Lakatos Budapesten

Zárszerelő lakatos szakembereink elsősorban Budapesten vállalnak munkát, de természetesen Budapest 20 km-es vonzáskörzetében is tevékenykednek. Bármilyen lakatos tevékenységgel kapcsolatban bátran forduljon hozzánk! Cégünk zárlakatos szakemberei a zárak meghibásodásának elhárításával, zárak, zárbetétek cseréjével, szerelésével, nyitásával foglalkoznak.

Lakatos Budapesten – kerületről kerületre

Lakatos kollégáink együttműködésének és a hatékony szervezésnek köszönhetően elmondhatjuk, hogy teljes mértékben le tudjuk fedni Budapest területét, mégpedig a következő módon.

A fővárost oly módon osztjuk fel lakatos kollégáink között, hogy van, aki csak a pesti oldalon dolgozik és van, aki kimondottan Budán. Azért tartjuk ezt hatékony módszernek, mert így nem kell a hidakon átjárni, amelyek sajnos minden időpontban zsúfoltak. Természetesen nem azt mondjuk, hogy pl. az egyik lakatos szakembernek könnyebb eljutni Kispestről Újpestre, mint az V. kerületből a XII. kerületbe.

Mind a pesti rész, mind a budai oldal fel van osztva úgynevezett körzetekre. Itt csupán olyanra kell gondolni, hogy Dél-Pest és Észak-Buda. Ezáltal az északi - déli, valamint a pesti és budai kerületek, régiók el vannak osztva a kollégák között. Ez azért nagyszerű és hatékony, mert ha valakinek zárszerelő lakatos szakemberre van szüksége Óbudán, akkor nem a dél-pesti vagy a dél-budai területről fogunk valakit mozgósítani. Így tudunk hatékonyan működni és a lehető legrövidebb időn belül a helyszínre érkezni.

Ha hamar ott van a megrendelt lakatos munkára a kollégánk, akkor a munka is előbb el lesz végezve, így mindenki elégedett lesz! Az elégedettség pedig növeli a visszatérő, budapesti ügyfeleink számát.

Lakatos szerelési munkák Budán és Pesten

Sokan hívnak minket az ügyben, hogy küldjünk ki egy lakatos szakembert, mert a szomszédban történt egy betörés és egy kicsit biztonságosabbá szeretnék tenni az ajtót, illetve a zárakat. Ez egy nagyon jó gondolat, gondolkodjunk a megelőzésben!

Budapesti lakatos munkatársaink, szakembereink nagyon szívesen segítenek, szaktanácsaikkal, tapasztalatukkal a hozzánk forduló ügyfeleiknek. Mivel köztudott, hogy a fővárosban a legmagasabb a betörések száma, így az alábbiakat szoktuk javasolni, tanácsolni a hozzánk fordulóknak, a biztonság növelése érdekében.

A leghatékonyabb megoldás, ami egyben a legkedvezőbb árkategóriába is tartozik, egy törésvédő pajzs felszerelése. A pajzs védi a zárbetétet, bár ez még önmagában nem riasztja el a betörőket. A törésvédő pajzs befeszítés ellen nem véd, viszont visszatartó erő lehet, ha lakásunk nem félreeső helyen van.

Egy másik megoldás, amit szoktunk javasolni, egy jó minőségű hevederzár felszerelése. Ez már véd a befeszítés ellen is, hiszen az ajtó a hevederzár miatt nem fordítható ki a tokjából, keretéből. Felszerelhető még, egy már magasabb védelmi kategóriába tartozó, több irányban záródó, pumpás rendszerű biztonsági zár.

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerelés, zárszerelés Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest

Lakatos zárcsere

Az egyik leggyakoribb az ajtózárak esetén, amikor valamilyen ok miatt nem nyílik az ajtó. Lehet, hogy már régi, elöregedett a benne lévő zárszerkezet, vagy valami történt a zárral, ami, valamilyen előttünk ismeretlen okból kifolyólag, teljesen megadta magát, ezért cserére szorul. Lakatos kollégáink ilyenkor megfúrják a zárat és ezután szakszerűen elvégzik a zárcserét.

