Zárbetét és kilincs csere egy- és kétzáras kínai ajtókban

A kínai biztonsági ajtók terén megkülönböztethetünk egyzáras- és kétzáras bejárati ajtót. Mit jelentenek ezek a szakszavak, kifejezések?

Nagyon egyszerű. Az egyzáras kifejezés arra utal, hogy az ajtón egy darab zár van, a kétzáras pedig arra, hogy két darab, különálló zár van az ajtón, melyeket két különböző kulccsal lehet nyitni.

Kínai bejárati ajtók márkanevei, típusai

Mivel a HiSec kínai ajtó kétzáras a bejárati ajtó, így nagyon sokan arra az ajtóra, melyen két zár van rámondják, hogy HiSec ajtó. Pedig ez nem mindig van így. HiSec ajtó az az ajtó, amelynek a külső felén, felül az egyik sarokban megtalálható a piros-narancssárga HiSec feliratú embléma. Ha ez nincs ott, az ajtó nem HiSec ajtó.

Acélajtó? Páncélajtó? Milyen ajtó a kínai ajtó?

Nagyon sokan használják kínai ajtókra vonatkozóan az „acélajtó” vagy „páncélajtó” kifejezést, melyek kicsit nevetségesek a szakember számára. Páncélajtóról egyáltalán nem beszélhetünk a lakosság körében, mivel a páncélajtó golyóálló, azaz páncélból készül. Ez az anyag inkább magasrangú politikusok autóira, banki páncéltermek ajtóira vagy páncélszekrényekre jellemző.

Természetesen egy lakóparkban vagy lakótelepen lévő ajtó 99,9 százalékban kizárt, hogy páncélajtó lenne. A kínai ajtókat a gyenge anyaghasználat miatt még acélajtónak sem neveznénk. Az ajtóban ugyanis nem acél, hanem fémlemez található, így nem indokolt az acélajtó megnevezés használata sem. Persze marketing szempontjából jól hangzik, de nagyjából ennyi.

Szakszerű zárcsere kínai ajtóban garanciával

Zárszerviz cégünk vállalja az egy- és kétzárás kínai ajtókban a zárbetét cserét. Ez egy sarkalatos pont, mert a gyenge minőségű, kínai zárbetétek miatt ezek az ajtók nagyon könnyen támadhatók, nyithatók a betörők számára. Amennyiben a kínai, gagyi zárbetéteket lecseréljük jó minőségű, törés- és másolásvédett, illetve finomnyitással nem nyitható, védett izraeli betétekre, az ajtó máris sokkal erősebbnek mondható. Ebben az esetben a betörők már nem az Ön ajtóját fogják „támadni”, hanem a könnyen nyitható szomszéd ajtót.

Fontos itt azt is megjegyezni, hogy a kétzáras ajtók vastag ajtók, így nem igazán történik meg ezeknek a befeszítéses nyitása. A kétzáras ajtóban sokszor elegendő mind a két zárbetétet kicserélni magas biztonságú cilinderekre és máris egy megbízható ajtóval rendelkezünk.

Kilincs csere HiSec és egyéb kínai ajtókban – miért törik le a kilincs?

Azzal is fontos tisztában lenni, hogy nagyon gyakran ezek az ajtók nem szakszerűen kerülnek beépítésre, főleg az egyzáras, olcsóbb kivitelek. Ezeket az ajtókat könnyen meg lehet vásárolni akciós termékként különböző barkácsáruházakban, ám ilyenkor az ajtónak a

beépítését a vásárlónak önmagának kell megoldania, neki kell keresnie valakit, aki ezt elvégzi, mert a barkácsáruház nem ajánl szakembert.

Általában itt is szeretnek spórolni a magyar emberek, így az ajtó szakszerűtlenül, a szomszéd vagy valamilyen barkácsolásban jártas egyén által van házilag beépítve. Így sajnos a szorulás miatt az nehezen záródik, rángatni, emelgetni kell, ezáltal letörik a kilincs, tönkremegy a zár, beletörik a kulcs a zárbetétbe.

Budapesti zárszerviz cégünk vállalja minden típusú kínai bejárati ajtónak a szakszerű zárcseréjét, zárszerkezet cseréjét, rángatás miatti kilincstörés kilincs cseréjét, illetve rugótörött kilincsek cseréjét is!

A kilincs-cserénél érdemes megemlíteni, hogy szintén lehet kapni a piacon pár ezer forintos olcsó kilincs szetteket. Ezeket nem tartjuk említésre méltónak sem, mert nagyjából ugyanott vannak vele, ahol az előzővel. Ha önmaguknak felszerelik, akkor egyrészt a minőség miatt nagyon hamar várható a letörése, továbbá az ajtó rángatását szintúgy folytatni kell a kilinccsel, így garantálható az újbóli letörés.

Azonban ha szakszervízt hív a kilincsek cseréjére, akkor mi már a minőségi, acélmerevítéssel ellátott változatot szereljük fel, másrészt zárszerelő szakemberünk a rosszul beépített ajtót - amennyire lehetséges - beállítja, ezáltal a zár szorulása megszűnik és nem kell a kilinccsel rángatni az ajtót. Így garanciát tudunk vállalni a kilincs cserére.

Válasza Ön is a minőséget, a megbízhatóságot, hogy ne kelljen rettegni a betörésektől, illetve ne kelljen aggódni a kilincs letörése miatt sem!

06-70-770-2942

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest