Műanyag bejárati ajtó zárszerviz, zárcsere Budapesten

A kínai ajtók után a műanyag ajtó a legtöbbet beszerelt bejárati ajtó hazánkban. Ezek léteznek többféle kivitelben, pl. egyszárnyú, kétszárnyú, kazettás, üveges, felülvilágítós, egy- vagy két zárral ellátott, görgős-, horgos- vagy csapdanyelves kivitelekkel, keskeny-, széles- vagy U előlapos változatokban, kilincsemeléses vagy kulcsvezérlésű változatban. Az olcsóbb, ún. barkácsáruházas műanyag ajtók zárvasalatai sima négygörgős változatok, melyekben egy év alatt tönkre is megy a szerkezet. Ilyenkor mi Roto, Fuhr vagy GU márkákra cseréljük, mely minőség már jóval megbízhatóbb.

Ha már vasalatot cserélünk a műanyag ajtóban, a szakember megnézi, milyen állapotban van a kilincs, továbbá javaslatot teszünk a régi zárcilinder egy izraeli zárbetétre való kicserlésére, a betörések megelőzésének érdekében. A drágább, komolyabb szalagzáraknál is előfordul a meghibásodás, de ez inkább az elhasználódottság és a karbantartás hiánya miatt fordul elő.

Hívja telefonszámunkat, ha problémája van!

Munkanapokon 8 és 21 óra között fordulhat hozzánk!

06-70-770-2942

Műanyag ajtó beállítás, igazítás

A műanyag ajtók a szerkezetüknek, vázuknak, a beépítésnek, a dilatációnak, a rengeteg ki- és benyitásnak köszönhetően, elmozdulnak, elállítódnak. Ez úgy mutatkozik meg, hogy a megszokott könnyed zárás szorulóvá, akadóvá változik, a tok beleér az ajtó fogadóiba, így erősen kell belökni. Itt felhívnánk a figyelmet, hogy ez zárszerkezet meghibásodáshoz, a kulcs beletöréshez vagy kilincsleszakadáshoz vezethet. Mindez megelőzhető az ajtó döntésével, megemelésével, ha az ajtóra állítható zsanérok vannak felszerelve. A vasalaton lévő görgők kijjebb és beljebb állításával, ezt pl. egyre több gyártó alkalmazza (Maco, Elzett, Roto), illetve a tokon lévő ellendarabok, fogadók feljebb vagy lejjebb történő átszerelésével. Ezek szakmai dolgok, ennek házilag nem szabad nekiállni.

Műanyag ajtó kilincs csere lógás, kopás miatt

A műanyag ajtókból megkülönböztetünk kilincsemelős és kulccsal működő típusokat. A kilincsemelésű verziónál hamarabb megy tönkre a kilincs és a szerkezet, mert nemcsak ki- és benyitásra van használva, hanem a kilincs felhúzásakor folyamatos erőterhelés tevődik a kilincsre, ami az évek alatt kikoptatja a címerbe préselt részt. Ezzel egyidejűleg, a kilincsfelhúzó mechanikát és diót is egyben koptatja. Ennek a jele úgy mutatkozik, hogy a zárnyelv nem jön ki teljesen, félig be van esve, illetve a kilincs a vízszinteshez képest 3-4 cm-t lefele lóg mindkét oldalon. Különböző osztású, méretű, színű és kivitelű kilincsgarnitúrát cserélünk a műanyag bejárati ajtókon.

Műanyag ajtó újrazsanérozása állítható pánttal

A műanyag ajtón lévő zsanérok, forgáspontok két részre vannak osztva, az ajtótokon és magán az ajtólapon. Ezek egymáson forognak, így folyamtaosan kopnak. Egy idő után elkezdenek ereszkedni, lógni. A jobb zsanérokon van állítási lehetőség, a gyengébbek fix kivitelűek. Ez utóbbinál, ha az ajtó leül vagy elállítódik, akkor kell alkalmazni az újrazsanérozást. Minden újrazsanérozás esetén 3 db, jó minőségű, állítható pántot szerelünk fel. Természetesen új helyekre kell fúrni, mert a régi helyére nem szerelhető. A komplett költséget a szerelő adja meg, miután minden részletet egyeztetett a megrendelővel.

Műanyag ajtó vasalat-, ellendarab- és fogadó csere

A műanyag ajtón nemcsak kilincs, vasalat és zsanér található, hanem a záródáshoz szükséges, tokra csavarokkal rögzített görgő-fogadó, zárnyelv befogadó, amelyek nem minden esetben acélos anyagúak, így a szerkezet a hosszú évek alatt kikoptatja, a zárnyelv fogadócsavarjai az évek alatt fellazulnak, kitörik belőlük egy darab. Ezeknek a pótlását csakis cserével tudjuk megoldani. Az olyan zárfogadók cseréjét, melyeket már nem gyártanak, a zárszerelő szakembernek a helyszínen kell rögtönözni a megoldást valamelyik más gyártó termékéből.

Műanyag bejárati ajtó zárszerviz, zárcsere Budapesten
Műanyag bejárati ajtó zárszerviz, zárcsere Budapesten
Műanyag bejárati ajtó zárszerviz, zárcsere Budapesten
Műanyag bejárati ajtó zárszerviz, zárcsere Budapesten
Műanyag bejárati ajtó zárszerviz, zárcsere Budapesten
Műanyag bejárati ajtó zárszerviz, zárcsere Budapesten
Műanyag bejárati ajtó zárszerviz, zárcsere Budapesten