Ajtónyitás Budapest területén éjjel nappal, gyors kiszállással, bármit kinyitunk

Ügyeleti jelleggel, az év 365 napján mindenki számára elérhető ajtónyitás/zárnyitás szolgáltatásunk, majd az azt követő zárcsere. Legyen szó bármilyen problémáról, mi a helyszínen megoldjuk. Hívhat minket 0-24 órában hétvégén illetve ünnepnapokon is.

Amikor egy új ingatlant vásárolunk, érdemes elgondolkozni a zárak kicserélésén, az ajtózár biztonságosabbá tételén és a nyílászárók időszakos karbantartásán. Bármilyen bejárati ajtón tudunk zárnyitást prezentálni, legyen szó biztonsági ajtóról, fém ajtóról, kínai bejárati ajtóról, olasz trezorzáras acélajtóról, vagy csak egy egyszerű postaládazárról, mi mindenre fel vagyunk készülve! A helyszíni megoldásban a legjobbak vagyunk a nyitást, illetve a zárcserét illetően is.

Miért szükségesek dokumentumok egy lakás kinyitásánál a zárszerelő szakember számára?

Sok olyan megkeresésünk van, hogy ki szeretnének nyitni egy ingatlant, ami esetleg bérlemény, de elhagyták a kulcsot vagy ellopták a lakáskulcsot. Furcsán kérdeznek vissza, hogy miért kell igazolni egy ingatlan tulajdonjogát egy mezei szakember számára, mikor nem vagyunk hatóság. Természetesen jogos a kérdés, de ha belegondolunk abba, hogy bárki mondhatja azt, hogy az az ingatlan az övé és mi kinyitjuk, abból óriási probléma kerekedhet. A legtöbb ingatlan kinyitása esetében csakis úgy vállaljuk a munkát, ha akár a bérlő, akár a tulajdonos bizonyítani tudja lakcímkártyával, szomszédok jelenlétével, tulajdoni lappal vagy bármi más okmánnyal, hogy neki oda van jogosultsága bemenni, mert ő ott lakik, nem pedig valakinek a felkérésére teljesíti ezt a kérést.

Postaláda zárnyitás/csere egy órán belül, mindenki számára megfizethető szolgáltatás

A postaládazárak a kevésbé bonyolult szerkezetek egyike, de ez is meghibásodik, a kulcsot itt is elhagyják, az ajtót feszegetik, a postaláda zárat tönkreteszik, így valakinek ezeket a feladatokat is el kell végeznie. Ráadásul nincs két egyforma postaláda! Heti rendszerességgel 10-15 ilyen munkát végzünk, a szervizautónkban különböző zárak, zárszerkezetek vannak ezekhez a feladatokhoz. Budapest bármelyik kerületében akár aznapi kiszállást tudunk biztosítani. Ennek a költsége kompletten már 20.000 forinttól elérhető. Budapest legbelső kerületébe csak akkor megyünk be, ha tudják biztosítani a parkolást, mert a szervizautóink viszonylag nagyok és egy V. kerület Kígyó utcai címre nem szívesen megyünk be csak azért, hogy megbüntessenek, mert nem jó helyen álltunk meg a parkolóhely hiánya miatt.

A letört kínai kilincs, ami sose fogy el  – nekünk ez jó, az ügyfeleknek nem

Csodálkozunk, hogy még mindig vannak olyan kínai ajtókilincsek, amik még a régebbi, silányabb/gyengébb változatok, amik folyamatosan csak törnek s törnek, soha nem fognak elfogyni. Persze nekünk ez jó, mert munkát, megélhetést biztosít, az ügyfélnek pedig bosszankodást, hogy egy fél éve vásárolt 150.000 forintos kínai ajtóra ki kell fizetni megint 32.000 forintot, mert a beszerelő cég vagy eltűnt, vagy nem vállalja érte a felelősséget, vagy elhárítja azzal a mondattal, hogy nem rendeltetésszerűen volt használva. Amit mi biztosan garantálni tudunk, az a gyors munkavégzés, a garanciális ellátás egy évre szólóan, illetve a megfizethető ár. Szoktuk javasolni, ha már ott vagyunk nézzük meg a zárakat is, nehogy ugyanez legyen a probléma, hogy nem enged vissza az ingatlanba.

Cisa ajtózárak kódolása új kulcsokkal  – miért is fontos valójában egy új ingatlan vásárlásakor?

Elengedhetetlen szakmai szemszögből, hogy ha egy új ingatlant vásárol valaki, akkor a régi kulcsokat lecserélje egy újabbra. Ráadásul az olasz Cisa úgy oldotta meg a programozható záraknál, hogy nem kell szétbontani az ajtót, nem kell több, mint 100.000 forintot kifizetni egy ilyen műveletért, hanem egyszerű, úgynevezett zárkódolással, programozással kb. 20 percen belül elvégezhető a folyamat. Ezt a folyamatot senki ne végezze el házilag saját magának, mert hiába vannak az interneten különböző videók ezzel kapcsolatban, elsőre könnyűnek tűnik, de akár tönkre is lehet vele tenni a zárat egy félrekódolással és utána egy kb. 100-120 ezer forintos zárcserével kell számolni, 1-3 órás munkavégzéssel egybekötve.