Mitől jobb egy erős másodzár, mint a hevederzár?

A nyomógombos telefonokat is felváltotta az érintőképernyős kivitel, a belső égésű motorokat is felváltja lassan az elektromos autó, így az elavult hevederzár szerkezeteket is felváltja a biztonságosabb, olasz másod-rászegző, homlokcsapos zár. A legelső kérdést, amit feltesznek a megrendelők, hogy ez miért jobb, mint a zárbetéttel működő, vízszintes- vagy függőleges hevederzárak. Itt most összeszedjük egy csokorba a tudnivalókat, hogy tudjanak mérlegelni a szerelés, szereltetés vagy csak vásárlás esetében.

Mindig azt szoktuk mondani, hogy olyan termékeket hasonlítsunk egymáshoz, ami tudja azt a szintet, mint az általunk hirdetett termék. Mi is tudjuk, hogy 12.000 Ft-ért is lehet a barkácsáruházban hevederzárat venni, de a hasonlóség azért messzemenőkig elüt egymástól.

Az első meggyőző érv: az ára

Egy jó zárbetéttel ellátott, jó szerkezetű hevederzár (hangsúlyozzuk: jó, nemcsak fúrásvédett!) 70-80 ezer forintnál kezdődik, plusz a beszerelés. Ellenben a Potent biztosági rászegzőzár szereléssel együtt 56-58 ezer forint -ajtóvastagság függvényében-, elérhető Budapest területén. Ha csak a zárat akarja megvásárolni, az 30.000 Ft-tól elérhető.

A második érv: jó tulajdonság a folyamatos raktárkészlet

A Zár Zorro Serrature Kft nemcsak helyszíni zárszerelést végez 15 éve, hanem olasz zárak forgalmazását végzi egész Magyarországon. Akár személyes átvétellel Dunakeszin, vagy a GLS futárszolgálattal másnap házhoz szállítva. Bár sok webáruház hirdeti, hogy ilyen-olyan raktárkészlet, de tapasztalatból tudjuk, ez mese, hiszen 4-5 nap átfutással teljesítenek. A mi biztonsági másodzárjaink aznap átvehetők, hétfőtől péntekig munkaidőben, illetve 12 óráig leadott rendelésnél, a termék másnap házhoz érkezik bárhova Magyarországon! Így Önök is tapasztalhatják, a mi raktárkészletünk valós!

Nagyon sokat eladunk a Potent zárból, mert sajnos sok a betörés. Mindig több száz darab raktárkészleten van ezekből a zárakból, különféle méretekben, kivitelekben.

Harmadik érv: – könnyű felszerelhetőség, akár házilag is

A Potent zárat úgy alakította ki a gyártó, hogy minimális szerszámozottság kelljen a felszereléshez. Akár még házilag is felszerelhető. Az ajtó vastagságát kell csupán figyelembe venni és a záródási részt, ahová a tömör acélnyelv záródni fog.

Negyedik érv: szinte minden ajtóra felszerelhető

Fa-, fém-, műanyag-, kínai-, lemez-, Mul-T-Lock vagy Superlock ajtókra, garázs-, tárolóajtókra, egy- vagy kétszárnyú ajtókra a Potent olasz másodzár az esetek 95 százalékában felszerelhető. Ha közvetlen fal van mellette, az acélnyelvet oda kell záródtatni, ezután már berobbantani sem lehet az ajtót!

Ötödik érv: 4-8 cm ajtóvastagság között alkalmazható

A normál ajtó általában 4,5 – 5 cm vastagság között van, pl. bérlakások vagy panelajtók. A manapság népszerű, felhúzókilincses műanyag ajtók és a kínai HiSec, TerraSec, Secdoors ajtók már 7-8 cm vastagságban vannak kialakítva. Nálunk majdnem minden vastagságú ajtóra van zárszerkezet.

Hatodik érv: gombos és kulcsos kivitelben a kényelemért

A kényelem érdekében ez a biztonságos másodzár megrendelhető kívülről/belülről kulcsos változatban, illetve kívülről kulcsos és belülről tekerőgombos változatban. Ez nagyon kényelmes megoldás, hiszen nem kell a kulccsal bajlódni, csak a gombbal az erős zárnyelvet ráfordítani, és már biztonságban is vagyunk. Aki pedig később ér haza, kulccsal simán tudja nyitni kívülről. Elsősorban tömör ajtók esetén javasolt ez a változat, üveges ajtóknál biztonsági szempontból a kulcsos verziót érdemes használni.

Hetedik érv: nem zörög, nem hangos, nem húzza le az ajtót, nem kell karbantartani

A hevederzárak legnagyobb problémája, hogy a fém a fémmel találkozik és ennek nagy hangja van. Sokaknak ez zavaró tényező. Karbantartást, kenést igényelnek, ha halkítani akarnak a szerkezet működésén. Ez viszont magába gyűjti a koszt, elkezd akadni, ez pedig tönkre is teheti a zárbetétet. Bizonyos hevederzárak súlya (méret függvényében) 3-4 kg is lehet, ami folyamatosan terheli az ajtót, így a zsanérok megereszkednek, mindig utánuk kell állítani. Szűk előtereknél egy teljes alakos, vízszintes hevederzár megakadályozza az ajtószárny teljes kinyitását. 2021-ben pedig ez már elég macerásnak számít, a 80-as években még jó volt.

A Potent rászegző szerkezet halk, nem igényel semmilyen karbantartást, nem nehéz. Speciális kulcsainak köszönhetően a feltörhetetlen zárak kategóriájába tartozik. Egy irányba záródik, arrafelé, amerre kell, vastag acélnyelve miatt azonban lehetetlen az ajtót befeszíteni tőle!

Mitől jobb egy erős másodzár, mint a hevederzár