Öt érv az RB zárbetét mellett

Az RB LOCXIS zárbetét forradalmasított újításai, és kulcsainak szabadalmaztatott védelme minden nemzetközi minőségi vizsgálatnak és követelménynek megfelelt, így az összes gyártói bizonyítvány, illetve dokumentum is alátámasztja a zárbetét profi mivoltát. A zárbetét a legmagasabb, MABISZ 6-os, biztonsági besorolással rendelkezik.

Első érv: kedvező zár

Mivel tudjuk, hogy a magyar nép igen ár-érzékeny, így szem előtt kellett tartanunk a zárbetét beszerzésekor, hogy kedvező áru csúcsmodellt kapjunk, ami sikerült is.

Magyarországon az RB LOCXIS zárbetét közvetlen forgalmazójának tekintjük magunkat. Ár-érték arányban a legkedvezőbb piaci helyezést tudjuk elérni ezzel a zárbetéttel, amely abszolút felső, prémium kategóriás zárbetét, középkategóriás áron.

Második érv: kulcsmásolás elleni védelem

A második legfontosabb szempont a megrendelőknek, hogy a zárbetéthez tartozó kulcsokat ne lehessen a tudta nélkül lemásolni.

Sajnos nagyon sokszor fordul az elő, hogy illetéktelenek kezébe kerül egy-egy kulcs, amelyek a későbbiekben visszaélésekhez, és kárhoz vezethetnek. Például, ha a bejárónőnek egy kulcsot adunk, majd elbocsájtjuk, és ő visszaadja a zár kulcsát, akkor nagyon fontos, hogy erről a kulcsról ő, vagy bárki más illetéktelen személy ne tudjon másolatot készíteni. Erre való a zárhoz tartozó biztonsági másolásvédelmi kódkártya. Ezt a kártyát minden alkalommal elkérik a kulcsmásoláskor, illetve szigorúan betartják a kulcsmásolás erre vonatkozó szabadalmi jogszabályait.

Itt még megemlítenénk azt, hogy Magyarországon, egy helyen történik az RB LOCXIS kulcsok másolása, ahol egy speciális géppel, kód alapján tudják eredeti gyári nyerskulcsra a kulcsvágást elkészíteni. Nyerskulcsokkal  csak a Kulcskirály üzlet rendelkezik, így hazánkban ezeket a kulcsokat sehol máshol nem lehet lemásoltatni! A kártya megléte nélkül az üzlet kulcsot nem készít!

Harmadik érv: törésvédelem

Mivel az összes zárbetét rézből készül, így a leggyengébb láncszem maga a ház. A legtöbb betörési kísérlet a zárbetét megroppantásával, kettétörésével valósul meg. Így a zár egyik része kijön és a zárszerkezet könnyen nyithatóvá válik.

Nagyon sok zárgyártó különböző módszerekkel erősíti meg a zárházat, mint pl. egy U alakú dróttal, híddal összefogja az A és B oldalt, vagy a zárbetét első centijét ún. „break secure” letörhető változatra készíti el.

Ez utóbbi jellemző az RB LOCXIS zárbetétre is, mert ha letörik a zárbetét első centiméterét, attól a zárszerkezet még nem válik nyithatóvá. Ráadásul a roncsolás után is nyitható a saját kulcsával, így nem kell a zárnyitás szolgáltatásért külön fizetni!

Negyedik érv: finomnyitás elleni védelem

Nagyon sok hír kering az interneten a zárbetétek különböző finomnyitási módszereivel kapcsolatban.Ezt nevezik zárfésülésnek, pikkelésnek, stb. Különböző videókkal tévesztik meg az embereket, hogy elhitessék velük még sokszor a valótlant is.

Habár az tény és való, hogy a mai fejlett világban, a fogazott zárbetétek, mint pl. Elzett, Tesa, Roto, Abus, Titan, valamint a lapon mart kivitelű zárbetétek, pl. Abus D6, D10, Tesa T60, Mul-T-Lock 7×7 sem rendelkeznek finomnyitás elleni védelemmel, így simán nyithatók. Ezek az ún. „középkategóriásnak“ titulált zárbetétek semmilyen komolyabb finomnyitás elleni védelemmel nincsenek ellátva, és ez a nevesebb gyártó vállalatok középkategóriás zárbetéteinek nagy részére is vonatkozik. Az a zárbetét, amely egysoros csaprendszerrel van ellátva, finomnyitással nyitható.

Az RB LOCXIS zárbetét már első ránézésre észrevehetően, a kulcs kialakításával is több védelmi mechanizmust kínál a 100 százalékos biztonságért. Az interaktív, csap a csapban rendszer már régi találmány. Ide már ügyes kéz kell, hogy ezt ki lehessen nyitni. A gyártó ezen kívül még a kulcs végére, két, külön álló, mozgó alkatrészt is telepített, amely szintén nehezebbé teszi a zárpikkelést. Ez a zárhengerben egy speciális elhelyezkedést von maga után, így a manipulációs szerszámmal egyáltalán nem lehet ehhez a két belső csaphoz hozzáférni. A kulcs nélküli nyitás ennek a zárbetétnek az esetében teljességgel kizárt!

Ötödik érv: a sokoldalú felhasználás

Az RB LOCXIS zárbetét a teljes körű mechanikai védelmen kívül, rendkívül sokoldalúan felhasználható, mind magánszemélyeknek, mind pedig cégeknek.

Fő- és vezérkulcsos rendszer készíthető belőle, amely fontos lehet szállodáknak, irodaházaknak, kollégiumoknak, cégeknek, stb. Azonos zárlatú rendszer is kialakítható belőle, ami kiváló lehet magánszemélyeknek, hogy ne kelljen rengeteg kulcsot magukkal cipelni, és egy kulcs nyissa a kaput, a bejárati ajtót, a tárolót, a garázsajtót, stb.

A már említett fogaskerekezhetőség mellett, az a kényelmi funkciója is előtérbe helyezi ezt a terméket, hogy ar RB zárbetétekre tekerőgombot is lehet szerelni.

Mivel nem minden ajtó egyforma, így különböző méretekre van szükség, ezért az RB  a legszélesebb palettát alakította ki a méretválasztékban. Indulhatunk akár egy 31×31 mm alapmérettől, a 31×43 mm méreten keresztül, akár a leghosszabb és legkülönbözőbb méretekig is.

Még két dolog van, amiről nem tartottuk fontosnak írni, de sokan megkérdezik, hogy egyrészt van-e benne fúrásvédelem, másrészt pedig a savazás elleni védelem.

A gyártó a zárbetét alsó részé, az interaktív csapok mellett, kér darab vídiás fúrásvédelem van elhelyezve.

A savazás elleni védelemről: A zárbetétben lévő csapok, alkatrészek rozsdamentes anyagból készülnek, így savnak, lúgnak ellenállnak.

Reméljük a felsorakoztatott öt érv Önt is meggyőzte, hogy megelégedett vásárlóink, megrendelőink és ügyfeleink között köszönthessük!