garázsajtók, kertkapuk, tárolóajtók és még sorolhatnánk. A kilógó zárbetéttel annyi a probléma, hogy amennyiben nem rendelkezik maga a betét törésvédelemmel (és az alap-betétek, amit a lakosság nagy része használ, nem rendelkezik), akkor akár egy egyszerű fogóval rá lehet fogni a kilógó részre, majd jobbra-balra tekergetéssel a zárbetét kettétörhető. Innentől pedig csak egy lépés az ajtó kinyitása.

Az emberek nem fordítanak kellő figyelmet az ajtók védelmére. Amennyiben bármilyen okból kifolyólag nem kivitelezhető a megfelelő méretű zárbetét alkalmazása (ami nem lóg ki az ajtó síkjából), akkor legalább törésvédett zárbetétet kellene használni, vagy olyan törésvédő pajzsot, amely meggátolja a zárbetéthez történő hozzáférést. Ezeknek alkalmazásával megelőzhető a betörés, amely komoly anyagi károkat vonz maga után. Érdemes tudni, hogy az egyik leggyakoribb behatolási mód a zártöréses bejutás!

Már kaphatók az interneten olyan különböző zártörő szerszámok, amelyek alkalmazásával még a fogóval sem kell bajlódni, csak ráhelyezni a szerszámot a zárbetét kilógó részére és egyetlen mozdulattal a zárbetét már ketté is tört. Ez a folyamat gyors, hiszen csak pár másodpercről beszélünk, és majdnem hangtalan is, hiszen a törésnek a hangja maximum egy kattanás lehet.

Általában a törésvédelemmel rendelkező zárbetétek már eggyel magasabb kategóriába tartoznak az úgynevezett középkategóriás zárbetétnél. A törésvédelem kétfajta lehet. Az egyik, amikor a zárbetét aljában egy acélhíd van beépítve és ez az erősítés akadályozza meg, hogy a leggyengébb pontja kettétörhető legyen a zárbetétnek. A másik törésvédelem pedig az úgynevezett break secure változat, amikor a zárbetét első 1 cm-re van ki könnyítve. Ha valaki erre ráfog egy fogóval, akkor csak ez a rész fog eltörni. Ilyen esetben az ajtó nem nyitható, elvégre a zárbetét többi része a helyén marad, a zárszerkezethez nem lehet hozzáférni. Továbbá másik előnye, hogy a zárbetét ezután a saját kulcsával még kinyitható, tehát nem kell külön szenvedni az ajtó nyitásával, nem kell szakembert hívni, külön nyitási költségért. Persze ezután mindenféleképpen ajánlott a zárcsere.

Az, hogy ki, melyik védelmet részesíti előnyben, az teljesen egyéni. Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai is. Aki az acélhíd mellett voksol 100 %-ban, annak azért megemlítenénk, hogy amennyiben a zárbetét hosszú és az acél törésvédő híd nem a zárbetét teljes hosszában van behelyezve, hanem csak közepén, akkor a zárbetét hossza miatt, a törésvédelem ellenére is kettétörhető a betét, mert egyszerűen a híd kifordul a zárbetétből, mintha ott sem lenne. Ha törésvédelmi hidas zárbetétben gondolkodunk, akkor csakis olyat szabad használni, melynek a teljes alj-hosszban be van helyezve ez a védelem.

Mi mindenképpen a break-secure változatot részesítjük előnyben. De van olyan zárbetétünk is, amely nemcsak break-secure védelemmel van ellátva, hanem ezen felül, a zárbetét teljes hosszában végigmenő, vastag acélhidas törésvédelemmel is rendelkezik. Ez az RB SKG zárbetétje. Ezt a zárbetétet abszolút lehetetlen kettétörni!

Úgyhogy, ha kilóg az ajtóból a zárbetétje, hívjon minket, cseréltessen törésvédett zárbetétet, hogy teljes biztonságban érezhesse magát! Élvezze Ön is az izraeli RB zárbetétek nyújtotta előnyöket, biztonságot, megbízhatóságot és minőséget!

06-70-770-2942

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest