Mi a különbség a HiSec és Secdoors kínai ajtók között?

A magyarországi bejárati ajtók kapcsán elmondható, hogy a legnépszerűbbek a kínai ajtók. Sajnos a magyar emberek nagy többségére jellemző, hogy kizárólag az ár alapján választanak terméket, ez igaz a bejárati ajtókra is. Ám mivel a bejárati ajtó védi a lakásunkat, családunkat, értékeinket, itt fontos lenne, hogy a biztonságot helyezzük előtérbe, ne pedig az árat.

A kínai ajtókon belül, két népszerű és neves márka a HiSec és Secdoors. Ezeknek a működési elve, valamint a kinézete nagyon hasonló, bár vannak eltérések a két ajtó között. Ezek laikus szemmel talán nem is érzékelhetők, azonban a szakember számára jelentősek a különbségek. Mai írásunk erről szól.

A HiSec bejárati lemezajtó jellemzői

A HiSec ajtó egy lemezből készült biztonsági ajtó, két külön zárral. A két zár alatt azt értjük, hogy van egy főzár, amely a kilincs alatt található, ez többponton záródik, felfelé és lefelé is. Illetve van egy másodzár, ami kb. fejmagasságban érhető el, ez egyirányba záródik. Mindkét zár zárbetét meghajtással működik. A HiSec ajtó esetében mindkét zár, mind kívülről, mind belülről kulccsal működtethető.

Ez az a bejárati ajtó, amelynek kívülről kéken világít a kilincse, így amennyiben ez működik, könnyen megtaláljuk a kulcsnyílást akár egy világítás nélküli estén is.

Az ajtó maga a vastag ajtók közé tartozik. Az ajtón el van helyezve a HiSec márkajele, amely piros és narancssárga színű, és egy villámvonal választja ketté a feliratot. Az ajtó hagyományosan működik, azaz a kilinccsel becsukjuk az ajtót és a kulccsal rögzítjük a reteszelést.

A Secdoors kínai ajtó jellemzői és működése

Ennek a bejárati ajtónak a működése már furfangosabbnak mondható. A Secdoors ajtóknál jellemző a kilincs-emeléses működés, azaz becsukjuk az ajtót, majd felemeljük a kilincset, miáltal reteszel az ajtó.

Hasonló a működése, mint a kilincs-emelős műanyag ajtóké, de ott kulccsal kell rögzíteni a reteszelést, míg a Secdoors ajtónál ez nem szükséges. Amint felhúzzuk a kilincset, az ajtó bezárta önmagát és kívülről csak a kulcsával nyitható, míg belülről a kilincs lenyomással elereszti a reteszelést.

Sokszor vigyázni kell, mert pl. mikor kilépnek az ajtón levinni a szemetet, sokan automatikusan felemelik a kilincset és amennyiben nincs náluk kulcs, a visszajutás már kacifántos.

Belülről is hasonló a működés, így jó ötlet, ha pl. idősek vannak a lakásban vagy valamelyik családtag rendszeresen később érkezik haza. A kulcsok használata a belső oldalól történő záráshoz nem szükséges. Csak felemeljük a kilincset és az ajtó zárva van. Aki később jön haza, vagy ha pl. idős ember rosszul lett a lakásban, kívülről minden esetben a saját kulcsával nyitható az ajtót. Felesleges a vészfunkciós zárbetétek használata, mert belülről egyáltalán nem is kell használni a kulcsot.

Szintén jellemző a Secdoors ajtóra, hogy a felső zár belülről tekerőgombbal működik. Az ajtó belső zárását úgy is meg lehet oldani, hogy a felső zárnál rátekerjük a tekerőgombot, ilyenkor kívülről már csak kulccsal nyitható az ajtó.

Gyenge láncszem a kínai ajtóknál

Mindkét kínai ajtóra jellemző a kéken világító külső kilincs, a kétzárás működés, illetve a belső pánik tekerőgomb a zár alatt. Ha a belső pánikgomb rá van fordítva, kívülről az ajtó nem nyitható, még kulccsal sem.

Mind a HiSec, mind a Secdoors ajtó esetében elmondható, hogy gyakran letörik a kilincs. Ennek az orvoslása szükséges, mert a letört kilinccsel nem szabad működtetni az ajtót, ez balesetet okozhat, illetve a gyenge anyagú kulcsok sem arra hivatottak, hogy azzal működtessék a kilincsnyelvet.

Kilincs-törés esetén hívja cégünket, mi felszerelünk önnek egy új, már erősített és jobb minőségű kilincsszerkezetet, így a kilinccsel a jövőben nem lesz gondja!

Meg kell említenünk a zárbetétek minőségét is. Mindkét ajtó esetében kínai zárbetétekkel érkezik az ajtó Magyarországra. Ezeknek a cseréje nagyon ajánlott! A kínai ajtókat egyszerűen, könnyen, gyorsan és hangtalanul lehet manipulációs nyitással nyitni, mindez a védelem nélküli, gyenge zárbetéteknek köszönhető.

Cseréltesse le velünk a zárbetétet még a mai napon magas biztonságú, izraeli zárbetétekre, amelyek ezen nyitással nem nyithatók! Sőt, még törés- és másolásvédelemmel is rendelkeznek!

Bővebb információért hívja ügyfélszolgálati telefonszámunkat! Nagyon rövid határidővel, tapasztalt szakemberekkel és garanciális zárcsere szolgáltatással állunk ügyfeleink rendelkezésére!

zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
zárcsere, zárcsere Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest