Ne válogassunk, fő a biztonság!

Zárszerviz szolgáltatóként elég sok megkeresést kapunk az ajtó megerősítésére vonatkozólag. A legtöbbször kínai- és műanyag-, vagy belvárosi fa ajtók tulajdonosai keresnek fel bennünket, hogy valami betörés- vagy befeszítésbiztos megoldást ajánljunk nekik. Ilyenkor mindig ajtóra szabottan adjuk az ajánlatot, akár hevederzár, akár biztonsági rászegző zárak formájában.

Sokszor kérésre küldünk fotókat is az általunk felszerelt másodzárakról, hogy azok hogyan is mutatnak az ajtón. Legnagyobb megdöbbenésünkre nem egyszer az a válasz, hogy nincs-e valami szebb? Ezen azért döbbenünk meg, mert a PVC és kínai ajtók egyrészt eleve nem tartoznak a legszebb ajtók közé, másrészt viszont, nem a biztonság az első? A nem nagy biztonságot nyújtó kínai ajtókat nem csúfítja el egy hevederzár, vagy másodzár, ráadásul megvédi az összes értéket, ami a lakásban van!

Rengeteg helyen jártunk már, szereltünk és cseréltünk zárat, és tapasztalatból mondjuk, hogy nem az ajtó esztétikája viszi a pálmát a lakások 99,99 százalékánál. Érdemes néha a viszolygást és a szépséget egy kicsit félretenni, ha a biztonságról van szó, és az előnyöket nézni, nem pedig a kinézetet!

2017.02.19.