Betörés elleni védelem

Cégünk több mint 10 éve foglalkozik teljes körű zárszerviz szolgáltatással, ami magába foglalja a legegyszerűbb zárszereléstől kezdve a legbonyolultabb, legbiztonságosabb zár cseréjét, szerelését és zárnyitását. Foglalkozunk továbbá betörés utáni helyreállítással, valamint a betörést megelőzendő hatékony védelem kialakításával Budapest összes kerületében és Pest megyében.

Betörés elleni védelem

Azért muszáj kellő figyelmet szentelni ennek a témakörnek, mert a mai világban, sajnos egyre több a betörés, rablás, betörési kísérlet és az ajtóbefeszítés.

Azoknak az ügyfeleknek is tudunk megoldást kínálni a hatékony betörés elleni védelem növelésében, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy egy százezer forint feletti árkategóriát képviselő biztonsági ajtót vagy rácsajtót vásároljanak. Számukra a legkézenfekvőbb, legbiztonságosabb és legcélszerűbb megoldások az alábbiak lehetnek.

Hasonlóan, mint az élet egyéb területein, itt is a megelőzés, az előre gondolkodás a megoldás. Fel lehet szerelni egy törésvédő pajzsot az ajtóra, egy jó minőségű zárbetét cserével együtt. Itt megemlítenénk az izraeli RB zárbetét családot, melynek Dynamic és LOCXIS zárbetétjei mindennemű zárnyitás ellen védve vannak (törés, fúrás, finomnyitás, beütőkulcs, magkihúzás). Meg lehet erősíteni a bejárati ajtót egy hevederzár felszerelésével, vagy egy pumpás, egy- vagy két irányba záródó, biztonsági zár felszerelésével.

Akiknek módjuk és lehetőségük van rá, azoknak mindenképpen javasoljuk egy trezorzárral ellátott, biztonsági ajtó beszerelését, vagy egy rácsajtó felszerelését a meglévő bejárati ajtó elé.

Betörés utáni helyreállítás

Betörés utáni helyreállítás szolgáltatásunk Budapesten és Budapest 25 km-es vonzáskörzetében, azaz Pest megyében, előre egyeztetett kiszállási díjjal dolgozunk.

Megpróbáljuk minden ügyfelünk igényét teljes mértékben kielégíteni, így zárszerelő kollégánk – távolságtól függően – egy-két órán belül a helyszínre érkezik, természetesen a helyszínelők távozása után.

Érdemes egyeztetni ügyfélszolgálatunkkal a lehetőségeket, árakat és az időpontot illetően, így a helyszínelők távozásakor mi már a helyszínre érkezhetünk.

Cégünk korrekt, versenyképes, a magyar piachoz igazodó áron dolgozik! Minden esetben telefonon előre leegyeztetjük a várható költségeket.

Magától értetődően az általunk felszerelt/beszerelt zárakra, zárszerkezetekre, pajzsokra, hevederzárakra, másodzárakra és zárbetétekre egy év teljes körű garanciát vállalunk.

Hevederzár szerelés

Egy hevederzár kiválasztásánál egyrészt az ajtó szélességi méretét, másrészt az ajtó vastagsági méretét fontos szem előtt tartani. Szintén fontos tudni, hogy az ajtótokba vagy falba rögzítendő konzolok, fülek rögzítésének milyen lehetőségei vannak, valamint, hogy milyen ajtóról is beszélünk. Műanyag ajtóra kell-e hevederzárat szerelni, fa ajtóra vagy fém ajtóra. Tudni kell, hogy közvetlen az ajtó mellett van-e falfelület és egyéb, hasonló szakmai dolgokat kell mérlegelni.

Azokra az ajtókra, amelyekre valamilyen ok miatt nem lehet hevederzárat felszerelni, azokra szoktuk a pumpás biztonsági zárak felszerelését javasolni. Ezek hasonlóan működnek, mint a hevederzárak, azaz ott védik az ajtót, ahol az a feszítés szempontjából a legérzékenyebb, a nyitási pontnál.

Cégünk főként egy magyar gyártmányú hevederzárat szokott szerelni, amely MABISZ minősítéssel rendelkezik és ár – érték arányban a legjobb a piacon. Javarészt egyszárnyú, vízszintes kivitelben szoktuk ajánlani a hevederzár szerelést, melyet kétszárnyú ajtókra is fel tudunk szerelni, sztenderd méret esetében.

