Betörés utáni helyreállítás

Sajnos a munkáink során tapasztaljuk, hogy évről-évre egyre több a betörési kísérlet, valamint a sikeres behatolás. Kis hazánkat főként a budapesti számok érintik, ahol a betörések 70%-a történik.

Az elmúlt években nagyon sok munkánk kapcsolódott a betörés utáni helyreállításhoz. Mindenkinek más és más a reakciója ezekre a borzalmas látványokra. Találkoztunk olyannal, aki csak meghúzta a vállát, és azt mondta, hogy ő majd tesz a zárszerkezetbe egy másik betétet és semmi szükség a szolgáltatásunkra. De szembesültünk olyan esettel is, amikor az ügyfél olyan szinten kiborult, hogy pszichológus segítségét kellett igénybe venni, hogy fel tudja dolgozni a történteket.

Az egyik legborzasztóbb dolog, ami történhet, amikor az ember az évekig spórolt pénzét, vagyonát eltulajdonítják, és az eddigi törekvéseit a nullára teszik vissza.

Első teendők

Ha már a baj megtörtént, minden esetben értesítse a rendőrséget! Ez azért fontos, mert, ha Ön biztosítással rendelkezik, csak abban az esetben fizet a biztosító, ha rendőri intézkedés történt. A rendőrség megérkezéséig lehetőleg ne menjen be a lakásba és ne nyúljon az ajtóhoz és a benne lévő zárakhoz, hogy ne tüntessen el fontos nyomokat! Erről bővebben a Betörés utáni kárkifizetés menüpontunkban olvashat!

Mi a rendőrségi intézkedés után tudunk Önnek a helyreállításban segíteni. Cégünk az eset megtörténte után a helyszínen azonnali megoldást nyújt. Ez lehet ideiglenes vagy végleges, ami a rongálás nagyságától, vagy az adott napszaktól függ. Például az esti, éjszakai vagy kora hajnali órákban hangos szerelést végezni nem lehet, nem lehet fúrni, flexelni, stb. A legrosszabb esetben azonban, egy ideiglenes megoldás után, másnap reggel már ott tudunk kezdeni, akár egy hevederzár, vagy egy pumpás biztonsági zár felszerelésével is.

Ajtónyitás, zárnyitás betörési kísérlet esetén

Cégünk készséggel áll azon ügyfeleinek rendelkezésére, akikhez „csupán” megpróbáltak betörni, de nem jutottak be. Ilyen esetekben a feszegetés és a sikertelen zárnyitás miatt, sérülhet a bejárati ajtó, a rácsajtó, a zárszerkezet, a zárszerkezetet működtető zárbetét, az ajtótok, az ajtólap, stb.

Ha nehézségekbe ütközik bejutni a lakásba, esetleg az ajtó, vagy a zár nem a szokott módon működik, nem azokat a hangokat „produkálja”, mint amihez hozzászoktak, akkor is tudnak szakembereinkhez fordulni.

Kollégáink szakszerűen kinyitják a megrongálódott ajtót, kinyitják a tönkretett vagy manipulálni próbált zárakat, zárszerkezeteket.

Érdemes ilyenkor is megfontolni a rendőrség bevonását. Amennyiben van lakásbiztosítás, akkor a biztosító -az esetek többségben- megtéríti a kárt. Szükséges azonban a rendőrségi jegyzőkönyv és a számla a helyreállításról.

Betörés utáni zárcsere

A betörés utáni zárcsere azért nagyon fontos, meg kell, hogy nyugtassuk magunkat, hogy már nem fognak tudni bejönni az ajtón a betörők, illetve, hogy a jövőben ez már nem fog többet előfordulni. Ehhez viszont a meglévőknél komolyabb biztonsági fokozattal és minőséggel rendelkező zárak szükségesek! Mi nyugodt szívvel ajánljuk az RB zárbetét családot, melynek zárbetétjei törésvédelemmel, fúrásvédelemmel, finomnyitás elleni védelemmel, és az RB LOCXIS esetében, másolásvédelemmel is rendelkeznek. Sőt, mi a hevederzárakat is RB zárbetétekkel szereljük, a maximális biztonság elérése érdekében!

Sokan úgy vélekednek, hogy egy sima, egyszerű zárcsere elegendő a betörés elkövetése után, de ez nem teljesen fedi a valóságot. Cégünknél csak olyan szakemberek dolgoznak, akik ilyenkor mindig felhívják az ügyfél figyelmét arra, hogy ha mód van rá, mi legyen a következő lépés a biztonság növelése érdekében, hogy ez többször ne fordulhasson elő. Egy rövid biztonságtechnikai szaktanácsadás történik kollégánk részéről ilyenkor, ami alapján ügyfelünk mérlegelni tudja, hogy melyik számára a legmegfelelőbb betörés elleni megoldás.

Hagyományos bejárati ajtó azonnali megerősítése

Budapesten a tapasztalatok szerint, többségében a gyenge ajtót és a rajta lévő nem túl erős zárakat veszik célba a betörők. Ha az ajtót a szerkezete miatt be tudták feszíteni, akkor a zárbetét védelmét egy pajzzsal kell megerősíteni, vagy pedig magasabb kategóriás, RB zárbetétet kell beszereltetni, amely fúrás- és törésvédelemmel is el van már látva.

A kiszakított ellendarabot és az ajtókeretet szintén célszerű megerősíteni. Amennyiben mód és lehetőség van rá egy vízszintes hevederzárat is szoktunk javasolni az ajtóra felszereltetni. Ezt természetesen nem az éjszaka folyamán szereljük fel, hanem másnap. Ezekről a lehetőségekről a Betörés megelőzése menüpontunkban olvashat bővebben!

Betörés utáni helyreállítás, Betörés utáni helyreállítás Budapest

Betörés előtti és utáni zárszerviz szolgáltatások

Hétfőtől péntekig:  8 és 20 óra között

 

06-70-770-2942

Betörés utáni helyreállítás, Betörés utáni helyreállítás Budapest