Zárcsere megrendelése zárszerviznél

Mai, kicsit humoros, vicces írásunk azokról az ügyfelekről szól, akik valamilyen szempontból egy adott embertípusba tartoznak. Ilyenek például azok, akik biztosan nem rendelnek semmit, és amit, mi is tudunk előre. Ez kicsit vicces, mert kérdezhetik, hogy honnan tudjuk ezt, de tény, hogy tudjuk. Megérzés és tapasztalat. Olvassanak tovább!

Az egyik alaptípus az az ügyfél, akinek a zárcsere szolgáltatás azonnal kell. Most rögtön. Ez azért vicces és egyben bosszantó is, mert nem startra készen állunk 100 méterre a házától, így nem értjük, hogyan tudna bárki is azonnal a helyszínre sietni. Ha a zárszervizes kolléga nem az adott kerületben van, akkor kizárt dolog, hogy bárki is 20 percen belül a helyszínre érkezzen a zárcsere elvégzésére.

Általában a helyszínre történő kiszállás kb. minimum 40 perc a hívástól számítva, de ez is csak akkor, ha a közelben van a zárszerelő kolléga és nem egy munka közepén, vagy a város másik végében. Száz szónak is egy a vége, általában nem tudunk rögtön és azonnal menni, de nem is akarunk, mert ebből egyből két dolog következik az évtizedes tapasztalatunk szerint. 1.) Felhív 4-5 zárszerviz céget, aki elsőnek érkezik az viszi a munkát, a többi hoppon marad. Ebben pedig mi nem kívánunk részt venni. 2.) Általában, akinek minden rögtön kell valami, az nem hajlandó rááldozni a megfelelő pénzmennyiséget. Pedig a sürgősségnek igenis van felára, még, ha sokan nem is mondják. Ugyanis, ha nincs más szolgáltató, aki ráérne, akkor nagyon is szabadáras a piac és annyit kér a zárszerviz szolgáltató, amennyit nem szégyell.

Zárcsere megrendelése telefonon vagy e-mailen

Nagyon sok olyan munka szintén nem jön össze, akik egyből e-mailen érdeklődnek. Ezek általában elküldik az e-mailt több címre, aztán kiválasszák a legolcsóbbat. Bevalljuk, mi is több e-mail címmel vagyunk jelen a neten, de ha pl. 3 címen ugyanaz a megkeresés jön fel, abból nem lesz semmi. Az, aki nem tud beáldozni 3 percet egy telefonhívásra az idejéből (pénzéből), az nem fog megfizetni egy helyszínen történő prémium kategóriás zárcsere szolgáltatást, ahová mi soroljuk azt, amit mi az ügyfeleknek nyújtunk. Az igaz, hogy jöhetnek e-mailek, fotók a pontosítás végett, de nem feltétlenül ezzel kezdve a kommunikációt. Illetve, ha csak az egyik címünkre érkezik a megkeresés, akkor még elképzelhető, hogy össze is jön a munka.

Vannak továbbá az extra fafejű ügyfelek, akik vagy leragadtak a múltban és abban a tévhitben vannak, hogy az Elzett X11 egy profi zárbetét, illetve akik a neten olvastak valamit, és az alapján akarnak pl. egy országunkban nem is annyira ismert, vagy nem elismert terméket. Vannak, akik a német minőséghez ragaszkodnak (pl. Evva, Gera), de zárnyitás utáni zárcserénél a német minőséghez passzoló árat megfizetni már nem akarják. Ilyenkor hiába mondjuk el szakmai véleményünket, ők meg sem hallják, csak rabolják a mi időnket is, és úgysem lesz a végén belőle semmi. (Maximum hétvégén majd valaki más megcsinálja, de háromszor annyiért – mindez köszönhető az időhúzásnak és a sok gondolkodásnak.)

Ott vannak azok az ügyfelek is, akiknek semmilyen megoldás nem jó. Erre egy példa: vasalat romlott el a műanyag ajtóban. Erre mi három lehetőséget is adunk. 1.) Fotózza le, beazonosítjuk (mert persze semmit nem tud róla), és a helyszínre visszük a kompatibilis zárszerkezetet, kicseréljük, garanciával. 2.) Vegye ki, vigye be a boltba, vegyen egy megfelelőt, vagy ugyanazt, vigye haza, szerelje be. No garancia. 3.) Ha az első kettő nem jó, akkor kimegyünk, majd egy felmérési munkadíjért megnézzük, mi jöhet szóba megoldásként, majd innen megyünk tovább. Egyik sem jó neki. Akkor mi legyen? Menjünk ki, méretezzük fel, szerezzük be, cseréljük ki, vállaljuk a garanciát, és még mi fizessünk neki, hogy segíthettünk? Na, ezekből sem igazán kérünk, köszönjünk, nincs szükségünk extra stresszre.

Végül megemlítjük azokat az ügyfeleket, akik hívószám nélkül hívnak. Általában ezekből sem lesz semmi, olyan, mintha titkolnának valamit. Továbbá azokat sem preferáljuk, akik motyognak a telefonban, vagy akik szitkozódnak, vagy csúnyán beszélnek, főleg az irodavezetőnk előtt, aki ráadásul egy hölgy. Nincs olyan indokolt szituáció a zárszerviz ügyben, amely extra káromkodást kellene, hogy maga után vonjon, még akkor sem, ha sokadszorra nem nyílik ki az ajtó. Egy minimális viselkedési, telefonálási kultúrát mi is elvárunk, nem feltétlenül szeretnénk mindenkinek dolgozni mi sem.