Biztonsági pajzsok szerelése

Akár új ajtóról van szó, akár már meglévőről, a legolcsóbb és legegyszerűbb megoldás egy pajzs felszerelése lehet. A zárbetétet ilyenkor nem szükséges kicserélnünk, csupán a siltet, azaz a takarólemezt. A zárbetét általában egy-két centiméterre kilóg az ajtó síkjából, ami ideális a betörő számára, ugyanis egy célszerszám vagy egy fogó segítségével könnyen hozzáfér a zárbetét oldalához, és el tudja törni azt. A pajzs nem más, mint egy olyan vastag takarólemez, amely megakadályozza, hogy a kilógó zárbetét oldalához hozzá lehessen férni. Egy pajzs felszerelésével így nagymértékben lecsökkenthető, hogy a betörő hozzáférjen a zárbetéthez és zártöréses módszerrel nyissa vissza a bejárati ajtót.

A zárvédő pajzs anyaga lehet réz, alumínium, vas, öntvény és spiáter. Így igénytől és ajtótípustól függően, 5500 – 45000 forintos anyagköltséggel számolva, jelentősen meg tudjuk nehezíteni a betörő dolgát. A pajzs továbbá megnehezíti az ajtó befeszítését is, mert nem férhetnek hozzá a pajszerrel.

Minőségi zárbetétcsere

Régebbi, elöregedett betéteket mindenféleképpen érdemes lecserélni újabb, korszerűbb típusokra. Azért célszerű ezt megtenni, mert egyrészt ezzel elkerülhető az a nem éppen kellemes szituáció, amikor ott állunk az ajtó előtt és az nem nyílik. A régi zárbetéteket azonban biztonsági szempontból is ajánlatos lecserélni, modernizálni. A régi, elavult, mára már korszerűtlen zárbetétek, illetéktelen személyek által történő, kinyitása ugyanis sokkal hamarabb megtörténhet, mint egy modern zárbetété. Ha egy fejlettebb, törésvédett zárbetéttel találja szembe magát a betörő, akkor az egyszerűbb „munkát” választja, azaz a régi típus kinyitását.

Egy modern és minőségi zárbetét védve van, fúrás-, törés-, finomnyitás- és savazás ellen is, valamint az illetéktelen kulcsmásolás ellen egy kártyával is védve vannak. Mi az izraeli RB zárbetét családot ajánljuk, melynek cilinderei a fent említett zárnyitásoknak 100 százalékban ellenállnak. Mindenképpen érdemes jó minőségű zárbetétet beszereltetni az ajtóba, amelyet plusz egy törésvédő pajzs véd. Ha ezt megspékeljük még egy hevederzárral is, akkor már majdnem ott vagyunk, mint egy biztonsági ajtóval. Biztosak lehetünk benne, hogy a betörő a könnyebb prédára megy, és mondjuk egy egyzáras műanyag ajtót, vagy kínai ajtót, vagy csak egy sima zárbetéttel ellátott fa ajtót fog célba venni. Mindenképpen olyan ajtót választ majd, amit egyszerűen és lehetőleg csendben és nagyon gyorsan tud kinyitni!

Biztonsági rácsajtó, ajtórács

Sokan gondolkodnak úgy, hogy ha egy rács van felszerelve a bejárati ajtó elé, amit a szaknyelv rácsajtónak nevez, akkor nyugodtan hátradőlhetnek, mert teljes a védelem. Ez sajnos nem így van!

Természetesen a rács véd a befeszítés ellen, hiszen erős anyagból készült. Van azonban egy gyenge pontja, mégpedig, hogy milyen zár, zárszerkezet van a rácsajtóba behelyezve és azt milyen zárbetét működteti. Az olcsó és rossz minőségű zárbetétekkel ott vagyunk, ahol a part szakad, mert egy perc alatt nyithatók, mehetünk vissza az első bekezdésre az olvasásban!

A rács csak akkor nyújt védelmet, ha egy darab 3 irányba működő, tollas kulcsos, trezorzár-szerkezet van benne, vagy két darab kampós zártesttel működik, minőségi, lapon mart zárbetéttel, ami törésvédő pajzzsal van ellátva. Ide is meleg szívvel ajánljuk az izraeli, interaktív csapos, törésvédett RB zárbetét család bármelyik tagját!

Ha egy egyszerű szerkezet van a rácsajtóban, amit egy sima zárbetét működtet, az olyan, mintha nem is lenne semmi az ajtó előtt. Ezt a zárbetétet ugyanis 5 mp alatt el lehet törni, és egy csavarhúzó segítségével vissza lehet nyitni a zárszerkezetet, majd a biztonságosnak hitt rács már nyitva is van! Úgyhogy csak ésszel!

betörés elleni védelem, betörés elleni védelem Budapest, betörés védelem, betörés védelem Budapest

Betörés előtti és utáni zárszerviz szolgáltatások

Hétfőtől péntekig:  8 és 20 óra között

 

06-30-265-5531

 

06-70-770-2942

betörés elleni védelem, betörés elleni védelem Budapest, betörés védelem, betörés védelem Budapest