Lakatos munkatársaink mindig a lehető legnagyobb odafigyeléssel nyitják ki az ajtókat, így további károkat nem okoznak az ügyfeleinknek! A bejárati ajtó kinyitása az esetek nagy részében többségében roncsolásmentesen történik!

Hevederzár, hevederzárbetét csere lakatossal

Vállalunk szakszerű hevederzárbetét-cserét, pl. kulcselvesztés miatt, vagy új ingatlanba költözés végett. Esetleg, amikor annyira régi, elavult vagy már semmilyen védelmet nem nyújtó hevederzár van felszerelve, hogy azt kompletten, a szerkezettel együtt le kell cserélni. Ilyen régi szerkezet például, a belülről tekerőgombbal ellátott hevederzár, vagy a rímbetétes, kétrudas, kisipari hevederzár.

Cégünk lakatos mesterei rövid határidővel, megfizethető áron vállalnak hevederzár szerelést Budapesten és Pest megyében, garanciával!

Többpontos kínai ajtózárcsere

Lakatos szakembereink, a kínai biztonsági ajtó alsó zárjának a cseréjét, a következőképpen hajtják végre. Első lépésként a zárat védő pajzsot szétcsavarozzák, majd a forgógyűrűs rozettát kettészerelik, amit többnyire két, 10 cm hosszúságú, csavar tart össze. Majd a zárszerkezetben lévő, lapon mart kivitelű zárbetétet, a rögzítő csavar kitekerésével eltávolítják.

A zárcsere során, lakatosmestereink ügyelnek arra, hogy a beszerelésre váró, új zárbetét kizárólag lapon mart kivitelű legyen. Ezután megmérik a rögzítő furat közepétől a jobb- és baloldal távolságát, hogy ki tudják választani a megfelelő zárbetétméretet. Ez a méret az ajtó vastagságától függ. A rögzítő csavar meghúzásával a helyére rögzítik a zárbetétet. Visszacsavarozzák a forgógyűrűs rozettát, majd végül a helyére helyezik az ajtót díszítő kilincsgarnitúrát. Utolsó lépésként, minden esetben ki szokták próbálni a zár működését, nyitott és zárt állapotban is. Ha mindkét állapotban hibátlanul működik a zár, akkor befejezettnek tekinthető a zárcsere.

Műanyagajtó zárcseréje lakatos szakemberrel

A kilincsműködtetésű típus esetén úgy mozog a többirányú szerkezet, hogy a kilincs felhúzása által, egy fogazott szerkezet tolja fel és le a rudat. A kulcsműködtetésű változatnál pedig, a zárdobozban, egy patkó alakú fogaskerék hajtja a többi, kisebb fogaskereket, ezáltal nyílik és záródik a többirányú mozgás. Ezt a mozgást egy cilinderzárbetét működteti a kulcs forgatásával. Ezeknek a záraknak a dorn mérete szabványos, ami azt jelenti, hogy az előlap és a kilincstengely közepe közötti távolság 35, 45, 55, 65 mm, a kilincstengely és a zárbetét közötti távolság pedig 72, 85,90 vagy 92 mm. Egy-két erősebb kivitelű ajtózár esetében az előlap szélessége nem a szokványos 16 mm, hanem a vastagabb 22 mm-es változat. Ezt a változatot főként tűzgátló ajtókba szokták szerelni, nagyobb lakóparkokban (KFV és Fuhr 62/72). Az ilyen zárszerkezetek nem készülnek külön jobbos és balos kivitelben, hiszen a nyelvük forgatható. Olajozni sem kell őket, mert gyárilag be vannak zsírozva. Ha az ajtó jól be van állítva és a szerkezet könnyen működik, akkor akár 10-15 évig is jól működhet ez a zár.