Zár Zorro Az Ön szolgálatában.

Zárszerelés, zárcsere, ajtónyitás szakértelemmel.

Elérhetőségek: +36/70-770-2942
+36/30-265-5531

ZÁrcsere

Cseréljen egyszerűen és gyorsan!

Vásárlói vélemény: 4.5/5, 654 értékelés alapján.

Zárcsere Budapest egész területén gyors kiszállással. Garanciális zárcsere, új zárak beszerelése.

Szolgáltatás ára: 8 000 Ft-tól + anyagköltség.

Az ajánlat tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek. Pontos árajánlathoz és időpont-egyeztetéshez hívjon! +36/30-265-5531

A zárcsere szükségessége

A zárcsere elengedhetetlen ahhoz, hogy növelhessük egy lakás, üzlet, illetve egyéb ingatlan biztonságát. A zárcsere keretében a nyílászárók és az ezek számára védelmet nyújtó rácsok zárszerkezeteit cserélhetjük le. Ez történhet egyrészt a mechanikus védelem megerősítése, másrészt a hibásan vagy egyáltalán nem működő szerkezetek leszerelése okán. Ha a felszerelt zár használhatatlanná válik, a nyílászáró a későbbiekben nem képes garantálni a megfelelő biztonságot. De olyan esetekben is elkerülhetetlen a csere, mikor a zár ugyan még kiválóan működik, a hozzá való kulcs azonban elveszett, súlyosabb esetben ellopták. Ilyenkor a kulcs akár illetéktelenek kezébe is kerülhet, aminek komoly következményei lehetnek.

A zárak elavulása is indokolhatja a zárcserét. Az idejétmúlt, tízéves zárszerkezetek, -betétek már nem felelnek meg a mai kor kihívásainak, ezáltal pedig képtelenek ellátni feladatukat, nem tudják megvédeni értékeit. Fontos, hogy kövesse a fejlesztéseket, és rendszeresen cserélje zárait. A betörők figyelemmel kísérik a technológia fejlődését, ha Ön nem tesz így, azzal a kezükre játszik. A zárak időszakos cseréjével elkerülheti, hogy a szerkezet akkor hibásodjon meg, mikor Ön éppen sietne valahová.

Zárnyitási lehetőségek

Zár szétverése, megrongálása

  • Kalapáccsal / ősi módszer
  • Hosszadalmas és költséges a helyreállítás

Zárfúrás

  • Elég egyszerű módszer
  • Akkumulátoros vagy hálózati fúrógéppel szétfúrják a zárbetéteket, mindössze pár perces műveletről beszélünk
  • A mai cilinderzárak már fúrás ellen védettek
  • A zárházba és a hengerbe keményfém csapokat vagy csapágygolyókat illesztenek

Savazás

  • Savat, salétromsavat fecskendeznek a zár belsejébe szétmaratás miatt, viszont az újabb típusú zárak ettől még nyithatóak

Zárfésülés

  • A betörők körében igen kedvelt módszer, de alkalmazzák a zárszerelők is. A zárbetéten nem hagy semmilyen nyomot.

Zártörés

  • Lényege, hogy a zárbetét zárból kilógó végét egy erre kifejlesztett szerszámmal letörik.

Fagyasztás

  • A feltörni kívánt zárat hirtelen lehűtik, ezáltal az alacsony hőmérséklet hatására rideggé válik, majd kalapáccsal széttörik.

A zárcsere során elsődleges a minőség

Ha a zárcsere folyamán nem minőségi zárakat használunk, teljesen feleslegesen végeztük el a munkát. Mi kizárólag MABISZ minősítéssel rendelkező, strapabíró és garanciális zárakkal dolgozunk. Nem érdemes olcsóbb zárakat használni, ezek ugyanis nemcsak a betörés sikerének esélyét növelik, hanem hamarabb meg is hibásodnak.

Gyakran találkozunk olcsó, hitvány zárakkal. Ilyeneket használni óriási felelőtlenség, hiszen ezek a zárak legtöbbször az alapvető biztonsági előírásoknak sem tesznek eleget, legtöbbször nem is szaküzletekből származnak. Minőségbeli hiányosságaik miatt kitűnő lehetőséget biztosítanak azoknak, akik illetéktelenül szeretnének bejutni lakásába.

Ne várja meg, hogy bekövetkezzen a baj!

