Betörés megelőzése izraeli biztonsági zárral

Először is ejtsünk egy pár szót a megelőzésről.

Tapasztalatunk szerint a betörések többsége főként olyan helyen történik, ahol az ajtó gyengén védett. Például egy zárbetét védi, ami még ki is lóg az ajtóból, így a betörők azt egyetlen mozdulattal eltörik, ami által a zárszerkezetet visszanyithatóvá válik. Mindez egy percet sem vesz igénybe.

Jellemző továbbá, hogy még erre sem vesztegetik az időt, hanem egyszerűen egy feszítő szerszámmal, pajszerrel befordítják az ajtót, tönkretéve még az ajtó borítását is. Mindkét fenti eset azonban megelőzhető. Ne felejtsük el, hogy a betörőt abszolút nem érdekli, hogy tönkreteszi az ajtót, vagy bármilyen kárt okoz a tulajdonosnak, neki csak a bejutás a cél!

Zár- és zárbetétvédő pajzsok

A legköltséghatékonyabb megoldás egy törésvédő pajzs beszerzése és felszerelése, ami védi a zárbetétet, de ez önmagában még nem riasztja el a betörőket. Ez a befeszítés ellen nem véd, viszont visszatartó erő lehet, ha a lakás nem eldugott, félreeső helyen van. A törésvédő pajzs az zárbetét kilógó részét védi, erősíti, és belülről van rögzítve átmenő csavarokkal, így kívülről nem leszerelhető.

A zárbetétet ez esetben nem szükséges kicserélni, csupán a siltet, azaz a takarólemezt kívül, belül. Viszont ez egy ördögi kör, mert törés ellen levédjük a betétet, de ha ez egy sima, fogazott zárbetét, akkor finomnyitással még mindig nyitható, mégpedig könnyedén. Ezért azt javasoljuk, hogy ilyenkor kérjen szakvéleményt, küldjön fotót az ajtóról, zárról, és mi segítünk a tökéletes védelem kiválasztásában.

Hogyan tudjuk a törésvédő pajzzsal lecsökkenteni egy betörő esélyeit? A zárbetét általában egy-két centiméterre kilóg az ajtó síkjából, ami ideális a betörő számára, ugyanis egy célszerszám vagy egy fogó segítségével könnyen hozzáfér a zárbetét oldalához, és el tudja törni azt. A pajzs nem más, mint egy olyan vastag takarólemez, amely megakadályozza, hogy a kilógó zárbetéthez hozzá lehessen férni. Továbbá van egy olyan szerepe is, hogy a megléte miatt nehezebben lehet hozzáférni a zárnyelvhez, pl. egy pajszerrel. Sok HiSec ajtó pajzsa törik le, ennek orvoslására ITT utánanézhet.

A törésvédő pajzs anyaga lehet réz, alumínium, vas, öntvény és spiáter. Így igénytől függően, 5.500 forinttól akár 45.000 forintig is terjedhető anyagköltséggel számolva, jelentősen meg lehet nehezíteni a betörő dolgát. Szerelés esetén erre tevődik rá a munkadíjunk, melynek költsége 20.000 Ft Budapest területén.

Betörésbiztos BARLOCK hevederzár

A másik megoldás egy jó minőségű, BARLOCK vízszintes hevederzár felszerelése lehet. Ez már véd a befeszítés ellen is. Ha ódzkodunk a hevederzár felszerelésétől, akkor javasoljuk a szintén magas védelmi kategóriába tartozó, egy- vagy két irányba zárható, pumpás rendszerű Potent zárat, ami tökéletes biztonságot nyújt az Ön számára a befeszítéses betörések ellen.

Cégünk egy masszív felépítésű, prémium kategóriás zárbetéttel ellátott hevederzárat szerel. Mi javasoljuk azoknak az ügyfeleinek, akik meg szeretnék erősíteni a bejárati ajtójukat, illetve a befeszítés elleni védelemben gondolkodnak. A BARLOCK hevederzár zárbetétje extra törésvédelemmel, finomnyitás elleni védelemmel is el van látva, illetve egy másolásvédő kártya biztosítja, hogy illetéktelen személyek ne tudják a kulcsokat a tulajdonos tudta nélkül lemásoltatni. Ennek a hevederzárnak a szerelését Budapest területén, munkadíjjal, hevederzár szerkezettel és tartozékokkal együtt, kompletten 65.000 Ft költségért vállaljuk. Ez a vízszintes változat, amely fehér színben érhető el.

A hevederzárakat munkanapokon reggel 8 és este 20 óra között tudjuk ügyfeleinknek felszerelni, munkánk mennyiségének függvényében. Nagy segítség, ha az ügyfél információt tud nekünk adni az ajtó vastagságáról, szélességéről, valamint a színéről. A legjobb azonban, ha küld egy fotót az ajtó belső feléről, így meg tudjuk állapítani a szakszerű rögzítést, valamint, hogy az adott ajtóra melyik típusú hevederzár szerelését ajánljuk.

Azért sem szerelünk másfajta hevederzárat, mert véleményünk szerint ma Magyarországon ez a biztosítók által is elfogadott, legmasszívabb, legerősebb és a legbiztonságosabb hevederzár.

Potent pumpás biztonsági másodzárak

A pumpás zárak, illetve más néven lemezlamellás zárak, a legmagasabb biztonsági fokozatú zárak közé sorolhatók. A pumpás zárak esetében a kulcs berakásával a zár még nem fordul, hanem a kulcs fordítása közben azt nyomni kell, mivel a kulcson lévő vájatok nyomják be a lemezlamellákat. Ezek általában a zárcilinder végétől 2-3 cm-re helyezkednek el, így ezáltal jól meg van védve a zár.

A pumpás zárak lényege, hogy a körcilinderben lévő acéllemez lamellák a kulcs felől vastag fúrásvédelemmel vannak biztosítva, valamint nagyon nagy variációszáma van a lamellák osztásainak, ezért kizárt a finomnyitási eljárás. Ha a pumpás cilinder széle teljesen egy síkon van az ajtó lapjával és a megfelelő átmérőjű furat van neki fúrva, akkor csakis a körcilinder roncsolásával lehet az ajtót kinyitni.

Ezeknek a pumpás záraknak a javarésze kívülről kulcsos, belülről vak kulcsos vagy tekerőgombos. Zárásuk lehet kettő- vagy hatütemű. Felszerelési területük széleskörű. Szoktuk ajánlani a régi, belülről tekerőgombos Elzett (Lob) zár helyére. Javasoljuk továbbá kétszárnyú, bérházi ajtók összefogására. 4 cm és 8 cm közötti ajtóvastagság esetén kivitelezhető ennek a zártípusnak a felszerelése.

A pumpás zár nagyon strapabíró, befeszíteni lehetetlen, igen hatékony szerkezet. Ezeknek a pumpás záraknak az előforduló típusai hazánkban a Potent, Mottura, CR, Iseo zárak.

betörés megelőzése, betörés megelőzése Budapest, betörés, betörés Budapest

Betörés előtti és utáni zárszerviz szolgáltatások

Hétfőtől péntekig:  8 és 20 óra között

 

06-70-770-2942

betörés megelőzése, betörés megelőzése Budapest, betörés, betörés Budapest