Zárszerviz árai Budapesten

Mai cikkünk apropóját ismét csak az élet produkálta, mégpedig egy érdeklődő hölgy személyében, aki azzal a panasszal fordult hozzánk, hogy letörött a külső kilincse, és tudnánk-e ezt neki orvosolni. Eleinte kínai ajtóra gyanakodtunk, de nem voltak meg az ajtó „ismertetőjelei“, így inkább kértünk egy fotót a kilincsről. Ekkor derült ki, hogy egy izraeli Mul-T-Lock ajtóval állunk szemben.

Amikor a kilincs lóg, az emberek arra gondolnak, hogy letörött, illetve eltörött benne valami rugó, amit egy rugócserével, rosszabb esetben, kilincs cserével lehet orvosolni. Nos, azt kell mondanunk, hogy vannak olyan zárszerkezetek, amelyeken a kilincstengely keresztül halad, és a lógást nem törött rugó okozza, hanem a zárszerkezetben lévő megkopott alkatrész. Tehát a visszahúzó szerkezet van annyira elkopva, hogy a kilincs a saját súlya miatt lóg lefelé.

Ilyenkor nem a kilincset kell cserélni, mert az új kilincset sem fogja megtartani a kopott alkatrész, hanem komplett belsejű zárszerkezetet. A zárszerkezet pedig nem keverendő össze a zárbetétekkel, mert a kettő nem ugyanaz! A zárszerkezetbe megy bele a zárbetét, ami működteti a zárszerkezet záródási pontjait. A zárbetétbe kell a kulcsot behelyezni, amivel az ajtót nyitjuk és zárjuk.

A fotó alapján elmondtuk ezt a hölgynek és közöltük, hogy cégünknél a komplett Mul-T-Lock zárszerkezet csere és kilincs csere teljes összege bruttó 70.000 Ft. Erre majdnem szörnyethalt, hogy ezt nem mondjuk komolyan. Pedig teljesen komolyan mondtuk. Erre közölte, hogy a szomszédnak ugyanilyen ajtaja van és azon valaki a „múltkor“ 7.000 forintért cserélt kilincset. Természetesen javasoltuk, hogy akkor hívja őt, de a hölgy azt mondja, hogy őt már nem lehet elérni. És itt újból kihangsúlyoznánk, hogy ebben az esetben a kilincs csere nem megoldás.

Aztán váltott a hölgy és mondta, hogy kapott ajánlatot 30.000 forintért is. Mondtuk, hogy hajrá. Bár itt meg gyanítom, ismerve a szerelőket, hogy csak azt hallották meg, hogy Mul-T-Lock és egyből a zárbetét cserére gondoltak, abból is a Kínában gyártott 7×7-re, ami a legvacakabb Mul-T-Lock zárbetét. Gondolom ez lehetett a 30 ezres ajánlat.

Mennyibe kerül egy zárcsere Budapesten?

Amit ilyenkor nem értünk, hogy egyrészt, ha az ügyfélnek a záras minden kérdezés és beazonosítás nélkül rávág egy összeget a zárcsere árára, akkor miért gondolja az ügyfél, hogy korrekt árat kapott? Annyi fajta és márkájú zár van, hogy el sem tudjuk mondani. Mellesleg a minőség és a méret is fontos az árképzés szempontjából. Szóval, ha valamire rávágnak egy ügyfélnek egy szimpatikus összeget a munka vagy a zár pontosítása/beazonosítása nélkül, arra szerintünk nem lehet alapozni.

Hányszor, de hányszor hallottuk már, hogy 8 ezret mondtak a telefonban, aztán a helyszínen ment a magyarázkodás, hogy ez nem ilyen, meg nem olyan, az összeg meg hirtelen 80 ezerre ugrott. Mi úgy gondoljuk, hogy inkább akkor mondunk árat, ha tudjuk, mire mondjuk azt. Mi ÁFA-s árat mondunk, és nem az ügyfélnek kell a számlát kikönyörögnie, hanem magunktól írjuk, ellentétben másokkal, akiknél az a természetes, hogy hozzáteszik az összeg átvételénél és a számla kérésénél: „Ja, akkor plusz ÁFA.“ Abszolút nem korrekt. De nagyon sok ilyen szerelő van.

És azt sem értjük továbbá, hogy egy bolti áron kb. 20-30 ezer forint közötti zártestet, további 20-25 ezer forint körüli kilincs-garnitúrával, munkadíjjal, és helyszínre érkezéssel, hogyan szerelhet valaki 30 ezerért? Illetve tudjuk, és meg is mondjuk: úgy, hogy nem ért hozzá. Nem arra mondja az árat, amire kellene. Hogy fogalma sincs miről beszél, miről van szó, mit kell cserélni. Gondolják, hogy ért hozzá? Gondolják, hogy van nála ilyen zártest? Biztos, hogy nincs. Kétszer kell fordulnia, kétszeri kiszállás, munkadíj, anyagköltség (amin ő maga is meglepődik, mikor a zárboltban fizetnie kell), és az ár már el is szállt. Biztos, hogy vele akarnak szereltetni?

Ha kétszer kell a munkát megcsináltatni, mert az első „szaki“ elrontotta, az még drágább lesz….

Hívjanak minket, mi először beazonosítjuk a zár problémát és arra mondjuk az árat! Szereltessenek olyan szakemberrel, aki számlát ad és garanciát vállal, aki nem fordul kétszer, nem rabolja az ügyfél idejét és pénzét, hanem inkább alaposan és megfontoltan felkészül az elvégzendő munkával kapcsolatban!

Az Ön zárszerviz partnere, a Zár Zorro Kft!

06-70-770-2942