Egész Európában egy 1-től 5-ig terjedő skálán határozzák meg a zárak biztonsági szintjét, illetve azt, hogy milyen szintű védelmet képesek nyújtani a különféle támadásokkal szemben. A 3-4-es szint már egy megbízható, közepes védelmet jelent. A legfelső, 5-ös kategória zárszerkezetei már a töréssel, maghúzással és fúrással szemben is ellenállóak.

Gombos felsőzár csere

A hagyományos típusokkal ellentétben a gombos felső zárat belülről nem kulccsal, hanem egy forgatógombbal lehet működtetni. Ennek köszönhetően a belső oldalon nem szükséges kulcs, ami miatt kívülről is be lehet jutni. Igazán kényelmes, modern megoldás.

Hevederzárbetét csere

A hevederzár a leghatékonyabb mechanikai védelmet képes nyújtani. Ha hevederzár kerül az ajtóba, azt lehetetlen lesz berúgni vagy felfeszíteni. Körülbelül két évtizede kezdtek teret hódítani ezek a típusok. Ekkoriban megemelkedett a betörések száma, ami miatt szükségessé vált egy olyan zár felszerelése, ami az ajtót keresztben átfogva nyújt védelmet az illetéktelenekkel szemben.

A hevederzár mindkét végén vagy acéltüskékkel, rudakkal találkozhatunk, vagy pedig egy tömör-hasáb szerkezettel, amely a zárat működésbe hozva beágyazódik a falba. A különböző igények kielégítése érdekében többféle színben, méretben és formában is elérhetők.

Trezorzár csere

A központi trezorzár kiszereléséhez és cseréjéhez szükséges az ajtólap lebontása, valamint a le-, illetve felmenő rudazatok lekötése. Egy igazán összetett feladatról van itt szó. Ha szeretne többet megtudni a tollaskulccsal működő trezorzárak cseréjéről, érdemes átolvasnia a Biztonsági ajtózár csere menüpontot.

Egyre inkább elterjedőben van egy másik típusú trezorzár használata is. Ennek cseréje során elsőként a cilinderbetétet óvó, törés- és fúrásbiztos rozettát távolítjuk el. Ezt követően tekerhetjük ki a zártest oldali rögzítő csavart, majd pedig a helyére csúsztathatjuk a kulcsot. Egy félfordulattal elfordítva a kulcsot, a zárbetétet könnyedén kihúzhatjuk a zártestből. Ekkor mérjük le a zárbetétet. A méret a rögzítő csavartól jobb és bal irányba eltérhet. A legtöbb biztonsági ajtó esetében ez 35 és 45 mm. A pontos méreteket befolyásolja az ajtó vastagsága is. A rendelkezésre álló összegtől függően választhatunk bele új zárbetétet. Ajánlott legalább egy lapon mart, minimum középkategóriás betétet választani a cseréhez.

Zárcsere hírek

Betörések a fővárosban

Kétszeresére nőtt a budapesti betörések száma. A legtöbb betörést a II. kerületben követték el. A statisztikák szerint a tolvajok azokat a környékeket szeretik, ahol viszonylag nagyobb zsákmányra tudnak szert tenni. Ezzel magyarázható, hogy főként Budán tevékenykednek. A betörők szemében a II. kerület a leghívogatóbb, itt 2014-ben és 2015-ben összesen 539 alkalommal tettek bejelentést ellenük. Ez a szám jelentősen csökkenthető lenne a megfelelő biztonságtechnikai eszközök használatával. Ezek közül is kiemelkedik a zárbetétek cseréje, a másodzárak telepítése, illetve egy minőségi hevederzár beépítése.

Mi is a hevederzár, és milyen védelmet képes nyújtani? A hevederzár, ahogyan a nevében is benne van, egy speciális heveder, amelynek célja, hogy megakadályozza a betöréseket. A heveder a tokba szorítja az ajtókat, így azt nem lehet sem feltörni, sem felfeszíteni. A hagyományos záraknál sokkal nagyobb biztonságot jelent a hevederes kivitel. Ha hevederzárat szeretne beszereltetni, vagy bármilyen kérdés felmerült Önben ezzel a zártípussal kapcsolatban, keressen bennünket bátran a 06 70 770 2942, illetve a 06 30 265 5231 telefonszámok egyikén, vagy böngéssze át részletes tájékoztatónkat a www.hevederzarszereles.com oldalunkon!

Képek

biztonsági zárak cseréje garanciális zárcsere zárcsere non-stop zárcsere Budapesten azonnal