Mennyire tud valós védelmet nyújtani otthonunknak a zárcsere?

Kiemelkedő fontosságú az otthon, illetve a család védelme, mert mivel Budapesten laknak a legtöbben ez egy úgynevezett központi gócpont, e köré gyűlnek a kerületek és sajnos a betörők is.

Alapvető eleme a biztonságnak a megfelelő zárbetét kiválasztása, majd zárszerelő szakemberrel való beszereltetése. Azért hangoztatjuk a szakember bevonását a legtöbb munkánál, mert bármi történhet. Aki a zárszerelés során nincs tisztában a zárszerkezet vagy az ajtó működésével, továbbá nincs megfelelő szerszámozottsága a feladathoz, nem biztos, hogy ezek hiányában boldogulni fog. Az illetéktelen, jogosulatlan behatolást, betörést illetve bármilyen rongálási kísérletet csak a jó minőségű zárbetétek akadályozzák meg, ezek védik az ajtót, tartják vissza a betörést. Ezért sem szabad használni ócska, silány minőségű, kínai zárbetéteket. A hosszútávú és tökéletes (biztonságos) működéshez minőség kell, illetve megfelelő szakember, aki ezt szakszerűen beszereli. Abszolút tényleges eredményeket kap, aki áldoz az ajtó zárbetét cseréjére, hiszen a gyenge zárbetét hozzáférhetősége, illetve annak machinálása útján történik a bejutás.

Milyen szervíz árakkal kell az ügyfélnek kalkulálni egy zárcsere folyamán?

A kérdés mindennapos. Azért tudni kell, hogy postaládazárról, hevederzár-betétekről vagy éppen biztonsági zár cseréjéről beszélünk. Szeretünk mi is a munkakezdés előtt az előre megbeszéltek szerint eljárni, előzetesen mindig tájékoztatni az ügyfelet a részletekről. Íme néhány ár, hogy mégis legyen elképzelése az áraink kapcsán. Postaláda zárcsere Budapest területén 22.000 forint, műanyag ajtó zárbetét cseréje pl. kulcsvesztés esetén 38.000 forint. Dierre és Cisa típusú zárak átkódolása 58.000 forintba kerül. Egyéb árakat illetően, inkább telefonáljanak, úgy egyszerűbb nekünk is a beazonosítás.

Hogyan érdemes kiválasztani a biztonságot nyújtó zárakat a bejárati ajtóknál?

A jó minőségű zárbetét-, illetve zárszerkezet csere hosszú távú befektetés és kimagasló védelmet biztosít, mely helyszíni szereléssel van egybekötve. Az olcsóbb, gyengébb, silányabb, könnyebben rongálható zárbetétek/zárszerkezetek az otthont már nem védik, így keringőre hívják a betörőket. Ilyenkor a lakók teljesen ki vannak szolgáltatva, mint áldozat. A kiválasztás előtt érdemes tájékozódni, utánaolvasni dolgoknak, hogy melyik a legjobb, mi a legmegfelelőbb, illetve meg lehet kérdezni szakember véleményét is -akár telefonon keresztül-, vagy zárszaküzletben lehet tájékozódni a különböző zárbetétek alkalmazásáról.

Lakatos-zárszerelő igénybevétele a zárcsere feladat végrehajtásához, 0-24 órában

A megfelelő zártípus kiválasztása nem elhanyagolható dolog. A zárbetét cseréje során fontos a megfelelő zárcilindert beszereltetni, mert ez a titok nyitja a biztonsághoz. Minden esetben a legmagasabb biztonsági szintet kell(ene) választani, amivel nem lehet mellélőni. Ajánlatos és érdemes megfontolni a zárcsere elvégzését, hiszen ez fogja magasabb szintre emelni a lakás első védelmi mechanizmusát, a bejárati ajtót.

Figyelembe kell venni a zártípus technikai paramétereit, a kulcs kialakítását, ha lehet másolásvédett betétet válasszanak! Rendelkezzék a zárbetét törésvédelemmel, fúrás-, savazás- illetve magkihúzás elleni mechanizmussal. A legjobb zárbetétek Magyarországon is minősítve vannak, de például az izraeli RB zárbetét, amit mi használunk, a saját anyaországában van bevizsgálva, melynek az eredményét az EU is elismeri.

Az Izraelben készült zárak, illetve egyéb ajtókiegészítő termékek, pl. zárbetétek, a legmagasabb besorolással bírnak, amit a gyár előír a technikai piacon. Ezért szerelünk mi is izraeli RB termékeket! Jó szívvel ajánljuk mindenkinek ajtóba, rácsba, hevederzárba egyaránt. Egy erősebb, biztonságosabb, megbízhatóbb ajtózár tovább működik és jobban kitart a betörők próbálkozásai során. Hívjanak minket a 06-70-770-2942 számon és mi a legjobb zárszerelői tudásunkkal támogatjuk a kitűzött célt!

Ha elvesztett a lakáskulcs-csomót mire kell ügyelni?

Egyértelmű, hogy nagyon fontos egy elveszett vagy elhagyott, ellopott kulcs utáni zárcsere. HA több zár van az ajtó, legalább egyet, de jobb, ha rögtön mindet lecserélik! Arra kevés az esély, hogy bárki is megtalálja, becsületes módon visszaadja őket, erre nem is szabad alapozni.

Bármilyen típusú ajtóról beszélünk, fa, fém, műanyag ajtóról, cilinderbetétről vagy tollas kulcsos szerkezetről, hívhatnak minket! Budapest területén egy órán belül zárcserét, zárkódolást vagy ajtónyitást tudunk eszközölni, biztosítani. Az elveszett lakáskulcsból adódó problémák miatt nagyon sok veszélyes helyzet alakulhat ki. Munkáink során tapasztaltunk ezt is, azt is, hiszen sokan halogatták a dolgot, hogy majd meglesz, majd meglesz, aztán valaki csak megtalálta, de az ki is rabolta a lakást!