Mire jó valójában a pótkulcs, hová rejtsük őket?

Az ajtózárhoz tartozó pótkulcsok azokra a vészhelyzetekre jók, amikor valamilyen okból kifolyólag nem tudunk bejutni a lakásba, elhagytuk őket, ellopták, külföldön maradt és egyéb más lehetőségek. Ezért is érdemes mindig a tartalék- vagy pótkulcsok máshol történő tárolásán elgondolkozni és erről gondoskodni. Azonban nem szabad egyszerű, sima, fogazott kulcsos másodzárakat beszereltetni, több okból sem. Egy, mert nem biztonságosak, kettő, mert nincs tartalék kulcs, amit mozgósíthatunk vészhelyzet esetére. Csakis megbízható családtagnál, rokonnál, barátnál helyezzük el otthonunk tartalékkulcsát, mert az ördög nem alszik! Egyre több a visszaélés, még kezdődő barátságok esetén is.

Mi a megoldás a pótkulcs biztonságos elhelyezésére?

A legsűrűbben előforduló jelenetek a filmekből is visszaköszönnek. Szinte közhely már a lábtörlő alatt való kulcstartás, az ablakpárkányon, a cserép alatt, a kertben a sziklakő alatt, az ajtókeret tetején, így ezeket senkinek nem javasoljuk. Mindegyikben ugyanaz a közös, hogy a lakás előtt egy kb. 3 m sugarú körben ott van a kulcs és hozzá is férhető, így nem biztonságos ez a megoldás. Választani kell egy bonyolultabb, távolabb lévő, ám biztonságosabb megoldást és helyet. Ilyen lehet pl. egy garázs, a munkahelyen egy széf vagy zárt fiók, továbbá vannak csomag- és értékmegőrző cégek, illetve megbízható emberek.

Mi a helyzet a lakásbiztosítással betörés esetén?

A biztosító követelménye egyre szigorúbb, kettő vagy három darab, különálló, zárat, zárbetétet vagy szerkezetet követel meg, legalábbis a prémium biztosítások esetében. A betörés bekövetkeztekor elég komoly vizsgálatot folytatnak le, bekérnek rendőrségi jegyzőkönyvet, saját szakembert küldenek a helyszínre a felméréshez és csak akkor fizetnek, ha minden rendben van, ez pedig egy hosszabb tortúra. Amennyiben a betörő a saját kulcsunkkal jut be az ingatlanba, ami pl. a lábtörlő alatt volt elhelyezve, a biztosító nem fizet, mert nem lehet bebizonyítani a betörés cselekményét. Ezért szükséges a profi, biztonságos elhelyezése a pótkulcsnak.

Másolásvédett pótkulcs – miért is jó valójában?

Zárszerviz szolgáltatóként törekszünk a 100 százalékos biztonság elérésére és az ügyfelek megelégedettségére, így ha lehet, nem szívesen dolgozunk olcsó, kínai zárakkal. Ha a megrendelő minket választ a zárcserére, a legjobb Mabisz besorolású terméket szereljük be, ami fúrás-, rongálás- és mindenfajta betörési kísérletnet magasan ellenáll. De ami a legfontosabb, a zárhoz tartozó kulcsok másolásvédettek, így csak a kódkártya jelenlétével lehet plusz kulcsokat készíttetni. Tehát ha valamelyik ismerősnél elhelyezünk egy pótkulcsot vészhelyzet esetére, és mégis megfordul a kisördög bárki fejében (hogy másoltasson egyet magának), az nem fog menni, mivel a tulajdonos csak kulcsot adott, a kódkártya viszont nála maradt, így nem fog sikerülni az ördögi terv.

Az izraeli RB Keylocx másolásvédett, kódkártyás zárbetétek 2030-ig (ami még odébb van) garantálják ezt a biztonságot, ezért is érdemes ezt a modellt tőlünk megrendelni zárcsere keretein belül.

Zárszerviz elérhetőségünk – garanciával, szakértelemmel

Budapesti, helyszíni zárszerviz vállalkozásunk minden kedves ügyfél számára elérhető. Hívjanak bizalommal, írjanak emailt, minden megkeresésre, felkérésre rövid időn belül válaszolunk!

Tevékenységeink: biztonsági ajtózárcsere, ajtózárak nyitása, karbantartása, trezorzárak szervizelése, hevederzárak felszerelése, másodlagos zárak kiépítése/telepítése. Vállaljuk még olasz Dierre, Cisa tollas kulcsos zárak átprogramozását, kínai bejárati ajtók biztonságosabbá tételét, postaláda zárak kulcsvesztés miatti nyitását, új zár beszerelését.

Email címünk: zarszerviz365@gmail.com

06-70-770-2942

06-30-776-4600