Műanyag ajtó zárszerelés Budapest

A műanyag ajtó zárszerelése több dolgot foglal magába. Ahhoz, hogy a problémát megállapítsuk, beazonosítsuk, amely lehet zárszerviz vagy zárcsere, mindig ajánlott nyitott állapotban kipróbálni az ajtó, a zár működését. Könnyen elképzelhető ugyanis, hogy csak egy kődarab szorult a tok és az ajtó közé és emiatt nem lehet becsukni, bezárni az ajtót.

Műanyag ajtó zárjavítása

Egy műanyag bejárati ajtónál a zárjavítás a következőképpen néz ki.

Először is a zárszerkezetből kihúzzuk a zárbetétet, majd az ajtón belülről a három csavarral rögzített kilincsgarnitúrát leszedjük és az ajtó élébe belemart, több pontos zárszerkezetet kiszereljük.

Ezek általában kilincsfelhúzós zárak, némi-nemű olajozás és egy kis karbantartás csodát tud tenni a zárral, mert a benne lévő fémes alkatrészek az egymáson való elcsúszáskor az olajos réteg hatására könnyebben csúsznak. Sokszor előfordul, hogy a visszahúzó rugó eltörik benne és lefittyed a kilincs, vagy a zárszerkezetben lévő, fogazott alkatrészek a feszes működés során elkopnak, esetleg letörnek, amelyeket már nem lehet javítani.

Ezt úgy tudjuk megelőzni, hogy ún. zárkarbantartási műveletet végzünk az ajtón évente legalább egyszer, zárolajozás, ajtó ellendarab igazítás, ajtózsanér állítás, stb. Sokszor találkozunk nagyon rosszul beépített műanyag ajtóval, amikor már szinte úgy kell bevágni az ajtót. Ilyenkor szokott letörni a kilincs és az erőltetett működés miatt szétesni a zárszerkezet.

Sok csodát ilyenkor már nem lehet az ajtóval művelni, csak azt, hogy teljesen visszaállítani a zsanérokat az alaphelyzetbe és az ajtót tokostul kivenni és újból szakszerűen, precízen azt beállítani.

Ezeket a műanyag ajtókat nagyon sok helyen lehet megvásárolni, az árképzésük is nagyon széles skálán mozog. Mi inkább a jobb minőséget szoktuk mindig javasolni megvásárlásra. Sajnos az olcsóbb kategóriás, műanyag ajtókat „no name” elnevezésű zár vasalattal látják el. Ha mód és lehetőség van, ezt cseréltessék ki minőségileg jobb kategóriába tartozó vasalatra, GU-ra, Roto-ra, mert ezekért a vasalatokért a gyártó cég garanciát vállal.

Műanyag ajtó zárszerelése zárcserével

Magának a műanyag ajtó zárszerkezetének a szerelése, javítása általában zárcserével lehetséges. Főleg a gyengébb minőségű vasalatoknál fordul elő, hogy valamelyik részén a szerkezetnek eltörik valami. A mai korban alkatrész-utánpótlás nincs, így amennyiben valami mégis eltörik a szerkezetben, akkor az ajtó élében végigfutó teljes zárszerkezetet ki kell cserélni.

Természetesen ennek a költsége magasabb, mintha egy rugót kellene csupán kicserélni, de megvan a jó oldala is. Mégpedig az, hogy a kifizetett költségekért egy jól működő, minőségi zárszerkezetet kapnak majd, amivel évekig nem lesz semmi probléma. Abban is biztosak lehetnek, hogy szakszerűen lesz a szerkezet az ajtóba beszerelve. Mindezek tetejébe az elvégzett munka minőségére, valamint az általunk biztosított és beszerelt vasalatra, egy év teljes körű garanciát biztosítunk!

Műanyag ajtó zárbetét csere

A műanyag ajtó zárcseréjénél az a lényeg, hogy a zárszerkezet működtetéséhez elég csupán a zárbetétet kicserélni a zárcsere esetén. A műanyag ajtókban általában 35/45, 40/40, 40/45, 45/45 vagy 40/55 mm elosztású aszimmetrikus zárbetétek vannak beszerelve.

Ügyfeleinknek mindig több lehetősége is van a zárbetétek kiválasztásánál. A zárbetétek ára mindig a méret és a minőség függvénye. Cégünk egyáltalán nem preferálja a kínai zárbetéteket, egyrészt a silány minőség miatt, másrészt a gyenge biztonsági fokozat miatt. Mindig célszerű európai, szabvány zárbetéteket beszerelni a műanyag bejárati ajtókba. Gyanúsan alacsony, szerelési ár mellett, valószínűsíthető, hogy kínai zárbetét fog bekerülni az ajtóba. Ezek használatát azért is érdemes elkerülni, mert mind manipulációs módszerrel, mind egyéb zárnyitási módszerrel (pl. zártörés) nagyon könnyen nyithatók.

Amennyiben a cégünkre bízza műanyag ajtaja zárszerelési és zárbeállítási problémáját, úgy precíz, megbízható, helyszíni munkavégzéssel a problémát a lehető leghamarabb orvosoljuk. Az általunk elvégzett munkára, és az általunk beszerzett és beszerelt zárakra 12 hónapos garanciát vállalunk! Hívjon minket az alábbi számon:

06-70-770-2942

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest