Ajtó- és zár beazonosítása, zárcsere árak

Magyarországon az emberek többsége, mondhatni 10-ből 6 ember az első telefonbeszélgetéskor rákérdez a szolgáltatás árára. Ezzel nem is lenne semmi gond, ha pontosan tudnánk, hogy milyen munkára van szükség, illetve milyen zárat cserélünk. Mindenkinek meg kell értenie, hogy hasraütésszerűen és általánosságban nem igazán lehet árat mondani. Ugyanis, amennyiben a helyszínen szembesülünk csak azzal, hogy nem arra a zárszerkezetre, zárbetétre, ajtóvasalatra, kilincsre, stb. mondtunk árat, ami valójában az ajtóban van, akkor a helyszínen mondott magasabb árat a megrendelő nagyon nehezen fogadja el. Ilyenkor mindig arra hivatkoznak, hogy a telefonban nem ezt mondtuk. Ez alapjában véve igaz, ellenben a megrendelő nem volt tisztában hogy mit kér, és sajnos ebből adódnak a félreértések.

Ajtózár beazonosítása egyszerűen

Mindezen félreértések kiküszöbölésére egy nagyon jó módszert dolgoztunk ki. A mai modern világban mindenképpen használjuk ki azt az előnyt és gyorsaságot, amit egy okostelefonnal készített fotó e-mailben való elküldése jelent.

Ma már mindenki posztol fényképeket a neten -leginkább a közösségi fórumokon-, így nagyon nehéz számomra elképzelni, hogy problémát okoz egy ajtóról illetve ajtózárról készült fénykép elkészítése. Amennyiben esetleg valakinek még hagyományos, régi típusú mobilja van, amin nem lehet fotót készíteni, úgy biztosan van a közelben egy szomszéd, barát, ismerős vagy rokon, akinek a telefonjával ez megoldható. Mivel majdnem minden háztartásban, már csak a gyerekek, illetve fiatalok miatt is van internet, így a telefonnal wifi csatlakozáson át történő e-mail küldés nem von maga után semmilyen extra költséget. Ezzel az egyszerű művelettel nagyon könnyen beazonosítható számunkra az ajtó, az ajtózár, hogy mivel állunk szemben. A probléma megbeszélése után már tudjuk konkrétan, hogy mire mondjuk az árat, így a helyszínen semmi fajta félreértés nem lesz és extra költséggel sem kell számolni.

Egy dolog azonban nagyon fontos! Mindenféleképpen arról a zárról és ajtóról kell a fényképet elkészíteni, amin a zárszerelés, zárcsere történni fog. Ne a szomszéd ajtaját fotózzák le, és mondják, hogy ugyanolyan, mint az Önöké, mert sok esetben egy laikus számára az ajtó ugyanolyan, ám a szakember számára mégsem ugyanaz. Ezenkívül a nyitási irány is fontos, mert nem mindegy, hogy jobbos vagy balos nyitású ajtóról beszélünk. Lehet hogy a szomszédé ugyanolyannak tűnik, ám még a nyitási irány sem egyezik. Ez egy nagy nagyon rossz irányvonal, nem szabad úgy gondolkodni, hogy lefotózok egy olyan ajtót, amiről azt gondolom, hogy olyan mint az enyém, de nem az! Mindezt azért tartjuk fontosnak leírni, mert nem egyszer fordult már elő, hogy a szomszéd ajtójáról küldtek nekünk fotót és mégsem azon kellet a zárcserét megejteni.

Gyakori ajtótípusok, ajtózárak Budapesten

A laikus emberek sokszor keveri a műanyag ajtót a fém ajtóval, a kínai ajtót az acél ajtóval, a valódi acél biztonsági ajtót pedig a fa ajtóval. Azért fontos az ajtónak az anyaga, mert a jelenlegi magyar piacon az ajtó anyagából már nagyjából a szakember tud következtetni a jó irányra. A műanyag ajtóban mindenféleképpen ajtóél vasalat és zárbetét van, a kazettás, fényes kínai ajtóban ismerjük a zárszerkezetet és a zárbetétet, illetve a valódi acélból készült, egyedi gyártású ajtóban is tudunk következtetni a kulcs feliratából, hogy milyen típusú zárról van szó.

Egyértelmű, hogy a hozzá nem értő embereknek ez nem mond semmit, viszont ahhoz, hogy pontos árat tudjunk mondani, mindenféleképpen ezekkel a paraméterekkel tisztában kell lennünk. Ez pedig akkor a legegyszerűbb, ha arról az ajtóról küldenek egy fotót amiről beszélünk, ami alapján be tudjuk azonosítani az ajtót és már csak a rávezető kérdéseket kell feltenni, hogy milyen okból cserélünk zárat. Nem azért kérdezzük a zárcsere okát, mert borzasztóan kíváncsiak vagyunk az illető életére vagy annak körülményeire, hanem azért, mert nem mindegy, hogy egy zárbetétet kell cserélnünk csupán, mert új kulcsokat szeretnének, vagy egy komplett zárszerkezetet, amely elromlott.

Mindezek tudatában mindenkinek jó fotózást kívánunk! Várjuk emailben a lehetőleg éles, nem sötét fotókat, ami alapján mindenkinek egyszerűbb a dolga. A mai világban helyszíni felmérésre sajnos nincs lehetőség, ennek a költségét a megrendelő nem is igazán szívesen fizeti meg. Mindez egy fényképpel és egy e-mail megírásával kiküszöbölhető. Éljen ön is a modern világ lehetőségeivel és használja ki a mobiltelefon adta előnyöket!

Ajtó- és zár beazonosítása, zárcsere árak
Ajtó- és zár beazonosítása, zárcsere árak