Törésvédő pajzsok

Ezeknek a pajzsoknak a feladata a kényelmi funkció mellett, egyrészt, hogy ki- és bezárhassa az ember az ajtót. Másrészt pedig a védelmi funkció, a zárbetét megvédése a törés ellen, illetve az ajtózárszerkezet megerősítése, a pajszerrel való feszegetés elleni védelem.

Budapesten nagyon sok lakóparkban található Mul-T-Lock és Superlock típusú biztonsági ajtó, melyek ehhez hasonló pajzsokkal vannak felszerelve. Sajnos a magyarországi disztribútor nem gondoskodik az utánpótlásról, ezért ezt a jó minőségű, megerősített, vastag rozettás CEI törésvédő pajzsot találtuk a helyére, ami vele kompatibilis és könnyen felszerelhető.

Ez a pajzs létezik gomb-kilincs és kilincs-kilincs kivitelben. De lássuk, hogy miért is van erre szükség. Az évek alatt a sok lenyomástól a csőkilincs letört, ezért nyithatatlanná válik a zár nyelve; vagy akár a sok használattól, a kulcscsomótól összekarcolódott a pajzs felülete és ezért cserére szorul; esetleg betörők általi megrongálás miatt; vagy zárszerkezet meghibásodása miatt.

Amit ezeknek a pajzsoknak a méretéről tudni érdemes, hogy a kilincstengely közép és a zárbetét közepe közötti távolság 90 mm. Magának a pajzsnak a szélessége 6 cm, azaz 60 mm, a magassága pedig 265 mm. A kilincsből jobbos és balos verzió is kialakítható, forgatással.

Amit cégünk forgalmaz a réz színű, illetve a matt króm színű pajzs.

CEI zárbetét, CEI zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest
CEI zárbetét, CEI zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest
CEI zárbetét, CEI zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest