A magunk biztonsága érdekében ne tétovázzunk a zárcserét illetően!

Talán ez az egyik legfontosabb ok, amiért érdemes otthonunkat zárcserével, minőségi zárbetét-csere kivitelezésével védeni. Egy ilyen folyamattal sokkal magasabb biztonságosabb szintet érünk el, a betörőkkel szemben védettebé, támadhatatlanabbá válunk.

Az ajtózárcsere kapcsán beszélhetünk saját ingatlanról, üzleti nyílászárókról vagy cégen belüli külső/belső ajtókról. Ne felejtsük el, hogy egy régebbi típusú, már elavult konstrukcióval rendelkező bejárati ajtó zárszerkezete, kilincsmechanikája, illetve maga a szerkezetet meghajtó zárbetét nem rendelkezik ugyanazokkal a biztonsági paraméterekkel, mint például egy újabb típusú többpontos zárszerkezet vagy egy izraeli laponmart kivitelű zárbetét. A biztosító társaság követelménye az európai szabványoknak, illetve biztonsági elvárásoknak megfelelő kritérium, ami meghatározza, hogy a zárbetét fúrás-, törés- illetve finomnyitás elleni védelemmel legyen ellátva. Nemcsak a biztosítótársaság miatt cseréltessünk zárat, hanem az esetleges, már régóta fennálló akadó, nehézkes működtetés miatt, hogy a mindennapos bajlódóst a nyitást-zárást illetően elkerüljük.

A megrendelt zárcsere művelet során a lakatos szakember az elavult zárbetétet kiszereli, majd egy biztonságosabb, izraeli cilinderrel látja el. Ezt követően átnézi a teljes ajtó működését, záródását. Sokszor megjegyzik az ügyfelek, hogy micsoda pozitív változás történik a mindennapi használat során a zárcsere után, nem is gondolták volna, hogy ha egy zárszerelő szakember kézügyességét és egy jó zárbetétet párosítunk, akkor megszűnik az akadozás a bejárati ajtó működésében.

Jó tudni, milyen feladat vár ránk a zárcserét illetően, ha az ingatlanunkat kiadjuk

Sokan azt gondolják, hogy egy ingatlannál, ahogy kiadtuk a bérlőknek, megszűnik a feladat, nincsen semmi dolgunk, elvesszük havonta az apanázst és élünk, mint Marci Hevesen. Na persze ilyenkor kerül terítékre a meghibásodás, akár a hűtőre, redőnyre gondolunk, vagy épp az ajtózár az, amit nem lehet bezárni. Egy régebbi típusú ajtózár már nem látja a feladatát, nemcsak működésileg, hanem biztonságilag sem, ezért cseréltessük ki! Ez a tulajdonosnak, nem a bérlőnek a feladata, csak ezt sokan nem tudják (vagy nem akarják tudni). Kicsit hasonlítunk a gólyákra, ingatlanról ingatlanra költözünk, persze ez természetes, hiszen mindenkinek változik az élete, a munkahelye, illetve a családi állapota. Ha már zárcseréről van szó, mindenféleképpen tartsuk szem előtt, hogy felmerülhetnek kérdések.

Hány darab kulcsot ad a régi tulajdonos?

A régi tulajdonostól átvett ingatlan veszélyes is lehet, pláne akkor, ha nem cseréltetünk zárat. Ezzel ne játszadozzunk, nem ezen kell spórolni, van más egyéb dolog, amin lehet költségeket spórolni, lefaragni. A zárakhoz vagy 3 vagy 5 db kulcs tartozik, de nem lehet soha tudni, kinél, hány másolat maradt….

Milyen minőségű zárat és darabszámú kulcsokat kapunk a tulajdonostól bérlés esetén?

Ez egyáltalán nem mindegy, hiszen a kínai zár nem véd, a kevés kulcs nem elég. Tartsuk szem előtt a saját érdekeinket, a család biztonságát, illetve az értéktárgyait meglétét.

Megbízható valójában a bejárati ajtó? Nem lenne célszerű ellenőriztetni szakemberrel?

Ehhez hasonló és számos más egyéb kérdéssel áll szemben mindenki, bármilyen típusú ingatlanvásárlás, bérlés, vagy netán raktározás és más egyéb ügyben is. Minden esetben javasoljuk zárszerelő szakember bevonását, illetve ha ajtózár cserében gondolkodik valaki, ne habozzon, forduljon hozzánk! Budapest összes kerületében a rendelkezésükre állunk bármilyen biztonsági zárral vagy ajtóval kapcsolatban, korszerű védelmi megoldásokkal, 20 éve a szakmában!

Ellopott kulcs, elhagyott kulcs-csomó, veszélyben lehetnek!

Szinte bárkivel előfordulhat, hogy elveszített egy kulcs-csomót vagy egy ellopták a táskáját vagy abból a lakás- vagy autókulcsokat. A legjobb megoldás ilyenkor a zárcsere, mégpedig azonnal, mert az új zárbetétet, amit mi beszerelünk önnek, már másik kulcs nyitja, mint amit elvesztettek.

Budapest összes kerületében egy órán belüli zárcserét tudunk szolgáltatni! Szakmailag felkészült zárlakatosaink komoly szaktudással, jól felszerelt szervizautóval állnak a már meglévő, illetve az új ügyfeleink rendelkezésére. Számlaképes munkavégzést végzünk, egy év garanciát vállalunk az általunk helyszínre vitt és beszerelt termékekre, zárszerkezetekre, zárbetétekre, kilincsekre és más egyéb szerelvényekre. Nem érdemes arra várni, hogy az ellopott kulcs netán előkerül, a véletlenre nem szabad bízni semmit, mert ki tudja, kinél landolt, kihez került a kulcs, amiből visszaélés lehet, sőt anyagi és pszichikai kár is származhat!